Charlie119 komentáře u knih
Ano, byl jsem poměrně spokojen. Dobrá řemeslná práce i velmi povedený závěr. Vše táhne nahoru nepříliš okoukaný námět. Jen bacha na Kámen, Prkno, Město, zdání klame.
Pokud máte alespoň nějaký obecný přehled a smysl pro humor, bude se vám příběh o možném Konci líbit stejně jako mně.
Úžasné nápady a prostření. Naneštěstí, popisnost, na níž celé dílo stojí, je často ubíjející. Přesto je nutno přihlédnout k tomu, kdy bylo dílo napsáno, a myšlenku jakou v sobě nese.
Je to vlastně rozšířený Silmarillion. Pokud vás tedy bavil, není nic snažšího, než si doplnit vzdělání v posledním zásadnějším díle, které už však z růsných poznámek sestavil Jonhův syn. Příběhy jsou nedodělané, jak vyplývá z názvu, a jejich vyvrchcholení je tedy záležitostí poznámek apod.
Sice jsou zde pohádkové náznaky, to je bezpochyby. Ale je taky bezpochyby, že se jedná o výlet do onoho úžasného světa mistra J. Tolkiena. Vždy se tam rád vrátím prožít příběh znovu.
Řemeslně nejlépe zvládnutý díl. A samozřejmě úžasný. Užil jsem si ji do poslední tečky (i s dodatky).
První i druhá část jsou neuvěřitelná. Jste tam, s nimi, ve Středozemi a málem cítíte závan toho větru dobrodružství, který se nese z listů knihy.
Navíc je zde asi nejlépe rozvázán děj. Má nejoblíbenější. :-)
První a nejlepší díl celé trilogie. Tamější prostředí společně se zběsilým tempem, které kniha nasadí vás nenechá vydechnout
Tohle svázané vydání obohacené o Vládce stříbrného šípu nemohu než doporučit :-) (ale do ruky je těžší no) :-P
Byly tam velmi silné momenty. Velmi drsné, mohu-li říct. Škoda, že příběhová linka z budoucna mi přišla unylejší, za to o hvězdu méně
Sice často dost depresivní, ale doporučuji. Myslím, že dílka rozhodně mají co nabídnout. Některé povídky jsou opravdu podnětné.
Tak jo. Obálka je děsná. Je to věc vkusu, ale v tomhle je Fantom Print na nějaké divné vlně a já jejich smysl pro kýč v tomto ohledu nesdílím. Přesto to je tak jediná věc, která se dá vytknout. Ostatek je totiž svižná jízda s neočekávaně dobrým spádem. Musím říci, že mi velmi připomněla naši českou sérii Kladivo na čaroděje, jež je podobně bohatá jak na akci, tak na vtípky. Když zabíjíte nestvůry, je třeba to brát trochu s humorem.
U téhle knihy jsem si oddechově početl, a přiznám se, že jsem si už sehnal i další díl... snad kvalita nepůjde dolů.
Standardní kvalita této stálice. Sice z knihy vyloženě nespadnete ze židle, rozhodně si ji ale užijete!
Dobře vykreslená jak tehdejší doba, tak i pohnutky jednotlivých postav. Sonda do "měnící" se doby, kde staré tradice pomalu umírají. Maličko překvapivě zde není nikterak útočeno na tehdejší režim - přesto, jza jednu z hlavních záplatek by knihu tehdejší cenzura na pulty nepustila ani za Pražského jara.
V jedné chvíli jsem musel skutečně smeknout nad rozmanitostí situací, do níž se postavy dostaly. Zřejmě ještě lepší, než první díl "Trpaslíci".
Byl jsem tak jednou v knihkupectví a rozhodl se, po přečtení popisku, dát šanci českému autorovi. A to navzdory tomu, jak mne zklamala kniha "Ydris".
Nějaký ten potenciál jsem tam viděl. Skutečně. Ale těch chyb. Hrome! Postavy jsou ploché jako stolařská prkna. Zápletka je k pláči ubohá a dává smysl asi jako Ježíšek zjara. Nejhorší ale je, že autor nebyl v mých očích za cirka 70 stran, které jsem dokázal zdolat, vybudovat jakoukoli hlubší a tím i poutavou atmosféru. Chápu, že kniha mu dala práci. Ale tohle je žel jako brutálně nedovařený polotovar, jaký se mi prostě nepodařilo strávit.
Helmův žleb, Fangorn, Rohan, Ithilien a další tajemná místa. To, a mnoho dalšího, jasou zastávky druhého dílu této nezapomenutelné trilogie. Nastupovat!
Že je tento díl hodnocen o 3% hůř, než jeho předchozí kolegyně? Pro mne teda ne. Přečtěte si tu bitvu ještě jednou, ano?
Vše musí někdy skončit. Úplně vše.
Tohle už je bomba. Netřeba to nějak dál rozvádět, koho tohle nebaví, ať se jde bodnout Geraltovým novým mečem!