BStone komentáře u knih
Kdysi v edici Karavana mě to celkem bavilo. Po letech mi to příjde příliš ukecané a rozvláčné. Líbilo se mi celkové vyznění příběhu, ale na to abych se do knihy zakousl je to málo.
Klasický Jamesův rukopis, který ještě více zúročil ve svých dalších knihách. Každopádně dokáže zaujmout a připoutat k příběhu. Za mne ve finále lehce ztrácí dech, ale celkově je to výborná kniha.
Zajímavé čtení o cca. jednom procentu čistých psychopatů i o těch ostatních. První část knihy, kde se popisují příznaky psychopatie a podobných duševních poruch je dost zajímavá. Druhá část, která píše o psychopatech v hluboké historii už méně. Každopádně přínosné čtení o tom, jak se kliničtí psychouši projevují a jak je lépe poznat.
Jak je psáno v infu o knize. Místy úsměvné, místy drsné zápisky z protialkoholní léčebny. Kniha nenadchne ani neurazí, místy zaujme, poučí nebo varuje. Podle toho, jak na tom kdo je.
Slušný, spíše detektivní příběh s paranormálními prvky. To, jak Asakawa přišel na závěrečnou pointu je celkem blbý oslí můstek. Stejnojmenný americký film je od této předlohy kupodivu poměrně odlišný a je to jeden z těch vzácných případů, kdy je film lepší než jeho knižní předloha.
Bezvadně čtivý a poutavý příběh ženy, která se vydává divočinou na Pouť, aby si srovnala svůj život. Vynikající.
Mimořádná kniha ke které se se stále vracím a stále nalézám nové inspirace.
Sbírka citací Moojiho ze satsangu. Dokonalé...
Výborně napsáno, skvělá inspirace pro pobyt ve tmě. Bohužel osobní zkušenost zážitky popisované v knize nepředčila.
Kdysi jsem tento tuzemský skvost sjížděl pořád dokola. Prostě moje oblíbená...
Skvělá sbírka neradostných povídek, z nichž některé dokáží opravdu zasáhnout.
Kdo má Lazareva rád a souzní s jeho výzkumem bude spokojen.
Výborná sbírka povídek. Některé jsou mírně slabší, ale krásně tak vyvažují ty mistrovské.
Vůbec ne jednoduchá, každopádně úžasná a inspirující kniha.
Snažil jsem se dát knize šanci a nakonec jsem se prokousal až na konec, ale rozhodně nezaujala - pro mne je to blábol.
Kniha celkem povedená, obsahuje pár nadprůměrných pasáží, ale v kontextu s Kingovou další tvorbou slabší kus.
Nadčasová,klasická kniha, která je tak neuvěřitelně dobrá, že se k ní často vracím.