catherinee94 komentáře u knih
Příjemná oddechovka. Přiblížení života v Neapoli. Milá ukázka odlišnosti a a přístupu Neapolitánů k životu.
Jedna z nejlepších odborných knih, co jsem četla! Autorka předávat fakta prostě umí.
Do díla jsem se začetla hned od začátku. Remarque se vždy čte rychle, lehce a krásně. Zase, stejně jako v díle Na západní frontě klid, jsem obdivovala jeho myšlenky.
Kniha je prostě dokonalá, jako sama autorka. Čte se tak dobře, že nejde jen tak přestat. ♥ Určitě se k ní nejednou vrátím.
Další žena, kterou obdivuji za její sílu, inteligenci a činy. Zasloužila by si, aby se dostala více do podvědomí Čechů.
Krásné povídky o hrdinství Čechů. Drda úžasně pracoval s češtinou a pointou.
Hlavně si myslím, že to je kniha k zamyšlení do budoucna.
Určitě ji doporučuji přečíst během učení dějepisu.
Tyto příběhy by měl znát každý. Myslím, že je to součástí všeobecné vzdělanosti.
Další kniha, za kterou jsem vděčná a postrčila mě k dalšímu přemýšlení o absurditě války.
Knihu jsem si už chtěla přečíst dávno, ale nějak nebyl čas. Konečně jsem se rozhoupala a začala moje nová závislost. ♥ Nepřekonatelné!
Poprvé jsem o téhle knize slyšela od mamky, která mi ji doporučovala. Prý jí četla tajně pod peřinou. Nemohla se od ní odtrhnout.
Poté jsme si ve škole vybírali spisovatele na referáty a já jsem si vybrala Karolinu Světlou. Nejdříve jsem chtěla číst od ní nejznámější knihu Vesnický román, ale vzpomněla jsem si na Kříž u potoka. Tak jsem začala číst. Ze začátku jsem si na jazyk musela zvyknout a knížku jsem začínala na dvakrát, ale poté jsem se úžasně začetla. Dokonale jedinečný příběh se četl skoro sám.
Knihu doporučuji a určitě si od Světlé ještě něco přečtu. :)
Dokonalá kniha. Od začátku jsem se do knihy vžila a nedokázala se od řádku odtrhnout. ;)
Doporučuji všem příznivcům Karla IV. a naší historie.
Dokonalá a čtivá kniha. Hned od začátku jsem se úžasně dostala do děje. :)
Skvělý pohled jak na Karla IV. tak na Petra Parléře a na dobu samotnou. ;)
Určitě doporučuji.