Bublushka Bublushka komentáře u knih

Splynutí Splynutí Julianna Baggott

Tento díl je snad ještě lepší než ten první. I když oba jsou na podobné úrovni a oba skvělé. Už od prvních řádků jsem se opět skvěle bavila. Byla jsem naladěná už předchozím dílem a zajímalo mě co hrdiny bude čekat dál. Oblíbila jsem si je všechny a celou dobu doufala, že to pro ně bude dobré. Taky mě, stejně jako je, štvala ta nespravedlnost a zaslepenost některých lidí. Celou dobu jsem s celou skupinou sdílela jejich příběhy, jako bych byla jedna z nich a putovala tam s nimi. Bavily mě části všech a vždy když končila kapitola tak mě mrzelo že nepokračuje jejich část, ale do té další jsem se zase začetla a konec byl stejný. Všichni mi přirostli k srdci. Kniha se četla jedna báseň a když jsem konečně měla čas se pořádně začíst vůbec se mi nechtělo knihu zaklapnout a jít dělat něco jiného. ten svět, který Baggott vytvořila je tak reálný, tak surový, krutý a tak opravdový. A alegoricky popisuje vlastně dnešní dobu. Jak jsou lidé povrchní a nechtějí hledět věcem do hloubky a jsou líní zjišťovat, jak to vlastně je. Kniha je plná skrytých myšlenek, které člověk čtoucí s otevřenou myslí, pozná a neuvěřitelně ho obohatí. Třeba myšlenka krásy a přijmutí sebe sama, takoví jací jsme. To lidé řeší i v dnešní době a nemusí být nějak poznamenaní a zohavení. A také se v knize pozná jak je důležité mít to s kým sdílet, protože ti, kteří nemají někoho do party, jsou zaslepení a nedokáží normálně žít. Kniha krásně ukazuje jak je důležitá krása a láska, a to ne jen ta romantická, jak to ve většině současné literatury je, ale i ta sourozenecká a přátelská.

Jsou knihy, které když si přečtete, tak vám změní život a od té doby začnete vidět svět jiným očima. A to pro mě tato kniha byla. Jako bych se s ní náhle také stala čistá.
Knihu vřele doporučuji. Autorka má velmi čtivý styl s občasnými momenty, kdy si čtení člověk vyložené užívá a říká si jak je to fajn a jak jsou ti protagonisté skvělí. Knihu jsem četla jedním dechem a chtěla vědět jak skončí, ale zároveň jsem si povzdechla, že končí. Ještě že je předemnou ještě jeden díl na který se teď neuvěřitelně těším. Protože vplutí do tohoto světa je tak skvělé. Kniha vyvolává tolik pocitů- od pláče, smutku, radosti, nadšení zhnusení až po zděšení. A to vše i během jedné kapitoly. Je to mistrovsky napsané. Cítím se tam jako doma a přeji hrdinům jen to dobré. Stále jsem překvapovaná a čtení mě baví. Vím, že to jednou skoční, ale i tak do toho půjdu pro ten pocit- a snad se autorka z tohoto světa neodpojí. Mnoho lidiček v něm by také mělo co říct...

Trilogie "Čistý" je skvělá- už dlouho jsem nečetla něco, co bych si tak užívala a tolik mi to dalo.

24.07.2015 5 z 5

Koralina Koralina Neil Gaiman

Opravdu dost povedený horor. Po knize jsem tehdy sáhla z důvodu mě povědomého jména a vůbec jsem nevěděla co čekat. A byla jsem překvapena- hodně. Už dlouho mě u čtení takhle nemrazilo a nečetla něco jedním dechem. Řádky se četly samy a to co jsem si zprvu myslela že bude jen pohádka se stalo dost mrazivým příběhem. Při čtení jsem skoro cítila jak mi ta divná ruka škrábe po zádech. Tolik originálních a děsivých nápadu, tak promyšlený a dotažený příběh. Nejvíc mě dostalo knoflíky a scéna s klepáním na knoflík, které se později změnilo v kapání kohoutku. Stejně jako Koralína jsem celou dobu nevěděla na čem jsem.Nikdy by mě nenapadlo že zdánlivý příběh pro děti může takhle zapůsobit. Určitě si to ještě někdy znova přečtu, stálo to za to.

27.03.2015 4 z 5

Stín Stín Johana Tichá

Úplně první co musím zmínit a co mě na knize nejvíc překvapilo je věk autorky. Když jsem na zadní straně knihy našla stejný rok narození jako je ten můj a pak ještě přišla na to, že je autorka bez pár týdnů téměř o rok mladší (já se narodila na začátku roku ona na konci) zarazila jsem se. Nejdřív jsem byla skeptická, sama vím že se svou vlastní tvorbou bych ještě na veřejnost nevyšla, už protože ze je mi stále málo a ještě nejsem vypsaná. Ale pak jsem si vzpomněla na svou kamarádku, která vlastně v tom samém věku vydala knihu a povedla se jí výtečně. Tak jsem dala mladé autorce šanci a v duchu si posteskla, že já takovou příležitost nedostala. Knihu jsem už od začátku četla s odstupem a od autorky jsem moc nečekala. Ano, na stylu psaní je vidět že to psala mladá holka, která není ještě zcela vypsaná. Ale má fantazie na rozdávání a nápady popsané v knize byly někdy i dost originální. Sama zápletka nijak závratná není, ale kniha má dostatečnou délku aby čtenář nepotřeboval něco víc. Ich-forma hrdiny mi ze začátku trochu vadila, ale časem jsem si na ni zvykla a ani mi nevadila. Jediné co mi přišlo zbytečné byly dvě krátké kapitolky z pohledu jiných postav- dát to tam takhle z ničeho nic a tento postup neopakovat je trochu krok do prázdna, nedávala bych to tam vůbec, nebo bych to dala víckrát. Ale i tak byly postavy zajímavé, promyšlené a i když se na některé, hlavně v konci, trochu pozapomnělo, líbily se mi. Knize vlastně není moc co vyčítat, není špatná, ale to že autorka je ještě mladá a potřebuje se vypsat je z toho znát. Povedlo se jí sepsat ucelený příběh, který nikde nedře. Věřím že se autorka ještě vypíše a jednou tu třeba bud psát jen pochvalnou kritiku na její knihu. Přeji jí mnoho úspěchů s novými díly a vlastně i touto knihou- protože méně náročné mladší čtenáře by mohla oslovit dost.

31.01.2015 3 z 5

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Nejlepší díl série i možná proto, že tam nebyl Edward i tak mě to ale stále moc neoslovilo.

07.12.2014 3 z 5

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Velmi dobře promyšlený příběh, ale celou dobu mi v něco chybělo. Četlo se to dobře, byla jsem napjatá co bude dál a zápletka byla opravdu originální. Jen mě to nedostalo tak jak jsem čekala. Průměrné čtení s velkým potenciálem, zajímavou zápletkou a možností k zamyšlení.

07.12.2014 3 z 5

Čarodějka Čarodějka Kristina Hlaváčková

Opravdu příjemné čtení. Nevěděla jsem co od knihy čekat a byla jsem moc mile překvapená. Od začátku mě kniha bavila, byla mile napsaná a já byla zvědavá co bude dál. Některé části byly dost originální což bylo příjemné, protože příběh by mohl být brán klišovitě a to by uškodilo. A častokrát mě potěšily zajímavé a pěkné metafory a přirovnání. Avšak přirovnání k moderním věcem, které v té době nemohly být, mě trochu vadilo, protože se do trochu středověkého příběhu moc nehodilo. A Berbeři- takový národ opravdu existuje, autorka se mohla zamyslet nad něčím neznámým a taky název Adragon není moc originální, ale to mi zas tak nevadilo. Jen mi celou dobu neseděl věk hrdinky. Na začátku jí mohlo být tak málo, ale její chování mi prostě k osmileté dívence nesedělo. I kdyby byla vyspělá a jiná tak v osmi letech je ještě moc malá. Dala bych jí věk 10 či nejideálněji 12 let. To by mělo logiku a stále by byla ještě dítě. Osm let bylo opravdu moc málo. A jedna věc co mi opravdu vadila bylo to trapné- laskavý čtenář odpustí - ne neodpustí, radši to tam neměla psát protože to fakt kazilo dojem z knihy jako samostatného příběhu. Přemýšlím o částech s Bretou. Ty mě dost bavily, Breta se mi opravdu líbí, ale celou dobu jsem uvažovala zda to v tomto příběhu není tak nějak navíc. Breta by si možná zasloužila vlastní příběh. Ale jestli se v pokračování oba příběhy nějak spojí možná na to budu hledět jinak. A pak se taky ne vše dotáhlo do konce. Elena byla u trpaslíků a pak se o nich ani nezmínila, nejdřív hrozně dlouho popisuje výuku a pak najednou nic a i pidimužíci se ztratili. I tak se mi kniha dobře četla a dlouho jsem uvažovala nad plným počtem bodů, ale dávám nakonec čtyři hvězdičky a 80%. To mi přijde zasloužené. Česká autorka mě mile překvapila a opět utvrdila v tom, že se českým fantasy to není tak marné. Těším se na další díl. Opravdu se to moc pěkně čte.

07.12.2014 4 z 5

Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

O Myceliu jsem mnohokrát četla, jak to je dobré, jak se to skvěle čte a že to je prostě super. Tak jsem si řekla, že to zkusím, dám šanci české spisovatelce a zjistím čím to je tak skvělé. Ale nezjistila jsem to.
Hned při čtení prvních řádků jsem se děsně nudila. V první kapitole se nedělo pořádně nic, bylo to chaotické a další kapitoly se na to nijak neobracely a vše vyniklo tak nějak vniveč. Celou dobu jsem si u ní říkala, že snad další kapitoly budou vyprávět nějaký příběh a nebude to jen změť nějakého nejasného chaosu. A neštěstí hned od druhé kapitoly to tak bylo. Objevila se Pinky a objevil se i příběh, který se nezdál být tak nudný. Pinky se mi zalíbila, její jméno mi přišlo úplně super a tak trochu mi připomínala mě, takže jsem se při čtení vždy těšila kdy se pozornost obrátí na ní. I když mě někdy vážně štvalo jak je nerozhodná a děsně jí trvá udělat zdánlivě lehký úkol, který nakonec stejně neudělá. Pak se na scéně objevil Lucas, u nějž mi až později došlo že byla o něm i první kapitola a ten mi taky nepřišel špatný. Jeho, Pinkyiny a jejich společné části mi přišly dobré a udržovaly mě při čtení. Ale pak se začalo objevovat moc postav, jejichž smysl se někdy ztrácel a někdy se mi zdálo spíš na škodu si číst jejich pohled na věc. Vždy jsem je brala jen jako něco co musím překonat abych se dostala k Pinky a Lucasovi. A dál příběh- na konci knihy mi přišlo že se tam toho zas tolik nestalo a zápletka byla tak divně plochá. Jediné co mě bavilo byla trochu vedlejší linie vztahu mezi Pinky a Lucasem a právě pro tu možná sáhnu po dalším dílu. Konec knihy mě nijak nedostal a kvůli němu si nepůjdu hned půjčit další díl, ale příjemné dvě postavy, které jsem si oblíbila a díky nimž jsem u knihy vydržela mě nabádají abych dala sérii ještě jednu šanci, už je pro ně abych zjistila jak to s nima bude dál. Není to špatná kniha, jak by se dle mého spílání mohlo zdát, ale zdá se mi dost průměrná. Mě nijak výrazně nezaujala. Autorka má docela promyšlenou psychologii postav, ale to klidně mohla psát jen příběh o mezilidských vztazích- to by vyšlo možná líp. Prostě nebyl to můj šálek houbového čaje... ale něco dobrého to v sobě mělo.

30.11.2014 3 z 5

Soumrak Soumrak Dmitry Glukhovsky

U této knihy mám rozporuplné pocity. Ale jednoznačně můžu říct, že jsem si ji užila. Na začátku jsme netušila do čeho jdu ale těšila jsem se na další dílo od autora skvělého Metra 2033. Zápletka v knize vlastně nebyla zas tak velká a moc se tam toho nedělo a já dosud pořádně nepochopila o co tam vlastně šlo. Ale bála jsem se. Hodně. Dlouho jsem nečetla nic u čeho by mě tak mrazilo. Měla jsem stejně neidentifikovaný strach jako hlavní hrdina.Kniha byla dost dobrá až na to, že jsem vlastně nepochopila co tam vyvolávalo strach a jak to vlastně bylo. Jestli to mělo vyvolat strach tak to spíš uškodilo ráda bych věděla o něco víc než nic. Ale nejvíc mě zklamal konec, který byl dost o ničem a pokazil celý smysl knihy. Ano měl svůj smysl, ale mě asi pořádně nedošel a vadil mi, nejednou to celý předchozí děj shodilo. I tak to ale bylo dobré čtení, zvláštní, nedotažené, ale správně mrazivé.

05.11.2014 4 z 5

Cress Cress Marissa Meyer

Opět dokonalost.
Nemohla jsem se dočkat až začnu číst a opravdu do stálo za to. Knihu jsem od začátku do konce četla jedním dechem. A vůbec nevadilo velké množství stránek. Spíš naopak- věděla jsem tak, že s hrdiny budu dost dlouho- i tak jsem měla přečteno hrozně rychle. Cress mi přirostla k srdci stejně jako Scarlet a Cinder a objevila jsem tam chvíli i Winter, na kterou se tolik těším, protože je tak šiblá, až je skvělá. Cress se mi líbila i proto, že měla úplně reálné pocity dospívající dívky, připomínající mě. Taky mi tahle šibalo z jednoho modrookáče :). Proto mi přirostla k srdci- uvažovala často jako já. A pak se Cinder konečně sešla s Kayem a vše bylo tak napínavé a skvělé a já měla o všechny furt strach. Milé bylo jak se všichni(až na Scarlet) opět setkali. Kniha je opravdu skvěle psaná a psychologicky promyšlená. Všichni reagují logicky a vše je nějak propojeno s jejich minulostí a jejich reakce z ní vychází. Navíc parafráze na reálné pohádky se vážně dost povedla. Nenapadlo by mě, že někdo dokáže z obyčejné pohádky vytěžit něco tak skvělého a fungujícího, aniž by to působilo trapně a jako klišé. Autorka si s knihou opravdu skvěle poradila a tímhle dílem mě opět utvrdila v tom proč Měsíční kroniky miluju a řadím je do mé oblíbené četby. Jak já se těším na poslední díl- už aby to bylo.

27.10.2014 5 z 5

Arthas: Zrod krále Lichů Arthas: Zrod krále Lichů Christie Golden

Bezva čtení. Arthas na mě hodně zapůsobil a konečně jsem si přečetla jeho příběh a ten byl zrovna tak dobře napsaný. Bezva kniha od které bylo těžké se odtrhnout.

19.04.2014 4 z 5

Ve stínu gilotiny: Deník dívky z období Velké francouzské revoluce, 1792-1794 Ve stínu gilotiny: Deník dívky z období Velké francouzské revoluce, 1792-1794 Sue Reid

Četla jsem, nesmírně mě to bavilo a pak přišel konec a já zesmutněla. V tom nejzajímavějším to ukončili, ted se mohl rozvíjet příběh, z tohodle se dal udělat velký zábavný a čtivý román a oni to tak ošklivě usekli. Téměř nic se nevyřešilo a knihu to posadilo hodně dolu :(

13.04.2014 3 z 5

0.4 – Soumrak civilizace 0.4 – Soumrak civilizace Mike Lancaster

Netušila jsem vůbec co mám od této knihy čekat. Říkala jsem si, že když je tak krátká, moc toho nepředvede. A to jsem se pletla. Už na začátku mě nadchla zápletka. To tu ještě nebylo. Hrozně mě zajímalo co bude dál. Bála jsem se spolu s hrdiny a divila se nad tím co jim osud vymyslel. Z mazacího antiviráku mi běhal mráz po zádech a fakt jsem si čtení užívala. Během krátkých pár hodin bylo dočteno a já si řekla- jo tohle bylo něco. Snad by mě zajímalo co s nimi bude dál, ale možná to takhle bylo nejlepší. Kniha na svých pár stránkách předvedla to nejlepší a víc by ani nemohla. Já si čtení moc užila a pokud uvidím od autora něco dalšího nebudu váhat a sáhnu po tom. Ten týpek má fakt dobré nápady :)

25.02.2014 4 z 5

Ve znamení Štíra Ve znamení Štíra Maggie Stiefvater

Když jsem v knihovně zahlédla povědomý obal a zjistila, že to je něco co jsem ještě nečetla od skvělé Maggie Stifvater, zajásala jsem a musela si to hned půjčit. A neprohloupila jsem. Maggie Stifvater opět přesvědčila jak skvěle umí popsat rodící se vztah a jak dokáže dokonale popsat pocity dospívajících v nelehkých situacích. Zápletka příběhu je celkem jednoduchá a vlastně se tak toho zas tak nepoděje. Jedná se jen o dva lidi a jeden závod a koně k tomu jako bonus. Ale to ani tak nevadilo. Knihu jsem si užila, Moc mě bavila a moc jsem se těšila na další setkání se Šotkem a Seanem a jediné co mi snad chybí je vysvětlením proč si Kate nechává říkat Šotek. Moc milý je i doslov autorky na konci. A konec samotný? To je naprostá báseň. Stiefvater mě koncem nadchla i u Splynutí a tady opět nezklamala. Velmi dobrá kniha, kterou vřele doporučuji všem kdo mají rádi trošku fantazie v okolí lásky a tajemna. Moc se těším na další knihy od Stifvater. Opět jsem s ní strávila pár příjemných dní.

25.02.2014 4 z 5

Pampeliškový oheň Pampeliškový oheň Nathan David Wilson

Zvláštní tak trochu nedodařená kniha. Určitě lepší než předchozí díl, který byl jedna velká katastrofa. Ale objevuje se tu moc špatných momentů že nechápu jak se takto kniha dostala do zahraničí. Není to úplně špatné, ale víckrát si to už nepřečtu. Vlastně jsem už zapomněla příběh, který byl takový divný. Pokračování mě netáhne. Ale obsahuje i dobré a napínavé momenty jichž je však bohužel až moc málo.

03.01.2014 3 z 5

Dědic impéria Dědic impéria Timothy Zahn

Trilogie od Timothy Zahna popisující osudy hrdinů znamých ze světa Staw Wars mě překvapila. Čekala jsem knihu plnou vědeckých termínů zameřenou na souboje a vědu. Ale vše bylo jinak. Timothy Zahn skvělě popisoval život a pocity hrdinů a všudy přítomné boje předvedl ve velice zábavné a napínavé formě. Už od začátku fandíte Lukovi, Leie a Hanovi, aby vše zvládli dobře. V knihách se objevují noví hrdinové i padouši a přichází i staří známí. Zápletky v knihách jsou skvělé, je jich dost a nenechají čtenáře a hrdiny vydechnout ani na chviličku. Knihy se čtou skvěle, příběh příjemně odsýpá a nekazí ho zbytečné a nepochopitelné odborné výrazy. Tato knižní trilogie je příjemný návrat do světa Star Wars.
Mě se nejvíc líbil poslední díl "Poslední povel", ale i ostaní dva jsou skvělé. Vše co je tam napsané má smysl a mnoho věcí se postupně splétá do logických souvislostí. Jen občas má člověk zmatek ve velkém množství postav a některá jména se pletou. Ale děj rychle odsýpá a čtenář v něm nikdy neztratí nit.
Knihy vřele doporučuji a to ne pouze pro fanoušky Star Wars. Zajisté poteší i s příběhem neobeznámenné čtenáře, protože děj z filmů se v knihách místy objevuje ve vzpomínkách. Knihyh jsou to moc pěkné a předvádí, že Timothy Zahn je skvělý spisovatel.

03.01.2014 4 z 5

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Opravdu úžasné čtení. Na tuhle knihu jsem se moc těšila protože mě navnadil první díl a opravdu bylo na co. Kniha se četla jedna báseň a za dva dny už nebylo co číst. Četla jsem tak rychle a s nadšením a moc se těším na Cress a netuším jak to vydržím :)
Obdivuju spisovatelku pro její nápady. Vše má tak promyšlené a plné souvislostí. Dokázala vytvořit tak uvěřitelný a dokonalý svět, který nemá chyby. Příběh byl moc čtivý a napínavý a stále se mi chtělo číst dál a dál. Hrdinové mi přirostli k srdci. Před čtením jsem byla trochu nesvá z toho, že bude příběh o někom jiném, protože Cinder jsem si v předchozím dílu zamilovala. O to víc mě potěšilo když se Cinder spustila do věznice a byla tam. Čekala jsem, že příběh bude jen o Scarlet, která se s Cinder někde sejde. To se stalo, ale mezitím probíhal napínavý příběh obou dvou a já si je obě ještě víc zamilovala. A Vlka :). Mo prostě stojí za to si to přečíst. Při čtení jsem měla radost, jak je to skvělé, úžasná přirovnání (nohy jako nedopečené koblihy :D). No prostě vřele doporučuju, těším se na další díl a vše co autorka napíše, protože má neuvěřitelný talent a já jsem ráda že se ke mě knihy dostaly i když jsem si na začátku myslela, že to nebude nic extra.

03.01.2014 5 z 5

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Něco opravdu nádherného.
Když jsem se dozvěděla že Rowling napsala novou knihu byla jsem štěstím bez sebe. Moc jsem v to doufala a splnilo se mi to. Nedostala se ke mě ale hned ze začátku a já si počkala a pak jsem jí na své přání našla pod stromečkem :) A byl to ten nejlepší dárek ze všech. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Je skvěle napsaná a úžasně se čte. Je pravda, že je depresivní a smutná, ale to vůbec nevadilo. Rowling umí s písmenky dokonale pracovat. Dokáže stvořit příběh, který má halvu i patu a spoustu souvislostí. Dává logiku a není nudný. Vím že to není pro všechny a tak chápu, že někoho to nudilo. Ale pro mě to bylo přesně ono. V hrdinech jsem se brzo vyznala a bavili mě. Dýchala jsem s nimi a otáčela stránky se zatajeným dechem, co bude dál. Prázdné místo se zcela liší od Harryho Pottera. Kdybych nevěděla, že je to od Rowling, vůbec bys mě to nenapadlo. Je to skvěle napsáné, ale tak jinak. I když její styl se tam stále projevuje. Knihou jsem proplula jedna báseň a moc mile jsem si to užila. Jsem nadšená a mám radost že Rowling umí tak skvěle psát. Ještě víc mě přesvědčila o tom, jak je skvělá. Knihy o Harrym Potterovi jsou fantazií- je to svět v jakým by Rowling chtěla žít. A Prázdné místo je realita, krutá, ale zároveň krásná realita. Vše je promyšleno od začátku do konce. Lidi v knize reagují logicky a správně po psychologické stránce. Knohu vřele doporučuji a mohla bych o ní napsat miliony písmenek, protože je skvělá, skvělá skvělá. Rowlingová umí psát a opět mě o tom přesvědčila

31.12.2013 5 z 5

Atuánské hrobky Atuánské hrobky Ursula K. Le Guin

Opravdu moc pěkná kniha. Nežně se tam tvoří láska a příběh je správně Guinovsky čtivý a popisný, ale ne přehaně dlouhý.

19.05.2013 5 z 5

Rezistencia Rezistencia Veronica Roth

Hodně povedej díl.
Tento díl vyzdvihnul to, co v prvním bylo špatné a z knihy udělal čitvý klenot pro mladé. Všichni hrdinové se zocelí a ted teprve přichází ten pravý boj. Tiris lutuje svého činu a konečně ji napadne ta myšlenka, co mi vytanula, když Willa picla - mohla ho střelit do ruky.
Jen se divím, že ji Cristina tak rychle odpustila- ale vlastně proč by jí měla nenávidět...to nikam nevede
V knihách je místy sranda a někdy i smutek. Nikdy nevíte co od koho čekat, ale postavy občas přijemně překvapi (Petr).
Jen dělaj někdy kraviny za který bych jím jednu lejskla- ale nikdo není dokonalý, že :-)
A to rozuzlení na konci... wow, to jsem fakt nečekala, koenčně mě kniha překvapila a nemůžu se dočkat dalšího dílu. A nechápu lidi co jim přijde příběh uzavřený- dyk je tam tolik otázek...

07.05.2013 4 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Hodně dobrá kniha.
Po přečtení recenzí v Pevnsoti a doporučení kamarádky jsem po knize sáhla. A udělala jsem fakt dobře. Je to totiž něco skvělého.
Ale nepřirovnávala bych jí k Hunger Games, Má sice podobné pozadí ovládané společnosti rozdělené na skupiny, ale nic víc je nespojuje. Divergence je totiž o dost lepší.
Tris jsem si od začátku zamilovala, věděla jsem, že půjde do neohrožených a taky jsem hned cítila že mezi ní a Čtyřkou něco bude. Ach a jak se ten vztah mezi nimi vyvinul- jo moje náctileté srdce skáče radostí :). Příběh je svým krutým vyprávěním skvělý. Neservíruje hrdinům lehký život a skoro nikdy se namaj dobře. Sice jsme hodně "překvapivých" rozuzlení vytušila dopředu, ale nijak to nevadilo. Knihu jsem hltala a četla se mi moc pěkně.
A vím, že bych si taky vybrala neohroženost. I když bych asi skončila u vyvržených protože bych neskočila na vlak :D

07.05.2013 4 z 5