capricornus

Krásné, vtipné i k zamyšlení. Ilustrace úžasné, hlavně lišák s myškou na palubě, téměř scéna z Titanicu.

Budu se opakovat, ale tohle je moje první kniha od této autorky, díky výzvě 2023 (děj knihy v 16.st). Děj příběhu začal pomalu až téměř nudně, o to rychlejší a napínavější byl závěr.
Ale co ty překlepy (na dvou místech v knize úplně vyměněná slova ve větě)?

Strohé, jasné, výstižné, smutné - příběh (případ). Děsivé - (to, co se všechno schválí, aby se omluvili činy "lidí")!
Doporučuji všem.
Vždy píšu, že se těším na další počin autora. V tom případě se docela bojím, ale určitě si ho přečtu.

Výborná detektivka, ale jeden postřeh. Proč se v 1. díle hovoří pensylvánskou němčinou a zde již pensylvánskou holandštinou?

Povedeny pribeh, pekne vystaveny, cleneny do kapitol, ktere muzete jednoslovne (dle obsahu) nazvat. Pribeh je vypraven pres focus sbirani vltavinu, I tak se postavy vyviji, vse smeruje, jak je naznacovano, kruh se uzavira.
Moje prvni kniha od autora, uz so tesim na dalsi.

Jsem moc ráda, že jsem se v rámci výzvy 2020 (autor - cena E.A. Poe) dostala k této autorce. Když pominu všechno ty hnusy, morbidity a zvrácenosti, tak kniha je čtivá, má děj i v osobní rovině vyšetřovatele. A na konci knihy stojí za zamyšlení jedna akce Jacka Cafferyho. Též si dám od autorky oddech (mol378), ale k sérii se jistě vrátím!

Krásná kniha řecké mytologie. Je dobré čas od času si ji přečíst znovu.

Mládí, naivita, krásná příroda, Irsko, romantika. A "trochu" nereálnosti, když nákladní vlak zabrzdí, aby hlavní představitelku uvízlou se starým autem na přejezdu nezabil. A pak dalších několik nepovolených zastavení tohoto vlaku vždy při průjezdu tohoto místa.

Když se v knížkách už řeší kde co, i ..... (viz. Pořád nic,, Víš, co má v plínce myš?,, A kde máš svůj nočník ty? Doma), proč by se nemohlo i toto? Kniha mne neuráží, myslím si, že je citlivě napsaná, garantem je pediatr. Je důležité, aby děti věděly, kdo je může prohlížet a kdo ne.
Kdo má problém s koupí knihy, může si ji vypůjčit. Vtipné ilustrace, zvlášť chlapeček, který močí na WC a znečistí prkénko i vše okolo.

Spoiler, pozor!
Katie "zaperlila". Jak osobně, tak pracovně. Vyspala se "šaškem od vedle", který jí pak zachránil život (podle pověsti, kterou znají veterináři). Byla suspendována, aby ji náhodný cyklista prozradil, kdo asfaltoval silnici.... Navíc se snaží dořešit prostituci z přecházejícího dílu. Plus vtipná hláška o vysoušeči na WC - autor mě pobavil. Jinak kruté, ale dobře napsáno!

Tohle byl pokus přečíst si zase něco jiného. Dopadlo to dobře, šlo to číst, i když na můj vkus to bylo až moc cynické. Humor snad ani nebyl humor. Pár dobrých myšlenek. Skvělé skloubení pojmu defenestrace s naším autorem a s našimi dějinami, potažmo myšlením - jak to vlastně ten autor v té krátké pasáži myslel?
S příběhem se moc neztotožňuji, žít se dá přece podle svého a hezky. Žena se dá opustit. vše se dá řešit.

Skvělé! Knížka má spád, střídají se dvě dějové linie. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Zatím nejlepší v řadě. Budu číst i následující knihy.

Určitě si přečtu i další případ s Davidem Meiznerem. Thriller, ale autorka má smysl pro humor...

Kniha mne bavila víc, než dřívější série. Jedna výtka, ještě loni se v HR platilo kunou.