Cajda Cajda komentáře u knih

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Knihu jsem zatím nepřečetla. Obávám se, že ji ani nepřečtu - doma ji mám ještě jen proto, že jsou knihovny zavřené, jinak bych ji vrátila nedočtenou. Nedaří se mi do ní začíst. Vlastně ani pořádně nevím o čem je. Písmena jsem louskala jen proto, abych na lehátku neležela jen tak..... Něco jako praštěný film nebo seriál pouštěný v TV jen jako "kulisa".... Za mne tedy nedoporučuju, ale každý máme jiný vkus - tedy ať si zkusí, kdo má chuť a udělá si vlastní názor :o)

14.04.2020 2 z 5

Touha Touha Amanda Quick (p)

Pro milovníky románů ideální. Hezky se čte, i když už dopředu víte jak to dopadne :o) Milá oddechová kniha.

30.11.-0001 5 z 5

Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

souhlasím s twiggynka
dlouho se vlastně nedělo nic, už jsem začala vážně přemýšlet, že knihu odložím nedočtenou - poslední třetina fajn, knize by stačilo tak 50stran :o(
Darcy má teda i lepší výtvory.

04.12.2023 3 z 5

Causa Mortis Causa Mortis Marek Hladký

No...trošku chaotické, to jo, ale když to shrnu, připomíná mi to film Srdcová sedma, který ukazuje dvě linky děje "když stihneš metro a jsi doma dřív" a když "nestihneš metro a jsi doma jako vždy" - tak mi to ke konci přišlo. Asi se to sice Juditě celé zdálo, ale i tak dobré, když to pojala jako variantu a vlastně se tomu celému možná vyhla a nepotkalo ji to. Ale jinak vážně nic moc, dávám do knihobudky....

10.08.2023 2 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Tak jsem ten "ne každý" jak níže píše lucisa.n - vadí mi nespisovná čeština, i když je jen v části "syn", která je však nejdelší. Ta přímá řeč mi taky dost chybí. Takové čtení mne unavovalo a nebavilo. A příběh? Do teď nevím, co tím chtěla autorka říct.
Ale silné to je. Psycho.
Kniha se mi nelíbila.

28.12.2022 1 z 5

Skoro normální rodina Skoro normální rodina Mattias Edvardsson

Skvěle se čte!
Zajímavé i příjemné a nápadité je pojetí tří pohledů na věc - otec, dcera, matka.
Názorná ukázka klasických domněnek ve vztazích.
Kapitoly o "Méďovi" mi taky přišly lehce zbytečné a jen natahující děj, ale nijak zvlášť mi nevadily.
Celkový dojem SUPER!

19.04.2022 4 z 5

Pasažér 23 Pasažér 23 Sebastian Fitzek

Nemohu jinak, než přidat také pozitivní komentář :o)
I mně se líbí ta lodní okénka plnící se s každou kapitolou víc a víc červenou barvou - krví...
Je to napínavé čtení (na mne někdy až moc), a i když mi přečtení celé knihy trvalo, jsem ráda, že jsem ji dočetla - konec je opravdu nečekaný, překvapivý, takový "Fitzekovský" :oD
Pan Fitzek prostě opět nezklamal! Opět překvapil. A opět potvrzdil, že je prostě úžasný PAN SPISOVATEL!

19.04.2022 5 z 5

Pohřběte své mrtvé Pohřběte své mrtvé Louise Penny

Kvůli tomuto dílu jsem se pustila do celé série od jedničky. A řekla bych, že tento je zatím nejslabší... :o( Prolínají se tam vlastně 3 děje:
* znovu otevření případu z předchozího dílu a jeho vy/řešení,
* vzpomínky na traumatizující zásah s tragickými následky
* a aktuální situace Gamache, který je v rekonvalescenci, ale přesto vypomáhá u dalšího případu vraždy....
....místy se prolínalo tak, že jsem vlastně nevěděla kde jsem... dobré, ale jakési víc složité.

" ...čtyři věty, které vedou k moudrosti....
Promiňte. Spletl jsem se. Potřebuju pomoc. Nevím."

16.03.2022 3 z 5

Poupátka Poupátka Hana Lehečková

Napsáno opravdu takovým tím "pubertálním" náhledem, názorem, mluvou.
Už to je obdivuhodné!
Čtení i pro puberťáky, i pro rodiče.
Dneska číhá i mnohem horší zlo za každým rohem, takže tohle je možná až úsměvně naivní problém.

08.03.2022 4 z 5

Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

Skvele se čte. Místy napjaté, přesto oddechové čtení! Za mne prima.

06.03.2022 5 z 5

Jumaroro Jumaroro Sylva Lauerová

Četlo se to výborně, pár stránek jsem přeskočila, přiznávám, ale do poslední kapitoly jsem netušila jak se to vyvrbí... Závěr mne dostal!

10.12.2021 5 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Zaujaly mne původně novější díly, ale řekla jsem si, že když je to série, vemu to od začátku. Za mne fajn, těším na další díl.

13.04.2021 4 z 5

Tramvaj do stanice Touha Tramvaj do stanice Touha Tennessee Williams (p)

luxusní a nezapomenutelná a taky nezáviděníhodný příběh

26.12.2020 5 z 5

Něžná je noc Něžná je noc Francis Scott Fitzgerald

já to snad nedočtu.....nebaví mne to, nutím se do čtení, vlastně nevím co chce autor říct, nevím kdo je kdo a s kým.... :o(

17.12.2020 2 z 5

Ženy z Bohnic Ženy z Bohnic Edna Nová

Jako...já vlastně nevím... No, to je tak, když člověk NĚCO očekává. Dobře mi tak.
Těšila jsem se... Knihu jsem přečetla a pouštím dál. Není z těch, které doma MUSÍM MÍT.
Sice zajímavá, ale vlastně nic neříkající... Souhlasím s Blaufik -viz níže- že je škoda, že osobní příběh autora není podrobnější. Na druhou stranu i chápu.

17.12.2020 3 z 5

O letadélku Káněti O letadélku Káněti Bohumil Říha

Zhruba před 30lety jsme ji četli na pokračování v hodinách čtení na prvním stupni. Pořád ji ještě mám a nedávno jsme si z ní předčítali před spaním - nádhera. Tuhle by měl mít vážně každý doma :o)

30.11.2020 5 z 5

Backstreet Boys - Hvězdy z USA Backstreet Boys - Hvězdy z USA Susanne Baumann

Těžká puberta, pokoj plný plakátů a platonické lásky - po 20 letech úsměvné, ale díky za to! Knihu stále mám a vyhodit ji nehodlám.

29.11.2020 5 z 5

Královský návrh Královský návrh Leila Meacham

Obálka je možná hezčí než sám obsah knihy. Ale čte se to dobře, za dva večery hotovo :o)

15.07.2020 3 z 5

Hospoda Jamaica Hospoda Jamaica Daphne du Maurier

Už jsem ji kdysi četla, chtěla jsem si připomenout. Našla jsem několik pravopisných chyb, ale jinak se čte dobře. Děj je hodně dokreslován popisy místa, počasí, nálad a pocitů postav. Nevadí, ale přeskakovala jsem - hlavně ke konci, kdy už jsem chtěla mít dočteno a vědět, jak příběh dopadne. Závěr knihy je napínavý.

08.07.2020 4 z 5

Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy Ivan Jonák

Souhlasím - bylo to maso! Ale jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla! Je mi líto, že pan Jonák zemřel a neměl možnost dopsat další dvě pokračování, jak měl v plánu. Vskutku zůstává otázkou, co z toho co píše, je pravda a co tzv. "přibarveno" - to si každý může přebrat po svém. Pan Jonák byl prostě machr na užívání si života absolutně plnými doušky! Za mne knihu rozhodně doporučuji. Ne ale slabším povahám a prudérním čtenářům!

19.06.2020 5 z 5