Bustedka komentáře u knih
Četlo se to rychle a dobře. Autorovi bezesporu nechybí velká fantazie, ovšem po stylistické stránce jsem měla pocit, jak kdybych četla spíš slohovou práci výborného gymnazisty, než že bych měla v rukou autora bestselleru
Klasický Nesbo. Každý odstavec vás navádí na jinou stopu, nic není řečeno "na plnou hubu" a vše si musíte domýšlet. Posedních 30 stránek mě snad ani u jedné Harryovky nebavil, když už člověk ví...ale jakožto milovník detektivek smekám. Jen si tak říkám, jak krutou musí mít Nesbo fantazii
Já se přiznám, že mám trochu rozporuplné pocity. Ale ANO, mně se to líbilo. Většinou si člověk z knížky odnese zápletku a konec. Já jakožto od přírody upjatá osoba, co má ráda vše srovnané a utříděné, nejsem zastánce podobných polootevřených, respektive polouzavřených příběhů, takže celkový dojem z knihy mi zkazilo posledních pár stránek.
Nerada se nudím a knížky, kde se 80 stránek nic neděje dočítám s mírným odporem. Tohle se v OSM a vlastně v žádné knize od Třeštíkové nikomu rozhodně nestane. Překombinovanost je tak trochu její podpis. A mně se líbí.
Navíc málokdo dokáže tak bravurně do příběhu zakomponovat všechny názory a pocity postav. Není to žádná nudná ich-forma. Čtenář musí přemýšlet, musí se zorientovat a pak už jen nevěřícně kroutí hlavou. Takže proto mám na konci každé její knížky pocit, že musím začít číst znovu.
Její styl není pro všechny, ale pokud chcete podpořit dobrou českou literaturu, tak směle do toho...
Tak já nevím, knížka úplně o ničem. Vlastně jsem byla ráda, že to má tak málo stránek.
Po přečtení předešlého dílu, jsem se rozhodovala, zda se vůbec do stezky pustím. Chvíli mi to tedy trvalo, ale nakonec to bylo celkem fajn počtení. Prolínání času mi přišlo naopak zajímavé, byly to informace, které hrály podstatnou roli. Jediné co mi vadilo byly nadpřirozené schopnosti, které nemám ráda celkově v knihách tohoto typu, a tak nějak otevřený konec. Vlastně mám pár otázek, které mi zodpoví další díl.. Jdu se do něj pustit.
No, myšlenka telefonátů z nebe je zajímavá, ale čekala jsem, že to celkově bude rozvinuté nějak víc. Co se týče rozuzlení, čekala jsem asi něco víc, něco zajímavějšího. Tohle mi přijde trochu nereálné
Srovnávání se těžko ubránit. Je to jen trochu jiné Hunger Games. Ale narozdíl od Hladových her, nebylo vyprávění tak zdlouhavé. Popis prostředí bohatě stačil. Kniha měla spád, nebylo to moc zamotané.
Za mě ano. Mám ráda tajemné příběhy, detektivky, apod. Oceňuji především to, že se autor nevykecával o ničem, aby nahnal stránky. Film jsem neviděla a ani obsah jsem dopředu neznala, takže člověk do toho šel trochu s napětím, jakože co se stane. Zaujalo mě to, avšak konec nebyl asi z těch, kterým ráda zatleskám,
Po několika stránkách jsem myslela, že knihu odložím. Vadil mi styl psaní, kdy nebylo použito snad žádné souvětí, ale jen věty o jednom slovu. Navíc trochu ve stylu "co tím chce básník říct". Po první třetině se to ale docela rozjelo. Příběh je to silný a nutí k zamyšlení.
Přiznám se, že tyhle romány pro ženy moc nemusím. Vadí mi u většiny z nich předvídatelný konec. V tomto případě ale těch možností bylo několik a proto jsem to přelouskala se zájmem až do konce. Líbí se mi zpracování z různých pohledů. Za mě ano
Asi jsem čekala, něco zajímavějšího. Od počátku bylo jasné, jak to dopadne. Z mého pohledu spíš jen takový odvyprávěný příběh. Škoda, že se třeba autorka nezaměřila více na vnitřní boj hlavní hrdinky.
No, na základě recenzí jsem se do knihy s velkou slávou pustila a pak ji také s velkou slávou odložila. Pro mě absolutně nezajímavé, nelogické. Pořád jsem se snažila dát knize šanci, ale od začátku jsem si nedokázala odpovědět na otázku, která se mi do hlavy vkradla hned po první strance. O čem to vlastně sakra je?
Nečetla sem si popisek knihy a rovnou si to koupila v domnění, že to bude opět výborná severská detektivka a protože všechny ostatní knihy Keplerovců byly super. A tak jsem četla a četla a stále nepřicházela žádná vražda. Teprve po nékolika stránkách mi došlo, že to bude úplně něco jiného. Ale četla sem dál a po několika hodinách jsem dočetla. Je to čtivé, můj šálek kávy tato tematika není, ale přesto jsem se nemohla odtrhnout. Navíc v půlce knížky mi najednou došlo, že taky jednou zemřu - kdo by nad tím denně uvažoval - a hrozně jsem se vylekala. Celkově spíš než příběh mě ale fascinovala psychika hlavní hrdinky. Suma sumárum dobré, přesto bych ocenila příště opět nějakou typickou keplerovskou detektivku
Za mě ne. Severské krimi má mnoho podob, ale toto islandské mě nezaujalo. pro českého čtenáře náročnější islandská jména. Příběh jako takový zajímavý, ale dle mého názoru ne moc dobře uchopen. Bez postav, ke kterým by si člověk vytvořil nějaké sympatie, respektive nesympatie. Skladba slov, rozhovoru, kdy se vždy detektiv ptal COŽE na mě spíš působila nepříjemně
Kniha super, přečtená jedním dechem. Nemám moc ráda českou literaturu, ale autorka mě zaujala natolik, že se pouštím i do její druhé knihy. Jen jedna maličkost .. Vzhledem k mé povaze, nemám ráda otevřené konce... A tady sem po dokončení četby měla víc otázek, než odpovědí
Ke knize jsem se dostala vyložené náhodou. Přiznám se, že normálně bych si ji v knihkupectví ani nevšimla, přece jen je to určené i pro jinou věkovou kategorii - a právě tohle zařazení ji možná trochu škodí. Protože to není čtivo jen pro náctileté, ale i dospělý člověk si z těch slov dokáže něco vzít.
Mě osobně nejvíce zaujala slova: PODLE MĚ NENÍ DOBRÉ SE DÍVAT NA ČLOVĚKA JEN Z JEDNÉ STRÁNKY. KAŽDÝ ČLOVĚK SE SKLÁDÁ Z MNOHA INGREDIENCÍ, KTERÉ DOHROMADY VYTVÁŘEJÍ NAPROSTO JEDINEČNOU BYTOST.
Pominu-li americký sen, aneb jaká malá holka po mnoha trápení ke štěstí přišla, tak po určitém zamyšlení má kniha jasno myšlenku. Je čtivá, já to zvládla za pár hodin. Asi si sice nepobrečíte a bude vám jasné, že takhle to prostě v životě nebývá, ale právě takovéhle příběhy dodávají těm našim obyčejným životům trochu naděje a optimismu :) Takže palec nahoru
Po těch mnoha Nesbech a Keplerech to byl docela příjemný výtah zas k jinému pohledu :-) Čtivé to rozhodně bylo, proto to bylo přečteno vesměs na jeden zátah. Ze začátku jsem však měla trochu rozporuplné pocity a nedávalo mi pár věcí smysl. I tak ale palec nahoru
Napínavý děj od začátku až do konce s nepředvídatelným koncem. Čteno téměř na jeden zátah, nešlo jinak. Výborně napsáno