ByulGi komentáře u knih
Dlouho jsem se rozhodovala mezi hodnocením 3 a 4. Knížka se mi líbila, dobře se četla. Některé věci mi přišli moc snadno vyřešené a nepropracovane . Brala bych více detailu a vše více rozvinout. A to se třeba týká i samotné mytologie. To občas aby si člověk bral google a mohl si načíst kdo je přesně kdo aby se lépe chytaly detaily. :D
Dávám zatím 4 a doufám ze se série zlepší jak bude Percy stárnout.
Milá, jednoduchá až taková trošku hloupoučká. Čekala bych trošku vyzrálejší chování hrdinu. Pobavilo mě, že jeden nemohl něco udělat protože mu to mamka zakázala. A měla jsem pocit ze se k sobě ani moc nehodí.
Začátek knihy me velmi bavil a pak to šlo dolů. Ale nakonec to bylo celkem příjemné průměrné čtení.
Hodnocení na základě nedočtené knihy.
Nemohla jsem se tolik ponořit do děje protože mi zde několik věci nesedělo. Ta hlavní je nepřítomnost policie. Děje se zde plno zvláštních věci a nikdo nezavolá policii. Mluvi se o tom jak by se mělo ale nikdo nic nedělá.
Dlouho jsem přemýšlela jak tuto knihu hodnotit. Je určena spíše mladšímu publiku a osobně mi nesedl ani humor.
Co me vytáčelo bylo chování hlavní hrdinky. Všechny měla omotena kolem prstu. Za celou knihu pro ni dost lidi děla různé věci ale ona pro nikoho nic nedělá. A když už ano, vždy za to něco chce. Tu bych tedy za kamarádku fakt chtěla :D
Jinak se čte kniha díky chatu velmi dobře.
V této knize byl největší problém erotické scény. Nevím zda to bylo překladem, ale bylo to cringe. Hlavně opakování slova ocas a jeskyňka. Připadala jsem si jako několik let zpět když jsem četla fanfikce :D
Doufám, ze se to v dalších dílech zlepší. Dost to jinak skvěle napsanou knihu kazilo.
Jinak je kniha napsaná fajn. Čte se velmi dobře a svět je zajímavej.
Knížka je velmi čtivá, dokončila jsem jí během pár dnů (a to jsem pomalý čtenář) Hlavní hrdinka je skvělá. Nejedna se o žádnou OP postavu, ztracenou princeznu nebo vyvolenou. Není namočená v žádné věštbě nebo osudu. Kolik ní se děje hromada věci ale ona pořád zůstává tou obyčejnou lidskou dívkou.
Úplně nevím jak bych měla knihu správně ohodnotit. Je poznat že je to stará kniha. Trošku klišé a velmi jednoduše napsáno. Zápletka nebyla kdovíjak úžasná, originální nebo spletitá. Nebylo zde moc zvratů.
Kniha se ale jinak četla velmi dobře. Většina věci, která mi vadila byla později vysvětlena. Kdybych to četla před lety když to vycházelo, byla bych z toho velmi nadšena.
Navíc se jedná o první díl série. Pokud to mělo být hlavně o představení světa, tak za mě velmi dobrý začátek s těším se na další díl.
Nejdříve jsem se knihy bála, že to bude nudné, bez akce s jenom o tom jak někdo má kávárnu. Bylo to opravu jenom o vedení kavárny a bez akce, ale bylo to naprosto skvělé. Krásná oddechovka co pohladí po duši.
Romantická linka tady byla okrajově, ale strašně se mi líbila. Byla krásně jemně napsaná. Postavám jsem věřila vše. Řadí se mezi nejlepší co jsem kdy v knihách četla.
Velmi me tento příběh překvapil a všem doporučuji. Jen opravdu počítat, že de jedná o feel good a proste tam moc té akce není
Na knihu jsem se těšila a naprosto splnila moje očekávání. Děj boží, postavy boží, draci ještě více boží. Navíc se kniha četla sama. Za mě to nejlepší co jsem v daném žánru četla a těším se na další díly.
Fajn, velmi jednoduchá knížka. Určena asi spíše pro mladší. Osobně mě tolik neoslovila a nezanechala na mě nějakou stopu. Četla se sice velmi rychle, ale příběh se začal cyklit a řešilo se to samé dokola a dokola.
Hlavní postava mě trochu štvala. Nejdřív jsem si říkala, že se prostě tak chová kvůli tomu co se stalo. Ale ne, taková byla i předtím :D
Trochu mě mrzí takový poprask kolem knížky. Pak to působí jako jedno velké zklamání. Za mě průměr a nevím co na tom všichni vidí.
Za mě má kniha velmi hodně stránek. A zbytečně. Na plno stránek je jen velmi velká nuda a nic se tam neděje. Kdyby to bylo tak o půlky kratší tak je to lepší. Konec byl fajn, ale je smutné ze v tak dlouhé knížce bylo zajímavých jen prvních a poslední par stran.
Velmi se mi líbí zpracování lgbt tématu. Je to zpracované krásně přirozeně a postava neřeší půl knížky jak je moc je jiná a jak jí nikdo nerozumí. Vztah hlavních hrdinů je velmi milý. Kočička je nej :D
Jediné co me trochu mrzelo byl velmi dlouhý začátek. Uvítala bych více akce. Anotace je taková nešťastná.
Byla to velmi fajn oddechovka. V porovnání druhé knížky od autora Šťastně až na věky se mi o malinko líbila méně.
Kniha se mi nečetla moc dobře a do čtení jsem se nutila. Autorka rozebírá spoustu témat ale žádné neřeší víc do detailu. Postavy jednají naprosto hloupě a nelogicky. Děj v anotaci se stane až za půlkou knížky a hlavní děj se stane na pár stránkách. Vůbec nechápu proč má taková knížka tolik stránek, protože autorka s tím vůbec neumí pracovat.
Největším mínusem byla hlavní hrdinka. Horší postavu jsem nikde neviděla. To jak se chovala ke své rodině bylo něco příšerného. Ke kamarádům se nechovala o moc lépe. Všechno to, co se jí stalo mi bylo naprosto jedno a možná jsem jí to i trochu přála. Z tohoto důvodu nemohu knihu pozitivně hodnotit.
Hvězdičku dávám za fajn ilustrace a za hlavního hrdinu