Colletka komentáře u knih
Jedním slovem, paráda! Ani v 85% přečtené knihy jsem stále nedokázala odhadnout, kdo by mohl být vrahem. Knihy od Cartera se čtou jedna báseň.
Panebože! Nedokážu snad ani popsat tuto trilogii z ostrova Lewis. Snad .. smutný a depresivní román smíchaný s temným thrillerem? Příběh ve všech 3 knihách se rozplétá pomalu, ale má ohromný účinek? Nejde o detektivku, kde všude stříká krev a přesto mě mrazilo v zádech. Popisuje život normálních lidí a možná o to víc mě to dostalo. Smekám klobouček.
Většinou čtu krimi, takže tohle bylo velmi milé překvapení. Hezké propojení příběhů, žádná přehnaná slaďárna a má oblíbená archeologie. Přečteno jedním dechem. Doporučuji jako oddechovku na dovolenou.
Nejděsivější kniha co jsem zatím četla! A ten pocit, že ti zbývá 2,5 strany do konce a najednou PRÁSK! Zvrat jako prase?!
Jedním slovem PARÁDA! Příběh měl hlavu a patu, žádné zbytečné nahánění stránek, napínavé do poslední chvíle. Velmi velmi povedený Young adult thriller.
Tahle kniha pro mě byla vystoupení z mé komfortní zóny detektivek. A byla super! Parádní oddechovka, miluju knihovny a historii, tak jsem to prubla. Ještě se mi nestalo, aby jsem se při čtení knížky usmívala, doslova jsem se vcítila do pocitů hlavních hrdinů. Moc hezky napsáno.
Už ani nevím co psát, u každého dílu píšu trapně ,, nejlepší díl série" ,i když je každý díl jiný, totálně mě rozseká, hltám Chrisovi díla jedno za druhý, nejde přestat. Ale co teprve ZLOBA - NENÁVIST ?! Občas jsem zůstala totálně bez dechu ...
Peter May je pro mne od přečtení prvního dílu oblíbeným spisovatelem. Druhý díl opět přečten jedním dechem. Nemůžu volit jinak než 5*.
Dlouho jsem nečetla tak kvalitní detektivku, nešlo se od ní odtrhnout. Musím jít hned na další dílo autora.
(SPOILER) Ten pocit, že jsi v 70% knížky, víš kdo je vrah a blíží se konec ... A přitom je to teprve začátek!
Po letech jsem ji opět chytla do ruky, chtěla jsem něco lehčího na odreagování. Jako mávnutí hůlkou jsem se opět ocitla v dětských letech, kdy jsem hltala tuhle knihu a čekala s horlivostí na další díl. Pro mne, která jsem na příběhu Harryho vyrůstala je to srdcová záležitost i po 18 letech.
(SPOILER) Další super kniha od autora. Ubírám jednu hvězdu za ,,hon na Sagu" to mě prostě nebavilo a přišlo mi to zbytečné. Doufám, že Jurka už z hrobu v dalších dílech autor tahat nebude.
Po prvních 3 dílech jsem si musela dát pauzu. Do 4 dílu jsem se pustila spíš z nouze, byla to jediná kniha, která mi zbývala přečíst v knihovně. A teda velké překvapení, přečteno jedním dechem, vůbec jsem se nenudila jako o některých částí v předchozích dílech. Hvězdičku ubírám za zbytečné proplétání vedlejších dějů.