CharlesWard CharlesWard komentáře u knih

Ztracený řád Ztracený řád Steve Berry

U cottonovky číslo 10, jsem si stěžoval, že je nenávratně pryč historická vsuvka a hledání bájného pokladu z prvotních knih. A hle, ono je zpět. A dělá díky tomu Ztracený řád o něco lepší knihou. Politická linka je tady bohužel taky, ale naštěstí jen v pozadí, a moc mi nepřekážela.

12.08.2021 4 z 5

Zloba říše Zloba říše Brian McClellan

Klasický problém prostředního dílu. Na to, že má kniha cca 700 stran, se v ní až zas tolik nestane. Očividná vata, pro (snad) velkolepý závěr série.

25.07.2021 2 z 5

Císařova hrobka Císařova hrobka Steve Berry

Pořád stejný provar, jako u minulých knih

21.06.2021 2 z 5

Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

Škoda toho nevhodného umístění.

31.05.2021 1 z 5

Němé oběti Němé oběti Tim Weaver

Autor stále píše podle jedné a té samé šablony. S dlouhými pauzami je to fajn, ale nejde o nic nějak zvlášť zapamatovatelného. Po týdnu už si nevzpomenete ani na název.

25.04.2021 3 z 5

Stín nad Innsmouthem (7 povídek) Stín nad Innsmouthem (7 povídek) Howard Phillips Lovecraft

Vypiplaný páně Žáčkuv překlad, kterému ten ze Zbabraných spisů nesahá ani po kotníky. Důstojný (a bohužel poslední) nástupce prvního svazku!

23.03.2021 4 z 5

Krypty a draci Krypty a draci * antologie

Horrorový a duchařský oddíl je ok. Bohužel ale ke knize patří ještě i ten s fantasy, který vyčnívá jako pěst na oko!

06.02.2021 3 z 5

Smyčka Medúzy a jiné příběhy Smyčka Medúzy a jiné příběhy Howard Phillips Lovecraft

O něco lepší než první svazek. Hlavně v kvalitě povídek. Palec nahoru, pak za povídku Ve zdech Eryxu, která se v českém překladu objevuje teprve podruhé.

01.02.2021 4 z 5

Helix - I ty budeš nahrazen Helix - I ty budeš nahrazen Marc Elsberg (p)

Kniha naprosto o ničem. Už dlouho se mi nestalo, abych se vůbec neorientoval v hlavních postavách!

31.12.2020 2 z 5

Půlnoční linka Půlnoční linka Lee Child

Zase jedna z těch špatných reacherovek. Už to prostě není ono.

21.07.2020 2 z 5

Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Nevím proč, ale čím víc abercrombiovek mám načteno, tím víc jsem zklamán. To, že se autor snaží, do té doby rádoby young-fantasy, přetavit do plnohodnotné fantasy pro dospělé, zde bohužel bije čtenáře do očí, asi jako úder pěstí na solar. Dvě hvězdičky, za jakž takž závěr, jinak bych asi šel s hodnocením ještě níž!

08.07.2020 2 z 5

Poslední templář Poslední templář Raymond Khoury

Podobný provar, jako prvotní díl ze série Sigma. A s Šifrou se tohle nemůže srovnávat ani náhodou!

05.07.2020 2 z 5

Zkouška ohněm Zkouška ohněm James Rollins (p)

Po posledních 6 docela strašných rollinsovkách, konečně 1 lepší.

13.06.2020 3 z 5

Já, špion Já, špion Tom Marcus

Nuda o rádoby agentovi, která se někde v polovině stává ještě nudnější!

06.06.2020

Muž na odstřel Muž na odstřel Lee Child

Ne až tak strašné jako předchozí díl, ale bohužel se vrací neduh s nedostatečným záporákem. Tak nějak pořád tiše doufám, že se se zmenšujícím počtem reacherovek bude stupňovat napětí a knihy budou napínavější a napínavější! Jen si nejsem jistý, jestli Leoš znovu zajímavý nápad nepohřbí nevhodně zvoleným syžetem...

25.05.2020 3 z 5

Ostré konce Ostré konce Joe Abercrombie

Rozhodně čtete až po trologii První zákon a samostatných románech. I tak mám výtku k povídkám samotným a vlastně i názvu knihy. Ten totiž naprosto odpovídá. Povídky jsou useknuté před koncem, a když už se povídka mnohdy začíná rozjíždět, je násilně utnuta. Často jsem tak přemýšlel, jestli jde o útržky, které se nakonec nehodily do románu, ale Honza je nechtěl uložit do šuplíku a vydal tento "sborník".

28.04.2020 2 z 5

Labyrint z kostí Labyrint z kostí James Rollins (p)

Rollins se už asi dočista vypsal z podoby. Minimálně poslední 4 knihy jsou psané přes ctrl+c, ctrl+v. 11 knih jsem s ním vydržel, to už ty zbývající 3 doklepu, ale i tak...chce to zase delší pauzu!

21.04.2020 2 z 5

Zítra bude po všem Zítra bude po všem Lee Child

Klasický Reacher. Nic víc, nic míň!

13.04.2020 3 z 5

Nejlépe chutná za studena Nejlépe chutná za studena Joe Abercrombie

To, čím (jsem doufal, že bude) a měl být První zákon.

23.03.2020 4 z 5

Až budou viset Až budou viset Joe Abercrombie

Čerstvě nakrknut z prvního dílu, jsem se (byť se zabezapřením) pustil do pokračování. Po přečtení se mi zdá, že chudák Honza nějak neví, jak sérii uchopit a hlavně, kam vlastně směřovat postavy. Dva příklady za všechny: linie inkvizitora Glokta s obranou města a (moje zde asi nejoblíbenější) linka s barbarem Logenem. Do teď vlastně nevím, která z nich se do knihy hodila méně. Obě zabírají stovky stránek a jsou v knize vlastně zbytečně. A tak je to vlastně s celým Prvním zákonem. Autor si, čtenáři ke vzteku, nesmyslně jede svou vizi, a je mu vlastně úplně jedno, že mu čtenář má po přečtení chuť pěkně po hrabalovsku, rozdat pár facek!

08.03.2020 2 z 5