couldyswife | Komentáře u knih | Databáze knih

couldyswife couldyswife komentáře u knih

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Opravdová pomocnice na slovo vzatá. Atmosféra dechberoucí, někdy se od knížky nedokážu odtrhnout, ale zde tento čtecí maraton byl prolnut nutnými občasnými pauzami mezi čtením, abych se uklidnila, srovnala myšlenky a mohla pokračovat. A hurá na druhý díl.

13.01.2025 4.5 z 5

Černý rytíř Černý rytíř Rina Kent

Podobný náboj jako první tři díly, ale tady musím ocenit, že se příběh vešel do jedné knihy. Autorka opět potvrdila, že vztah matka-dítě nemusí být vždy jen pohádkový. A ačkoli mě Aiden s Elsou bavili o chlup více, nevytýkám nic zásadního, opět přečteno jedním dechem.

07.01.2025 4 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Začátek a konec mě nutil rychle otáčet stránky a byla jsem knihou přímo pohlcena, jednu hvězdičku strhávám za pro mne trochu nudnější prostředek, ale celkově hodnotím velice kladně a chystám se přečíst i příběh bratra

05.01.2025 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Přečteno za několik hodin, nemohla jsem se odtrhnout. Moc se mi líbilo propojení minulosti a přítomnosti. Závěr fantastický. A takovou Ester by měl mít v životě každý

05.01.2025 5 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Má první knížka od Stephena Kinga a musím říct, že konec jsem čekala velkolepější, osoby propracovanější a více propracované detaily, které jsou Kingovi vlastní.

10.02.2013 4 z 5

Jeptiška / Rameauův synovec / Jakub fatalista a jeho pán Jeptiška / Rameauův synovec / Jakub fatalista a jeho pán Denis Diderot

Popravdě řečeno tuto knihu jsem četla dávno a pamatuji si pouze ty momenty zvláštní a dejme tomu zvrhlé. Má své kouzlo a myšlenku. Na toto dílo opravdu musíte mít chuť a trošku i odvahu:-)

07.02.2013 4 z 5

Matka Matka Karel Čapek

Přečteno za pár hodin, více citově propracovanější dílo.

07.02.2013 5 z 5

Věc Makropulos Věc Makropulos Karel Čapek

Vřele doporučuju, přečteno za jeden večer, kdo chce poznat Čapkovu tvorbu, šáhněte po tomto díle, nebudete litovat!:-) Oddychové a čtivé čtení, neobyčejné, poučné, ale zároveň upoutá vaši pozornost:-)

07.02.2013 5 z 5

Karel Čapek Karel Čapek František Buriánek

Kniha se na své čtenáře obrací s osudem jednoho z nejlepších českých autorů všech dob, vysvětluje jakou měrou se na jeho dílech projevuje a uplatňuje talent jak jeho, tak i jeho bratra. Neopomíjí ani historické okolnosti té doby a vysvětlení a vyznění jeho nejznámějších děl. Seřazuje zde také celou Čapkovu tvorbu již od roku 1916. V knize se objevují i zmínky o takových velikánech jako byl Edison, Dickens, Dostojevskij, Chamberlaine, Palacký a podobně. Doporučuji fanouškům Čapka, toto dílo má nezaměnitelnou hodnotu.

22.08.2012

Trudný konec ústřičného chlapečka a jiné příběhy Trudný konec ústřičného chlapečka a jiné příběhy Tim Burton

Naprosto degradující překlad, už nikdy víc!

15.07.2012

Tajný deník Adriana Molea Tajný deník Adriana Molea Sue Townsend

Příjemná a oddychová četba, krásné pozorování, jak děti sledují problémy, které se kolem nich dějí a jak řeší situace, jak jsme je řešili i my, hezké vidět, že v tom nejsme sami! Povedené!

14.07.2012 4 z 5

Skrytá láska Skrytá láska Barbara Taylor Bradford

Každý, kdo holduje braku, jen do toho!

11.07.2012

Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Ne vždy skvělý scénář dokáže v divadelním zpracování tak oslnit, jako je tomu v tomto případě. Konečně oddechovka, jak má být. Pane Goldoni, pane Donutile, tleskám.

16.06.2012