Canney Canney komentáře u knih

Nejsem sériový vrah Nejsem sériový vrah Dan Wells

Podobné knížky moc nečtu, ale jsem ráda, že jsem zrovna této dala šanci, protože mě rozhodně mile překvapila. Knížka je velmi čtivá, napínavá a samozřejmě nechybí ani akce. Rozhodně se těším na to až vyjde další díl.

17.07.2012 5 z 5

Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Tahle série je prostě boží a tenhle rereading to jenom potvrzuje.

V druhém díle se nám z Citry stala smrtka Anastázia a z Rowana "smrtka" Lucifer. Taky tu máme postatně více postav a to hlavně Greysona! Moje nejoblibenější věc na této sérii je ale prostě ten svět a tady se nám ty znalosti o něm podstatně rozšiřují. Nemůžu se dočkat až se zase pustím do posledního dílu!

12.06.2024 5 z 5

Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Oproti prvnímu dílu, který se zařadil na seznam mých oblíbených knih, ten druhý malinko pokulhával. Rozhodně nebyl špatný, ale bohužel obsahoval jeden prvek, který mi úplně nesedí a to dlouhé cestování z místa na místo. Tohle je věc, která mě ve většině knih nudí a tady tomu nebylo jinak. S tím také trochu souvisí, to že autorka nám nějaké věci řekla a ne ukázala. Týká se to zejména vztahu mezi Lailou a Keenenam. Na té cestě se toho dělo opravu hodně, ale čekala jsem podstatně více interakci mezi těma dvěma než tam vznikne něco pořádného, ale ono se to v podstatě jen stalo a pak nám o těch pocitech bylo vyprávěno.

A teď k těm pozitvům. Přibyl nám Helenin úhel pohledu, s kterým jsem sice ze začátku trochu bojovala, ale nakonec jsem moc ráda, že tu byl. Stále to není moje oblíbená postava, ale rozhodně ji dokážu ocenit. Elias je pro mě stále nesesazen a jeho pohled mě neskutečně bavil. Knižka byla plná akce a zvratů, které jsem nečekala. Jsem zvědavá jaké bude pokračování.

21.06.2023 4 z 5

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Abych byla upřímná, tak po těch negativních recenzích co jsem četla, jsem si myslela, že S láskou Eloise bude mnohem horší. Je to problematická knížka? To rozhodně! Ale to je celá tahle série (alespoň těch 5 dílů co jsem zatím přečetla).

Phillip není nejlepší hlavní hrdina - je plný vzteku, během hádky se prostě otočí a odejde, svým dětem se výhýbá jako kříži (a to i v případě, kdy ho děti požádají aby s nimi strávil odpoledne) a to jak mluví s Eloise je prostě hrozný (několikrát jí řekl, že moc mluví a mohla by se naučit zavřít pusu). Chápu, že jeho dětství bylo zlé a přechozí manželství nebylo zrovna šťastné, ale to jak se po většinu času choval bylo hrozné.
Co se týče Eloise, tak jsem si sériálovou a knižní Eloise musela v hlavně pořádně oddělit, protože se jedná o naprosto jiné postavy.

Tak trochu jsem si myslela, že dopisy v téhle knize budou hrát podstatně větší roli a to alespoň ze začátku. Bohužel za první kapitulu se nedostali. Dopisu bylo dohromady 6 v průběhu 1 roku co si dopisovali.

Jako vždy musím napsat, že je to velice čtivá kniha a zpočátku mi chování hlavního hrdiny nevadilo (nebo alespoň ne tolik - zlomilo se to až tak ve 65% knihy, kdy incidentů začalo narůstat). Nejlepší scéna téhle knihy představovala bratry Bridgeronovi, kteří zjistili, kde se Eloise nachází a šli si pro ni. Čtení této scény jsem si nesmírně užívala.

20.02.2022 3 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Popelka! Je fajn, že se autorka v případě tohoto dílu nechala inspirovat pohádkou. Sophie s Benedictem jsou roztomilý pár a líbilo se mi, že v tomto díle se více zapojila rodinka Bridgeronových (hlavně Violet spolu s dcerami)! Bylo tam ale hodně momentů, kdy jsem protáčela očima. Nicméně se neskutečně těším na další díl - Penelope a Colin!!!

19.09.2021 3 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

3,5*
Líbilo se mi to více než první díl. První půlka knížky byla super a ta druhá trochu pokulhávala. Rychle se to ale četlo a vztah Kate a Anthonyho byl k popukání. Z počátku se nemohli vystát a tím, že Edwin (Katina sestra) o kterou Anthony usiloval, se chtěla vdát pouze se souhlasem Kate, tak bylo o zábavu postaráno. O vtipné scénky tedy nebylo nouze (pall mall a včela jsou mé oblíbené). Nicméně mi příjde, že tahle kniha byla velmi podobná prvnímu dílu v tom, jak byly události poskládané a také v reakci postav.
Další díl této serie si velice ráda přečtu a doufám, že tam nastane alespoň nějaká změna. Nejvíc se ale stejně těším na Colinův díl.

12.08.2021 3 z 5

Elantris Elantris Brandon Sanderson

Z počátku mi chvilku trvalo než jsem se do Elantris začetla, ale jakmile se tak stalo tak jsem prostě jela. Je hodně politická knížka a díky tomu i proměrně pomalá (ale rozhodně ne nudná!).
Elantris byla městem bohů, ale potom přišel Reod a s ním se z Elantris stalo město mrtvých. Brandon Sanderson v Elantris vytvořil strašně zajímavý svět a postavy. Tahle kniha je totiž vyprávěna ze tří úhlů pohledu a máme tak možnost pořádně poznat nejen hlavní hrdiny ale i záporáka příběhu. Mé oblíbené postavy jsou Raoden a Galladon. Vývoj jejich přátelství byl pro mě velkým plusem.
Pokud Sanderson vydá pokračování této knihy, tak si ho rozhodně přečtu. Tento svět toho může spoustu nabídnout.

21.03.2021 5 z 5

Má ji rád, nemá ji rád Má ji rád, nemá ji rád Sharon J. Bolton

3,5*
Začátek knihy byl sice trošku pomalejší, ale já jsem si ho užívala. Líbili se mi ty části o dívkách, které byly zavražděny a jak je vlastně vrach vylákal. Jeden nebo vlastně dva velké zvraty (nebo odhalení) jsem předpověla tak cca v půlce knihy. Což nějak nevadí, protože mě stalé zajímalo jakým způsobem na to přijdou ostatní. A musím říct, že mi ten konec tak trochu zníčil pocit z celé knihy.

1. Těch zvratů, odhalení a WTF momentů tam bylo docela dost (a to už jsem něco z toho věděla).
2. Strašně přitažené za vlasy - vážně mi to nedávalo smysl. Vlastně mi přišlo, že k některým věcem autorka přišla až ten konec psala. Je rozhodně možné, že jsem tam ty vodítka jen neviděla a to ani zpětně, ale proč! To čtení jsem si tak užívala a pak přišel konec.

29.06.2020 3 z 5

Neboj se Neboj se Lisa Gardner

Neboj se je nejlepší knížka, kterou jsem za poslední dobu přečetla. Jak jsem se začetla, tak jsem se nemohla odtrhnout a bylo mi úplně jedno, že se mi už zavírají oči. Já prostě potřebovala vědět, co se bude dít dál. Měla jsem několik typů na vraha a všechny se ukázaly jako špatné (překvapivě). Odhalení pro mě byl tedy trochu šok. Konec byl nečekaný, napínavý a nervyrvoucí.

31.12.2017 5 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Přesto že jsem si čtení Elity užívala, tak musím přiznat, že za prvním dílem trošku pokulhává. Z počátku se mi ani nechtělo věřit, co America vyvádí. Svá rozhodnutí měnila rychlostí blesku! Také se tu rozvíjí milostný trojúhelník, který v předešlé knize neměl tolik prostoru a abych byla upřímná, tak bych se bez něj s přehledem obešla. Stále se ale jedná o velmi čtivou knihu, kterou nebudete chtít pustit z ruky.

31.01.2016 3 z 5

To nejlepší z nás To nejlepší z nás Nicholas Sparks

Začátek mě nebavil a návraty do minulosti sice přišli z části důležité, abychom věděli, co vlastně se mezi Dawsonem a Amandou stalo, ale bohužel ve mě vůbec nic nevyvolaly. To nejlepší z nás mě začalo bavit až tak po prvních 100 stranách, kdy se konečně něco málo dělo (konečně to nebylo jen o vzpomínkách). A ten konec už jsem probrečela. Takže celkově tahle knížka je povedená a kdyby se vypiloval ten začátek, tak by to byla úžasná kniha. Tohle je pravděpodobně ale jen můj názor, protože vím, že To nejlepší z nás si získalo hodně četnářů, kteří tuto knihu opěvují.

03.02.2015 3 z 5

Saeculum Saeculum Ursula Poznanski

Saeculum se mi líbilo od začátku až do konce! Sice se tam objevila i chvilka, při které jsem se trochu nudila, ale ta byla v okamžiku zapomenuta díky tomu co následovalo.

17.01.2015 5 z 5

Cayenský pepř a javorový pudink Cayenský pepř a javorový pudink Nathalie Roy

Moc nevím, co si o této knížce myslet. Příběh sám o sobě není špatný, ale většina postav je na zabití. Myšlenkové pochody hlavní hrdinky jsou vážně...ani nevím jak to popsat...prostě bych ji v jednom kuse musela něčím praštit pohlavě a i tak není jisté jestli by se vzpamatovala. A to platí vesměs o všech postavách. Jedninou vyjímkou je Ugo, ten jediný mi nevadil.

10.07.2014 2 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Detektivky teprve číst začínám a myslím si, že začít se Sběratelem kostí byl dobrý tah. Běhal mi z něj mráz po zádech! Doma už mám i Tanečníka a moc se na něj těším.

04.06.2014 4 z 5

Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Pro mě byl druhý díl mnohem slabší než ten první. V prvním díle jsem měla ráda oba hlavní hrdiny, byl originální a prostě jsem se do něj zamilovala (hlavně do malého Mikea). Hlavní hrdinka druhého dílu, Joan, jsem moc v lásce neměla a nad některými jejími myšlenkovými pochody jsem musela kroutit hlavou. Roberta jsem měla docela ráda, i když s tou jeho náladovostí je horšní než ženská.
Nebezpečnou láskou pro mě autorka nasadila laťku příliš vysoko a podle mě ji jen tak něco nepředčí. Uvidíme, ale jestli ji právě další díl série Bavettovi nezvedne. Jsem na něj velice zvědavá.

20.08.2013 3 z 5

Tak padne náš svět Tak padne náš svět Megan Crewe

Na tuhle knížku jsem se těšila už v době, kdy jsem ji poprvé viděla na zahraničním blogu a vydání u nás bylo v nedohlednu. Je to knížka plná zvratů a překvapení, rozhodně není předvídatelná. Autorka píše poutavě a zajímavě. Její styl psaní mi sedl. Knížka je napsána docela zvláštní formou, která asi nenadchne úplně všechny. Je to psáno takovou deníkovo-dopisovou formou. Moc se mi to líbilo. Hlavní hrdince jsem viděla do hlavy a to vám přesně řekne jaká je.
A ještě jedna věc. Kdykoli jsem v knížce četla o tom jak se někdo škrábal, musela jsem se také poškrábat. Až takový vliv na mě ten příběh měl

17.07.2013 5 z 5

Aerie / Zúčtování Aerie / Zúčtování Thomas Sniegoski

Druhý díl série Padlý andělé se mi líbil ještě o něco víc než ten první. Pokud jste v první knížce ještě váhali komu fandit (mocnostem nebo padlým andělům), tak myslím, že v tomto díle už to budete vědět naprosto přesně. Autor Mocnosti i jejich činy vykreslil, tak přesvědčivě, že opravdu nemám problém s tím fandit padlým andělům, kteří se snaží napravit chybu, kterou ve velmi dávné minulosti udělali.

08.02.2013 4 z 5

Les rukou a zubů Les rukou a zubů Carrie Ryan

Tohle byla moje první zkušenost se zombíky v knížce. Líbilo se mi jak bylo vykresleno prostředí a atmosféra celého příběhu - vesnice ohraničena plotem, za kterým jsou nečistí. Jen ten začátek byl pro mě těžký, trvalo mi než jsem se začetla a Mary mi tedy moc pomáhala, jediné na co myslela byl oceán a v podstatě nic jiného.

31.07.2012 4 z 5

Poslední život prince Alastora Poslední život prince Alastora Alexandra Bracken

Stejně jako u prvního dílu mi trvalo než jsem se do této knížky pořádně začetla. Bohužel narozdíl od předchozího dílu to trvalo podstatně déle. Myslím si, že to bylo tím prostředím. Hned na začátku se totiž dostáváme do Posvětí, světa démonů, a autorka se tak snažila navodit atomosféru a zároveň popsat tento nový svět. Jenže právě díky příliš dlouhým popisů se ztratila právě ta správná atmosféra. V rámci této série rozhodně preferuji náš svět před Podsvětím.
Líbilo se mi, ale že tu máme i pár kapitol z minulosti. A vidíme tak jak se potkali Honor a Alastor a jak se oba dva v průběhu doby, co se znali změnili.

Rozhodně doporučuju číst co nejdříve po dočtení prvního dílu! Příběh začíná přesně tam, kde ten předchozí skončil a je tu spousta referencí bez kontextu. Myslím si, že kdybych druhý díl přečetla hned potom prvním, tak bych si to užila více.

31.03.2022 3 z 5

Netvor z temnot Netvor z temnot Duane Swierczynski

Nad hodnocením této knihy jsem musela chvilku přemýšlet a nakonec jsem se rozhodla jen pro 2* a důvodů je hned několik.

1. Stránky, na kterých se máte dívat na klipy, kterou jsou součástí této knihy, už neexistují. Musela jsem je tedy hledat na netu. V knize je sice zmíněno, co v tom klipu bylo, ale jen v určité míře (někdy se to pořádně rozebere, ale většinou je tam vážně jen zmínka a nic víc). Občas jsem tedy měla pocit, že mi chybí souvislost.
2. Časová linka, o kterou se se autor snažil, nedává žádný smysl. Párkrát je zmíněno, že první vražda byla v určitém roce (teď si přesně nevybavuji kdy) a později zmíní, že v tom samém roce vraždil už několik let. Dalším příkladem je to, že Darkovi před 2 lety vyvraždili rodinu a on se vydal konant pomstu na vlastní pěst a tak to bylo cca rok. Jenže teď je ženatý s dítětem na cestě a manželku zná více jak rok. Jenže když se poznali, tak už pomstu vzdal.
3. Tahle knížku by měla mít tunu varování - znásilnění, mučení, vraždy dětí, týrání a vraždy zvířat, atd. V průběhu čtení toho je tam vážně spousta a většinou opakovaně.
4. Skřípal je náš vrah a zdá se, že to je jeho jediný úděl. Přesto má prostředků na rozdávání. Vážně by mě zajímalo, kde bere ty peníze, protože vraždí po celém světě.

Nesrovnalostí a dalších věcí jsem si začala všímat hlavně v druhé polovině. Věřte mi je toho víc, ale nemám sílu to tu všechno vypisovat. První půlka (možná ani ne) byla docela zajímavá, ale pak to šlo z kopce a to ve velkém stylu.
Možná si někdy zkusím přečíst druhý díl, přeci jen mám celou sérii ve své knihovně. Ale na základě této knížky je velká pravděpodobnost, že to bude DNF, ale taky mě to možná překvapí.

31.05.2021 2 z 5