Cher komentáře u knih
Knížku jsem si vzala na dovolenou a bylo to moc pěkné čtení. Moře, slunce, romantika ....
Příběh byl moc pěkný, jen se mi nějak těžko četl. Některé části byly nezáživné.
Skvělé! Velmi čtivé. Napínavé po celou dobu. Už se těším na další díl.
Třetí díl je trochu jiný. Je to spíš pohled na válku v Libyi. Jsou tu popsány všechny možné hrůzy, které se ve válce děly. A v knize se dozvídáme více či méně smutné osudy členů arabské rodiny Marjánky.
Knížku jsem přečetla za jedno sobotní odpoledne a moc jsem se u toho bavila.
Šlo to. Čekala jsem více humoru. Vadilo mi filozofování s tzv. Cestou. Ale jinak dcerám naprosto rozumím.
Knihy Ivanky Deváté mám moc ráda, vždycky mě pobaví. Bohužel tahle mezi ně patřit nebude. Prvních asi 8 fejetonů bylo pěkných, humorných. Zbytek mi přišel tentokrát spíše nudný.
Byla to moje první kniha od autorky. Moc jsem se na ni těšila. A jsem strašně zklamaná. Nudné myšlenkové pochody hlavních postav, postavy značně nesympatické a sci-fi budoucnost mne vyloženě nebavila. Knihu odkládám nedočtenou.
Moc hezké čtení z nemocničního prostředí, který ukazuje jak to v 70. letech vypadalo.
Asi jsem od knihy čekala víc. Také jsem spíše z vesnice, takže téma je mi blízké. Užití nářečí bylo pěkné. Jen mi vadil ten třetí nejdelší příběh. Občas mi to připadalo jen jako nudný popis života na dědině, viděno z několika pohledů jednotlivých členů rodiny. Kdyby části byly kratší, asi by bylo čtení zajímavější. Takhle jsem se občas ztrácela i v postavách.
Smutná, dojemná knížka. Spíše ale jako výukový materiál pro děti a mládež.
Příjemná romantika. Příběh z historie byl pro mě zajímavější než samotný příběh hlavní hrdinky.
Hezky popsané putování, protkané vtipnými historkami.
Krásné, dojemné. Tak hezky se to četlo, až mi bylo líto, že už příběh končí.
Mně se to moc líbilo. Bylo to vtipné a hezké čtení o životě v Itálii z pohledu Češky.
Zajímavý námět. Občas to ale bylo velmi smutné čtení. Někdy jsem se trošku ztrácela v postavách.