Christo | Komentáře u knih | Databáze knih

Christo Christo komentáře u knih

Chrt Chrt Václav Kosmák

A takovými knihami abyste všechny byly, přeji vám od srdce.......

07.11.2014 5 z 5

Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

No, horko těžko dočteno...

15.05.2014 2 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Jedna povídka za 249Kč. Za pár let se stal z Murakamiho mainstreamový business. Co nadělám...ale povídka byla dobrá.

27.03.2014 3 z 5

Dobré ráno, Harri Dobré ráno, Harri Stephen Kelman

Kniha v edici Odeon za 19Kč v Levných knihách velmi překvapila. Chtěl jsem původně napsat, že za ty peníze stála za to. Ale kdybych tu stejnou knihu koupil v běžném knihkupectví za 259Kč, i tak bych byl rád, že jsem našel dalšího nového spisovatele v počátcích jeho tvorby, který rozhodně stojí za to.

24.03.2014 4 z 5

Prokletí Prokletí Chuck Palahniuk

Výborný námět, ale bojím se, že prvoplánovitě šokující a také s pouhou snahou o černý humor. Mám rád originální vyprávění, ale nejenom to. Na druhou stranu za 19 Kč hezká a cool kniha do knihovny.

11.03.2014 2 z 5

Kořeny Kořeny Alex Haley

Příběh milý, konec dojemný....

30.10.2013 3 z 5

Přechod Přechod Justin Cronin

Velmi dobře napsaný román s brakovým námětem, ale mistrně zvládnutou atmosférou a napínavým dějem. Dvanáctka čeká..

01.08.2013 4 z 5

Nespavost Nespavost Stephen King

Jedna hvězdička za sympatického dědulu, druhá za Derry, třetí za čtivost. Na čtvrtou a pátou chybí vše, co z průměrné Kingovky dělá něco víc....hlavně originalita a překvapivý konec.

07.07.2013 3 z 5

Není římského lidu Není římského lidu Jarmila Loukotková

Typický historický román. Bravurní sloh a propracované prolnutí historických reálií. Jen mi chybělo něco víc- osobitější či originálnější otisk, který by tuto knihu nadzvedl z průměrné šedi historických románů.

06.12.2012 3 z 5

Temná aréna Temná aréna Mario Puzo

Ačkoliv Puzo je jeden z mých nejoblíbenějších spisovatelů, tato prvotina rozhodně nemá ani v nejmenším jeho pozdější rukopis.
Dějově vyčpělé a téměř vše v knize mi bylo nesympatické. Přestože jsem tuto knihu právě dočetl, vím, že jsem si z ní nic neodnesl a stejně tak, na ni brzo zapomenu. A to rád.

25.12.2011

Milostné rošády Milostné rošády Roald Dahl

Dahl mistr pointy, v této sbírce povídek to platí stoprocentně....

04.11.2011 4 z 5

Reinkarnovaný: Kameny minulých životů Reinkarnovaný: Kameny minulých životů M. J. Rose

Myšlenka dobrá, ale v tomto případě příliš překombinovaná. Myšlenka reinkarnace je přitažlivá, ale po přečtení knihy a použitím v této knize ztrácí kouzlo. Chápu, že kniha má být napínavá, ale někdy méně je více.

07.10.2011 3 z 5

Indiánské příběhy Indiánské příběhy Vladimír Hulpach

Četl jsem tyto povídky někdy v roce 1990 na táboře (možná ještě Pionýrským :-)) a moc se mi líbila, protože si to ještě pamatuju :-)

08.09.2011 4 z 5

Devadesát tři Devadesát tři Victor Hugo

Velmi podrobně a regionálně popsaná část francouzské revoluce. Protože detailně místopisně neznám ani současnou Francii, tak pro mě tato kniha byla ztrátou času :-(. Jinak historicky zajimavé.

08.09.2011 1 z 5

Tajemný Etrusk Tajemný Etrusk Mika Waltari

Děj mi připadal téměř stejný jako u Egypťana Sinuheta. Přesto dobrá knížka, jen nečíst po sobě, protože je to téměř totožná knížka(velmi podobná dějová linie), jen s jinými postavami (ale velmi podobnými charaktery) a prostředím (atmosféra taky velmi podobná) :-)

08.09.2011 4 z 5

Římané v Germánii Římané v Germánii Reinhard Wolters

Velmi podrobný popis doby a místa, jak napovídá název knihy. Defacto i naše dějiny či našeho území. Z tohoto důvodu je to velmi zajimavé.

08.09.2011 3 z 5

Expres do ráje Expres do ráje Mark Vonnegut

Nedokážu říci proč, ale připadala mi jako Na cestě od Keruaka. Možná podobný pocit z hlavních hrdinů.

27.08.2011 3 z 5

Q. Q. Luther Blissett

Úžasná vazba knihy (jako středověka kniha s pevnými deskami a s mašličkou). Cena už není tak úžasná za knihu . Děj mi byl ještě méně bližší. Ale dočetl jsem ji :-)

27.08.2011 3 z 5