cmelda87 cmelda87 komentáře u knih

Nevíš dne, nevíš hodiny Nevíš dne, nevíš hodiny Dominik Dán

Poslechnuto v rámci četby na pokračování na ČRo.
To, jak to bylo Petrem Stachem načteno, pro mě navýšilo celkový prožitek z příběhu. Moje první setkání s tímto autorem a věřím, že ne poslední. Fakt se mi to líbilo :-)

25.03.2024 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Poslechnuto v rámci četby na pokračování na ČRo. Nebylo to špatné, téma je zajímavé. Ale určitě si ještě přečtu i knížku, protože mám pocit, jako by mi tam něco chybělo, nebo mi nějaké informace unikly.?. Nevím ..

19.02.2024 4 z 5

Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Poslechnuto v rámci četby na pokračování na ČRo.
Příjemně načteno, hezky se to poslouchalo a vnímalo.
Na to, že je to prvotina, tak moc hezky zpracované, vykreslení prostředí, postav, pocitů, prožitků, rozhodnutí, odhodlání.
Takový hořkosladký, pěkný, ale smutný příběh o nakonec propojených životech dvou rozdílných žen. I v realitě se tohle bohužel děje.
Z postav se mi nejvíce líbila babička a její moudra. A taky její sousedé.
A otevřený konec? Doufám, že jen proto, že se dočkáme pokračování.? :-)

15.06.2024 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Podle popisu jsem od knížky čekala víc. Měla jsem pocit, že se tam dost věcí opakuje a tím se příběh zbytečně natahuje, což mě trochu nudilo. Ale kousek za druhou půlkou už to bylo lepší a nakonec celkem dobrý příběh ;-) Výstižná psychologie postav a příjemná postupná lepšící se proměna Rachel.

08.09.2020 3 z 5

Řvi potichu, brácho Řvi potichu, brácho Ivona Březinová

Od této autorky jsem už dříve četla knížky zaměřené na závislosti a byly moc dobře napsané.
A v této knížce bylo dosti přesně a přitom opravdu citlivě zpracované téma PAS.
Navíc napsané tak, že tomu porozumí všechny věkové generace.
A taky si myslím, že je to jedna z těch knih, kterou si může, nebo měl by, přečíst opravdu každý.

27.05.2020 5 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Možná někomu připadne, že je tam až moc sexu a vztahových zápletek, ale takhle to přece mezi lidmi chodí všude, nebo ne.? Rozhodně tam nebylo nic neuvěřitelného a i to je na stylu psaní Patrika Hartla to dobré. Jak bylo napsáno v závěru. Tato knížka mě rozesmála i dojala. Líbila se mi :-)

04.03.2019 5 z 5

Levandulová zahrada Levandulová zahrada Lucinda Riley

Moje první knížka od této autorky a naprosto mě uchvátila. Celá. Dlouho jsem nečetla něco tak pěkného, napínavého a čtivého. Kdyby na konci autorka neuvedla, že příběh je smyšlený, i bych byla schopna uvěřit tomu, že byl podle skutečnosti, jak dobře byl napsaný.
Těším se na další knihy této autorky :-)

31.12.2016 5 z 5

Zámek Zámek Franz Kafka

Tuhle knihu a příběh v ní jsem už dřív zkoušela číst několikrát. Vždycky jsem to po chvíli vzdala. Teď jsem se tím prokousala, ale jen díky Kamilu Halbichovi, který to obdivuhodně načetl pro ČRo. Příběh ve mě vyvolával maximální rozporuplné pocity. Říkala jsem si, že je to ztráta času, ale přesto jsem poslouchala dál.
Iritoval mě, svoji rozvleklostí, temností, ponurostí a místy řekla bych až hloupostí, ale při tom jsem žasla nad autorovým spisovatelským umem!
Každopádně,pro mě rozpačité, leč výživné seznámení s panem Kafkou .. ;-)
Víc k tomu psát nebudu, protože bych jen opakovala všechno to, co tu přede mnou napsali jiní.

31.08.2024 3 z 5

Tančím tak rychle, jak dokážu Tančím tak rychle, jak dokážu Barbara Gordon

Opravdu silný příběh..
Obsahuje i dost zajímavých myšlenek, které se myslím dají aplikovat i na současný život každého člověka. Smekám před autorkou a její vnitřní sílou. Zajímal by mě dál její život, jestli si našla partnera.?. A jestli se ještě někdy viděla s Julií a Donem.?
A jak to dopadlo s Jimem.?

03.01.2022 5 z 5

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Tak to bylo famózní!!!
Mám radost z toho, že něco takového dokázala česká autorka. Myslím si, že i zfilmované by to bylo luxusní, kdyby se jelo přesně podle té knihy.
Teď hned se jdu začíst do dalšího dílu :-)
Jo a dle mého: 50 odstínů.. se ve srovnání s tímto může jít vycpat.!. ;-)

18.07.2021 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Moje první přečtená knížka od Patrika. Okamžitě mi sedl jeho styl. Všechno ze života, nic přehnaného. Pohodové čtení pro každého. Moc se mi to líbilo. Už mám nachystané ty další a těším se! :-)

07.12.2018 5 z 5

Já Tituba, černá čarodějnice ze Salemu Já Tituba, černá čarodějnice ze Salemu Maryse Condé

Nevím, jestli bych se pustila do čtení, kdybych tuto knížku držela v ruce ..
Ale poslechla jsem v rámci četby na pokračování na ČRo a musím říct, že jsem poslouchala se zaujetím. Zajímavý a velice silný příběh.

16.01.2024 4 z 5

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

I tento díl je krásný!
Emily, jakožto nejmladší hlavní hrdinka z celé trilogie, byla vážně odvážná a vtipná. V tomto díle se mi líbilo, že bylo víc zřejmé z čího pohledu je děj zrovna popisován. Henry dosti překvapil a jako Plyšák nezklamal :-)

03.08.2021 5 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Moje první prečtená kniha od tohoto autora. Chvilku mi trvalo, než jsem "najela" na jeho styl. A trošičku mě mátlo to propojování a odkazování na Sněhulaka, ale líbilo se mi to. Celkově. Určitě si časem přečtu další.

18.07.2019 5 z 5

Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci Radkin Honzák

Jsem tolik nadšená a plná dojmů, z knihy a hlavně z osobnosti Pana Honzáka, že momentálně nejsem schopná všechno přesně formulovat tak, jak to v sobě mám. Zatím jen tedy, jedno velké, DĚKUJI!

26.09.2018 5 z 5

Černé lži Černé lži Alessandra Torre

Pravda, ta druhá část mi připadla taková zbytečně delší.. Ale stojí za to vydržet. Svižně se to četlo, postavy jsou popsány každá pěkně celá, od začátku, až do konce. Příběh je dost dobře zpracovaný, každý obraz, každá situace je tam dobře popsána a vysvětlena, nechybí napětí, překvapení, ani hezký konec :-)
Tohle byla moje první knížka od této autorky a moc se mi líbila!

16.03.2023 5 z 5

Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Jen bych se opakovala, takže i tento díl hodnotím stejně nadšeně a kladně, jako ten první :-) A s nedočkavostí se hned pouštím do toho posledního! ..

28.07.2021 5 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Knížka mě velice překvapila. A je to další z těch, které mě přesvědčily, že dočíst do konce se vyplatí. Líbila se mi.
A i kdyby byla o ničem, tak by se mi taky líbila, protože to byl vánoční dárek od milovaného mladšího brášky, který mi tím udělal velkou radost :-)

01.03.2017 5 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Knihu už jsem měla nějakou dobu doma, ale nevím proč mi trvalo tak dlouho, než jsem po ni sáhla
(číst několikset stránkové bichle mi problém nědělá). A ve 3h. ráno jsem ji dočetla! Jsem mile překvapena :-) Hlavně proto, že historické romány nejsou "mým šálkem" .. Ale kniha mě dostala a já musela číst dál a dál. Autorův styl psaní se mi líbí. Čtenář si tak lehko dokáže vše představit, vybavit a vžít se do děje i do postav. V tomto příběhu je krásně ukázáno, že je důležité mít cíl, nevzdávat se svých snů, neztrácet svou motivaci. I přes všechno zlé a špatné se tu snoubí víra, naděje a láska. Což vede k odpuštění a změně v jednání, vztahu k sobě, k druhým, ale i v životě celkově.

02.10.2015 5 z 5

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Před nějakou dobou se stala mým favoritem a asi už navždy zůstane moji milovanou knížečkou. Elzéard Bouffier zůstane v mém srdci.
Vždycky, když potřebuju pohladit po duši, anebo naopak, když je mi dobře a nechci se nechat něčím zatěžovat, tak si ji přečtu.
Už jsem měla několik "kolibříků" této knížky, ale vždycky jej někomu daruju a koupím si dalšího :-)
Vřele doporučuji všem a jsem toho názoru, že tento příběh by měl být povinnou četbou na všech školách!
Kéž by mezi lidmi bylo více takových charakterů, jako Můž, který sázel stromy ..

12.09.2015 5 z 5