cherubinka

Nora je má oblíbená autorka. Ale... Už to nějak není ono. Na knížku jsem se těšila, možná až moc. Takže zrecyklované 2-3 motivy z předchozích knih už mě místy nudily. Druhá polovina už byla čtivější a napínavější, takže to vylepšilo celkový dojem z knihy.

Být to někdo jiný než paní Pawlowská tak mu to snad ani nevydají. Přečetla jsem, párkrát se pousmála a to je tak vše.

Precetla jsem par stranek a jakmile byla zminena magie, sekla jsem s tim (fajn, par stranek jsem tomu jeste dala). O bile magii ci jinem fantasy napsala autorka drive mnohem hezci knihy (treba Ostrov sester nebo Klice), ale ceho je moc, toho je prilis a posledni vydane knihy na toto tema uz jsou jen slatanina. Mrzi me, ze ma nejoblibenejsi autorka sklouzla k takove....tvorbe. Mozna to nekdy prectu, ale dnes? Dnes dostane prednost jina fantasy, ktera je opravdu fantasy.

Na knihu jsem se těšila. Přeci jen, delší čas zde ze současnosti nic nevyšlo. A tohle bylo perfektní. Hrůzu nahánějící, ale skrz naskrz Robertsová. E-knihu jsem koupila hned jak to bylo možné. A začala skoro hned číst. Tedy ještě před tragédií v El Pasu. Obchoďák, střelba, oběti, výpovědi... Sakra, to jsem teď četla jako "fikci". Jenže se to děje. U této knihy to v ČR vyšlo až děsivě k sobě.
Škoda, že jsem neměla čas to přečíst v tahu, ale i tak to stálo za to. Konečně zase skvělá Robertsová. Reálná a dnešní.

Opět perfektní Dallasová a opět mě fascinuje fantazie autorky. A Eva je čím dál lidštější :)

Další z mnoha knih o Evě, už mě to trošičku nebaví, jak jde vždy o ní. Ale celkově perfektní.

Páni, po minulém dílu jsem byla k dalšímu skeptická, ale opět se to četlo jedním dechem. Překlad nehodnotím, nemá to smysl :D

Po první kapitole mi bylo zle. Pak jsem si tu přečetla pár komentářů, že není všechno tak jak by se mohlo zdát.
Obsah knihy je otřesný. Pochybuji, že tohle všechno by mohla přežít jedna holčička, ale jako směsi příběhů několika osob tomu lze uvěřit. V rámci možností. O magdalenkach jsem do této doby neměla ani tušení.
Konec knihy byl pravděpodobně důležitý pro autorku, vypsat a popsat to, jak se na ni celé dětství podepsalo, ale pro čtenáře už je to trochu nuda.

První kniha od autora. Další si asi už nepřečtu. Četlo se to pěkně, to ano, ale sám Tóru by potřeboval psychiatra.

Moje druhá Harltovina, po Nejlepším víkendu lepší čtení. Rozhodně vtipnější :)

O bílé magii napsala autorka mnohem lepší trilogii (Ostrov tří sester) Víc se mi líbí knihy s tématem (svatby, zahradnictví, požáry, policajti, romantické knihy s detektivkou v kombinaci) než tohle vracení se ke kořenům nebo pokus o turistické zatraktivnění Irska či co to má být. Už minulá trilogie (Morriganin kříž) mě nebavila, odložila jsem hned první knihu, což dělám málokdy. A další vydána kniha, podobné téma... Autorka napsala mnohem zajímavější kousky.

Kdysi jsem viděla film, takže se mi kniha hodila do Výzvy 2025. Přečetla jsem ji tzv. jedním dechem. Jednoduché čtení o, ve finále, těžkých věcech. Film je malinko poupravený, ale to tak asi muselo být. Nicméně skvělá kniha, která nutí k zamyšlení.

Podlehla jsem reklamě a knihu přihodila k předobjednávkámv v únoru u Knihy Dobrovský. Začátek je zajímavý, ale pak už se to jen vleče, zabývá příliš duchovnem, náznaky a kličkami. Thriller si představují rozhodně jinak. Přečteno, ale toto není můj knižní šálek.

Kniha se četla hezky. Navzdory výrazným zvratům v psychice i životech hrdinek. Do poloviny jsem čekala, co se bude dít. Od poloviny začalo, konečně to, co slibuje anotace... A najednou konec. Bez nějakého uzavření, takové honem honem, dopíšu to a mám pokoj. To je trochu škoda.

Už jsme přečetla pár knih od autorky a zvykla si na její hlavní hrdinky, které se ocitají v naprosto neuvěřitelných situacích. A protože jsem nejdřív četla Annie Anne a pak až příběh Lilly, věděla jsem, jak to skončí. Ale to mezitím bylo opět svěže a vtipně napsané.

Kniha se ke mně dostala náhodně a byla to příjemná změna.

Ještě, že jsem investovala jen do e-knihy. Myslela jsem si, že to bude vtipnejsi.
Ano, je to ze života, v některých scénách se matka najde, ale... Moc rozvleklé a autorka má zřejmě problém s alkoholem. Protože být každý týden takhle našrot... By zahnalo i světce jako je Simon.
Ano, taky si dám po těžkém dni s dětmi víno, ale s rozumem skleničku a ne několik lahví. Natož ginu.
Je to oddychovka, místy vtipná, přečtu si i pokračování.
Nicméně vtíravý pocit, že jde o další Matky na tahu nebo prostředí Sedmilhářek, přetrvával celý čas čtení.

Knihu jsem si půjčila namátkou pro Čtenářskou výzvu. Zaujal mě název, obal, anotace.
A příjemně mě překvapila. Krátké povídky, některé absurdní a nudné, většina ale svěže ironických, ze života.

Na Dallasovou dost nuda. Nicméně oceňuji zápletku a pro mě docela překvapivý konec.

Můj první cestopis. Vypůjčeno a přečteno díky Výzvě. A teď kam s tím, oblíbená země nebo cestopis? ????
Od této cestovatelské dvojky jsem nic nečetla, takže i to byla novinka. Úžasný příběh cesty s tak malými dětmi, opravdu mají pro strach uděláno. A já o NZ vím zase něco víc :-)