bukiet komentáře u knih
Nosil bych sovy do Atén, kdybych tady opakoval to, co už napsal ve svém komentáři Petrvs. Opravdu docela velké zklamání.
S odřenými fousy je to na 3,5 hvězdičky. Příběh (no příběhem bych to zrovna nenazval) je vyprávěn trhaně, přes mnoho zbytečných epizod a postav a s mnoha časovými náhledy. Trochu to na mne působí, že si chtěl autor buď zamachrovat, nebo, čemuž se kloním více, jej už celá sága dávno přestala bavit a on si změnami vyprávění aspoň trochu ukrátil tu nudu při psaní. Nuž vzhůru k dílu poslednímu, ať už je tomu konec.
Přestože na zaklínačské wiki je tvrzeno, že jde o díl dějově chudší a já očekával ještě větší nudu, než u dílů předešlých, byl jsem mile překvapen. Vysvětlení je prosté, kniha obsahuje spoustu Geralta a minimum Ciri. Opravdovou záchranou ságy se ale stávají nové charaktery, Regis a Zoltán. Tak jsem zvědav, čím mne překvapí díl následující, který je prý dílem nejlepším.
První román Ságy o zaklínači a Ciri. Už v tom pojmenování je problém, protože tenhle román o zaklínači rozhodně není, i když takto pojmenovaná postava se v ději tu a tam vyskytuje. Ale je to jiný zaklínač, než jakého jsme si zvykli potkávat v povídkách. Román přichází s novými postavami, které mi (na druhé čtení) nevadili jen proto, že jsem před nedávnem hrál první díl videohry, kde spousta postav ze ságy je a já k nim měl díky tomu vytvořený vztah. Možná to je důvod proč jsem před léty ságu po prvním dílu vzdal.
Charaktery postav se vykreslují a mně se čím dál tím více líbí.
Další porce příběhů ze světa spoluobývaného našimi mazlíčky.
Letitý spor dvou věrouk. Správnost jedné, nebo druhé víry pak může dokázat jednoznačně jen to, že mezi nás první strana sporu přivede Boha, nebo druhá strana doloží opravdový chybějící článek. V každém případě ale platí, že teorie není dokázaný fakt!
Trochu více vojenské než historicky tajemné, ale rozhodně čtivé.
Jako ta kočička s pejskem, když spolu spatlali ten slavný dort, asi tak na mne zapůsobil tento román a vlastně celá série. Naštěstí byl krátký a do měsíce už si na něj nevzpomenu.
Posledních 40 kapitol velkolepého románu, které, jak se tvrdilo, už nejsou z pera mistra Cchao Süe-čchina (tady uváděného v transkripci Xueqin Cao). Ale pokud lze občas věřit Wikipedii, tak už je všechno jinak a Cchao Süe-čchin je autorem všech 120 kapitol.
Asi stejný komentář, jako u prvního dílu. Pokud jste se začetli, vydržte a budete odměněni.
Kterak Poláci prohráli boj o Ukrajinu a přišli o ni. A stejně ještě byli hrdinové. A milovníci, oczywiscie.
Edit: Po létech se znovu navracím na Ukrajinu, v současnosti sužovanou nesmyslnou válkou a vychutnávám si první část Sienkiewiczovy historické trilogie v originále v podobě audioknihy v podání fenomenálního Gregorza Maleckiego.
S černým humorem o tom, že nic není jen bílé a jen černé. Pokud máte rádi romány s poválečnou tématikou, eventuálně s tématikou židovskou, tohle je dobrá volba.
Milujete operu? A chcete se s ní více seznámit, či se v ní lépe vyznat? Pak doporučuji tuto úžasnou knihu. Objevíte vskutku kouzelný svět, plný úžasných příběhů a fascinující hudby. Dějiny opery podané s láskou.
Tak tato kniha je základem pro každého, kdo miluje operu, nebo s ní nějak spolupracuje. Není sice vyčerpávající, ale to snad ani nemůže být, vzhledem k době vzniku. Pokud ovšem potřebujete informaci o ději nějaké konkrétní opery, není lepší volba než tato kniha. Paní Hostomská umí vyprávět.
Tohle je moje citovka. Knihu jsem kdysi, kdysi hodně dávno, dostal od starší sestry k Vánocům a myslím, že díky ní mám tak rád japonskou kulturu.
Čím jsem starší, tím více bych uvítal existenci Bosseho vynálezu kopce, na který by se vždy chodilo z kopce.
Sbírka zajímavých povídek rámována cestou odnikud nikam. Příběhy poutníku mne nadchly, samotný rámec cesty k Hrobkám času mne vlastně nezaujal.