capo_comico komentáře u knih
Do knížky Bábovky se mi upřímně řečeno nechtělo. Chtěl jsem si jí přečíst jen proto abych mohl porovnávat s filmem. Co se týče autorky, tak ta je mi od začátku nesympatická. Ne zžil jsem se s jejím stylem psaní a ani nemám potřebu číst od ní cokoliv jiného.
Kolem knížky, byla až moc velká propagace, což mi velmi vadilo. Podle mého je na světě hromada lepších a čtivějších knížek, které si zaslouží rozhodně větší propagaci než mají bábovky. První věc kterou jsem si přečetl byl přebal knihy. Všechno co se píše na přebalu knihy je lež. Ať už to co se týká příběhu a nebo to, že si Třeštíková myslí že napsala emotivní, humorné a ironické příběhy. Blbost!
Například, na obálce je téměř doslova napsáno: "Přemýšlely jste co dělá milenka ženatého muže? A je jeho manželka doopravdy tak hrozná jako jí muž milence popisuje?" Samozřejmě, že ta manželka toho nevěrného manžela nebude taková fúrie, jako jí popisuje. Jenže to je jasné už když čtete anotaci. Hrozně prvoplánové, ploché, jednovrství hrdinové...tato kniha si takovou publicitu nezasloužila.
Nápad o propojení dvanácti žen není vysloveně špatný. Problém je už v tom počtu. Chápu že autorka chtěla korespondovat s měsíci v roce atd. ale dvanáct žen, na to aby se nám dobře představily, dokázali vystavět propracovanou dějovou linku je prostě moc. Ve filmu jich je například jen polovina.
Již jsem se dotkl toho že kniha není dobře propracovaná. To je pravda. Neuvěřitelně klišoidní, plochá a v některých pasážích nucená.
Teď ovšem netvrdím že autorka neumí psát. Kniha je řemeslně velmi dobře napsaná, od první stránky vás to chytne, tak že se nemusíte dlouho vtahovat do děje. Já jí osobně přečetl za jeden den, velmi dobře se kniha četla, ale to je asi tak všechno.
Kniha zaznamenala obrovský "Bům" ve světě knih, a každý kdo nečetl Třeštíkovou, jako by nebyl. Já ovšem po přečtení bábovek vůbec nechápu proč?
Hlavní téma knihy je láska. To není špatné téma ale znám určitě tisíc dalších knížek o lásce a jsou daleko lepší. Nehledě na to, že autorka na toto téma neklade dostatečnou váhu a spíš se soustředí na nevěru. Opravdu. Není postavy v této knize, která nikdy nepodvedla svého partnera, a občas je ten věkový rozdíl mezi danými postavami až brutální.
Také tato kniha nabízí několik až skoro nechutných pasáží, kdy se autorka začíná velmi podobat Michalu Vieweghovi. Muž, který má zálibu v krvi a to promítá i do svého milostného života...a hromadu takových kravin vám tahle břečka nabídne.
Tuto knihu vám bohužel doporučit nemůžu a spíš se od ní držte dál. Pokud tedy nejste člověk který knihy nečte a chce jen něco na odreagovaní na dovolenou. A nebo taky si jí přečtěte když jste žena, po čtyřicítce a nemáte na práci nic lepšího.
Kniha mě jako zapřisáhlého odpůrce Fantasy literatury velmi bavila. Možná hlavně proto, že je plná humoru a optimismu. Čaroděj Mrakoplaš je přesně ten typ hrdiny, kterému fandíte a přejete mu štěstí. Tudíž jasně vyplívá, že je kniha velmi dobře zpracovaná a napsaná. Všechno promyšleno do detailů, vypointované scény a kreativní dialogy. Neuvěřitelní zápletky, fantastičtí tvorové a nečekané zvraty a překvapení. Doporučuji, každému fandovy Fantasy literatury a už teď se velmi těším, až si přečtu díl další.
(SPOILER) Poutavá, zábavná a humorná knížka. Skvělé ilustrace a zajímavý příběh. Pátý díl, této skvělé série si prostě musíte přečíst! Vřele doporučuji všem, kteří mají rádi přírodu a rybaření. Vhodná ke přečtení při rybolovu (Vlastní zkušenost)! Velmi se těším na další Metlíkovo dobrodružství ve Skotsku.
Skvělá kniha. Velmi poutavě napsaná, zajímavá a inspirativní. Bohužel, je zde několik malých okamžiků, na kterých je na důležité věci (dle mého názoru) kladen malý důraz. Poutavé fotografie. Každou kapitolu doplňuje skvělý recept. Nemůžu než doporučit, komukoliv. Kniha zahrnuje celý Josefův život, který je více než neobyčejný. Nelze přečíst jen jednou!
Skvělá poutavá, zajímavá, oddychová a humorná kniha. Knížka se žije. Na každé stránce na vás dýchne nějaká fotka nebo ilustrace. Marie Doležalová umí psát zábavně a to nám s úspěchem dokazuje i v tomto titulu. Nemohu než doporučit, protože tu si prostě musíte přečíst.
Nápad na oboustrannou knihu není špatný. Bohužel provedení v tomto případě selhává. Trapné pokusy o humor (až na pár případu, což je v 500ti stránkové knize málo), nepochopitelné chování hlavních hrdinů, nesympatičnost a nepředpokládané situace. Já bych osobně většinou reagoval jinak než hlavní hrdinové. Kniha byla oddychová. To jí nikdo neupře. Čte se velmi rychle, takže jsem neměl problém celých těch 500 stránek za několik večerů přečíst. To je ovšem vše. Nenadchne, nepobaví, nedojme. Doufám, že se Patrik Hartl ještě vzchopí a napíše něco smysluplného a poutavého. Tuto knihu vám bohužel doporučit nemůžu. Pokud tedy nejste někdo co právě nemá nic lepšího na práci.
Půvabná sbírka vtipných, krásných a poutavých povídek. Pobaví, nadchne, dojme...vždy, když mám špatnou náladu tak po nich sáhnu. Je to sázka na jistotu. Doporučuji!
Jedna z nejlepších knížek mého dětství. Skvěle propracovaný a napsaný příběh a každé třetí stránce lahodí nádherná ilustrace, která vše perfektně dotváří. Velmi doporučuji.
iPohádka je již druhou knihou Karla Kováře, který nám již představil svou autobiografii. Tentokrát se, ale vrhl na fantazy. To není špatné téma, dokonce si myslím, že je v této knize velmi dobře zpracované. Od první stránky vás to chytne, tudíž se nemusíte dlouho uvádět do děje, což na této knize oceňuji. Problém této knížky je, že do poloviny vás to bude bavit. Na posledních třiceti pěti stránkách vládne chaos. Nesrozumitelnost, opakování některých scén ze začátku... Na mě oněch posledních třicet pět stránek působilo tím dojmem, že se autor u konce spíše ztrácel a neměl úplně jasně stanovený konec. Také v některých pasážích to na mě bylo až moc "moderní" Ale, pokud jste "Kovyho" fanoušci, a máte rádi odpočinkovou literaturu, tak je pro vás tato kniha jako stvořená.
Jedna z nejlepších českých pohádkových knížek. Vždy si rád nějakou přečtu.
Skvělý nápad, čtivé a poutavé zpracování a skvěle vyfocené fotografie. Ideální na cesty. Velmi doporučuji!
Skvělá kniha na odreagování, do přírody, k vodě...Kapříka Metlíka, jeho kamarády a nové dobrodružství si zamilujete! Nebudete se moci od knihy odtrhnout! Vřele doporučuji!
Bomba! Skvělá knižní série, autora jsem měl tu čest poznat i osobně což mě velmi těší. Doporučuji všem věkovým kategoriím, kteří mají rádi rybaření, přírodu a pohodové (ale svým způsobem zábavnou formou naučné) čtení!
Úžasná kniha s krásnými ilustracemi a skvělým příběhem. Nejlepší volba na četbu do přírody. Skvělá série. Už se těším na pátý díl.
Vynikající kniha! Skvělá pro každou věkovou kategorii! Pro všechny milovníky přírody a rybařiny jako stvořená. Nádherné ilustrace, skvělý příběh...Stojí za to!
Střípky z každodenního života v průmyslovém kolosu jsou pečlivě poskládány do čtivé mozaiky s vybroušenými pointami, bryskním jazykem a precizně vysledovaným odrazem ve skutečnosti. Nebo je to naopak?