Coco3 Coco3 komentáře u knih

Milostný dopis Milostný dopis Lucinda Riley

Četla se moc dobře, stejně jako všechny knihy autorky. Dej mě bavil a měl spád. Líbil se mi i samotný příběh. Konec byl však už za mě takový hodně zidealizovaný.

25.06.2021 4 z 5

Dívka s labutí Dívka s labutí Sabina Zelená

Trefila se mi do nálady, chtěla jsem číst něco ne moc složitého. Láska mezi nevlastními sourozenci byla vykreslena moc hezky. Ale děj byl pro mě dost předvídatelný, tu druhou polovinu jsem si užila prostě méně. Každopádně i tak mě kniha mile překvapila a ráda si od autorky přečtu i další knihu. A držím pěsti v další tvorbě!

21.02.2021 4 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Těžký osud žen, hodně mi připomínala Druhý život Marýny G. Nechytla mě úplně, nevím, čím to bylo. Každopádně jsem se opět utvrdila, že tzv. studený odchov malé nebo žádné projevy lásky, citu prostě vždycky někde zanechá následky.

28.01.2021 4 z 5

Dům U Tří borovic Dům U Tří borovic Hana Marie Körnerová (p)

Fajnová romantická oddechovka. Děj měl spád, četla se moc dobře. Jen hrdinka na mě byla až moc dokonalá, dobrá. Jinak kniha byla ideálním společníkem na propršený víkend ale samozřejmě nejen na něj :-)

12.07.2020 4 z 5

Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Já ji prostě miluji, knihu, ale hlavně autorku. Líbí se mi vracet k jednoduchosti a prostě to dává smysl. V době, kdy se už konečně víc a víc mluví, co jsou polotovary a průmyslově upravené potraviny vlastně zač a jaká nesou rizika. Četla se mi moc dobře i v kombinaci s Bioherbářem od Hanky Zemanové, více mi věci do sebe zapadaly. Margit mám moc ráda, hlavně za to, co dělá, že šíří osvětu zdravému kvalitnímu stravování, vaření a jak to dělá, osobitě, neúnavně a na svém vlastním příkladu. Kniha probírá i rizika různých diet, stravu dětem, očkování. Sleduji Margit, čtu články, co sdílí, píše, videa a musím říct, že se mi hodně změnil pohled na jídlo, lidi trpící nadváhou. I na živo je moc fajn, vřele doporučuji!

13.08.2019 5 z 5

V zemi bílého oblaku V zemi bílého oblaku Sarah Lark (p)

Jee, to se tak krásně četlo, jedním dechem, bez možnosti odtrhnout se. Z počátku jsem ani nemohla uvěřit, že to tak i mohlo být, že ženy jely takovou dálku do cizí neznáme krajiny vdát se, protože jinou lepší možnost neměly. Musím říct, že díky této sérii jsem si tak toužila podívat na Nový Zéland. Moc hezká kniha, z které se člověk i dozví, jak se tato země postupně osidlovala.

07.06.2019 5 z 5

Ostrov tisíce pramenů Ostrov tisíce pramenů Sarah Lark (p)

Začetla jsem se až po druhé. Bylo zajímavé dozvědět se něco o osidlování a životě v této exotické zemi, i když líčení života otroků, strašné. Začetla jsem se někdy za první třetinou, ale úplně pohlcená jsem prostě nebyla. Nevím, čím to bylo, zajímalo mě, jak to s Norou atd. dopadne, ale mám pocit, že třeba v Zemi bílého oblaku ve mně zanechal daleko větší pocit hřejivosti, víc si mě kniha a její hrdinové přitáhli. Každopádně děkuji za hezké chvíle u knihy, nakonec jako oddechovka, proč ne. Ale určitě si přečtu autorkou doporučovanou knihu Kořeny.

16.04.2020 4 z 5

Nová biokuchařka Hanky Zemanové Nová biokuchařka Hanky Zemanové Hana Zemanová

První kuchařka, co mě skutečně oslovila, dá se podle ní jednoduše vařit. Recepty jsou u nás moc oblíbené, jednoduše napsané, výborný doplněk k Bioherbáři. A moc hezky vysvětleno, co znamená bio kvalita, představení bio farem, firem, dobré tipy. Vřele doporučuji!

BioAbecedář Hanky Zemanové BioAbecedář Hanky Zemanové Hana Zemanová

Boží, boží, boží, opravdu pecka. Jednoduše stručně vysvětleny jednotlivé suroviny, potraviny, co tělu dávají, jaký je rozdíl v různých druzích, odkud pocházejí. Konečně jako laik jsem začala i chápat, jaký je třeba rozdíl v kváskovém chlebu, co se peče klasickým způsobem a co se prodává v pekárnách, atak dále. Koho toho téma zajímá, chce rozumět tomu, co jí, vřele doporučuji. A super tečka jsou moc fajn recepty, jednoduché, zdravé a chutné.

K moři K moři Petra Soukupová

Zajímavá kniha, styl krátkých a ne příliš rozvinutých vět mi vlastně nevadil. Bylo opravdu zajímavé sledovat, co si každá z postav myslí, ty různé představy. Prostě kniha k moři :-)

08.06.2019 4 z 5