Cress komentáře u knih
4,5
Moc děkuju autorce za poskytnutí e-knihy k recenzi.
Tahle kniha pro mě bylo milé překvapení. Po přečtení ukázky, jsem věděla, že bude hodně čtivá, ale skrývalo se v ní o mnoho více. Začátek je lehce zmatený, přece jen jsme v novém světě, nevíme, jak funguje magie, ale po pár kapitolách se to napraví. I když ve funkci světa a zákonech magie mám pořád trochu mezery, které autorka nejspíš vyplní v dalším díle (nebo to taky bylo někde v knize zmíněné, ale já to zapomněla, to by mi bylo podobné).
Kniha nepatří mezi nejoriginálnější, i tak si to užijete. Jak už jsem zmínila je opravdu čtivá, děj hezky plyne. Některé události se seběhly na můj vkus až moc rychle, ale to je lepší, než kdyby se to nějak táhlo.
Postavy jsem si zamilovala od první stránky. Mají mezi sebou skvělou chemii a vtipnými hlášky nešetří. Občas jsem se zasmála i nahlas a to se mi zas tak často neděje. Tady bych ráda vyzdvihla Mikaylu, která na první pohled možná nevypadá sympaticky, ale mě si získala.
V knize řeší vztahy víc než byste čekali, což je přesně můj šálek čaje. Nechybí scény, kde máte motýli v břiše a nejradši byste byli na místě hlavní hrdinky.
Konec byl celkem uzavřený, ale pořád zbylo spoustu otázek, které vás navnadí na další díl. Tak doufám, že vyjde, co nejdříve.
Pokud si stále nejste jistí jestli si knihu přečíst, podívejte se na autorčin blog, kde najdete prvních pět kapitol. http://lusyadams.cz/
3,75*
Ke knize bych se nebýt knižní štafety nedostala a nakonec jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Začala bych pár věcmi, které mi na knize vadily.
Hlavní hrdinka Cat mi nesedla a už od první strany mě štvala. Ke konci se to zlepšilo, ale stejně nebudeme nejlepší kamarádky. Možná jí trochu uškodilo mé srovnávání s Gwendolyn ze série Drahokamů. Nechtěla jsem ty knihy srovnávat, ale vzhledem k tomu, že je to asi jediná kniha s cestování časem, kterou jsem četla, jsem se tomu prostě neubránila. No a Gwendolyn mi je prostě o něco sympatičtější.
A druhá věc, co se mi moc nelíbila byla romantická linka. Jako jo, nějakým způsobem jsem si ji užila, ale na můj vkus se všechno seběhlo moc rychle. Šestnáct mi ještě nebylo, ale i tak mi chvílemi přišlo, že z téhle knihy jsem už vyrostla.
No a teď k té pozitivní stránce.
Celý děj se odehrává v Itálii a tu já miluji z celého srdce. Autorka sice nezabruslila do úplných detailů, ale i tak se mi ta atmosféra moc líbila.
Příběh byl velké klišé, ale s tím jsem do toho šla. Chtěla jsem něco oddechového, něco nad čím nemusím přemýšlet a to tahle knihy splnila na jedničku.
Konec mě mile překvapil a skvěle nakousl druhý díl, do kterého se určitě pustím.
Celkově je tahle knížka dobrá. Pokud hledáte něco čtivého a oddechového, pak je tahle kniha rozhodně to pravé pro vás.
(SPOILER) U téhle knihy jsem rozhodně nečekala tak pomalý rozjezd a tak málo romantiky. Ze začátku se mi Nico a Luco trochu pletli, ale po cca 50 stranách jsem konečně dokázala rozlišit, kdo je kdo. Hlavní hrdinka mě kupodivu neštvala, štvala mě její nejlepší kamarádka Millie. Od 200. strany se to zlepšilo, ale stejně jsem si s tou holkou moc nesedla. Sem tam mi přišlo, že postavy nepoužívají mozek a některé části byly hodně naivní, to se asi dalo čekat.
Chvílemi jsem se i nudila ale od 150. strany se to rozjelo a až do konce se pořád něco dělo. Celkově byla kniha hodně čtivá, ale taky hodně klišé. I když tohle jsem u této knihy hledala. Oddechovou, čtivou knihu plnou klišé. V několika ohledech byla i hodně originální. U téhle knihy prostě nesmíte přemýšlet a užijete si to. Musím říct, že autorka si celkem dobře našlápla na druhý díl.
A když už jsme u toho dalšího dílu, tak sem hodím jednu moji předpověď. A to na milostný trojúhelník. Víte od začátku mi přišlo, že nám autorka cpala do hlavy jednoho kluka, který by měl být její love interest, ale psala to, jako by to byl jiný kluk. No a po poslední kapitole jsem si celkem hodně jistá, že v druhém díle vznikne mezi hlavní hrdinkou a těma dvěma kluky milostný trojúhelník. Což samozřejmě nemusí být špatné, ale uvidíme jak se s tím autorka popere, nebo jestli se moje předpověď nenaplní.
Celkově to byla prostě průměrná oddechová knížka.
Bylo to tak trochu jedno velké klišé, ale mě to vážně bavilo. Po dlouhé době jsem se do knihy začetla tak moc, že jsem zůstala vzhůru skoro celou noc, jen abych ji dočetla. Hlavní hrdinové byli sympatičtí. Kniha byla plná narážek na Broadway muzikály (Hamilton, Dear Evan Hansen, Fantom opery). Což vzhledem k tomu, že jsem velká fanynka Broadwaye, přispělo k počtu hvězdiček.
Lepší zakončení série snad ani nemohlo být. Richelle Mead prostě umí psát a tahle kniha byla stejně jako předchozí díly naprostá bomba.
Stejně jako předchozí díly naprosto boží. V téhle knížce je hodně Adriana. Pořád se něco děje, čte se sama a konec vás donutí pustit se ihned do dalšího dílu.
Skvělá romanťárna na léto. Kniha v sobě má pár problémových částí, ale u tohohle typu knih prostě nechcete přemýšlet, takže to zas tolik nevadí.
4,5*
Nebudu lhát, ze začátku jsem se knihy hodně bála. Detektivky moc nečtu a tahle mě příjemně překvapila. Celý příběh měl skvělou dynamiku. Autorka postupně dávkovala informace o zmizení a vy jste neměli tušení, kam to všechno povede.
Některé postavy mi moc nesedly (ehm… Oliver), ale postupně jsem si k nim nějakou cestu našla. Naopak Klaudie mi byla sympatická hned od první stránky a stejně tak i Adam
Značnou část této knihy jsem měla husí kůži a musela jsem se pořád ohlížet za sebe, i když se u knih většinou nebojím.
Kniha byla opravdu čtivá. Kdybych ji nečetla ve společném čtení, nejspíš bych ji zhltla za jeden den, i přestože má 400 stran. Vlastně bych brala i víc.
Zmizení Sáry Lindertové je prostě úžasná kniha. Autorka vyhrála Hvězdu inkoustu oprávněně.
S touhle knihou mám jen jeden problém a to je konec. Za ten strhávám půl hvězdičky. Přišel mi moc narychlo a stala se tam jedna věc, která mě pravdu naštvala, ale nechci spoilerovat. Možná bych ještě padesát stran napsala a líbilo by se mi to víc.
I přesto vám tuhle knihu moc doporučuji.
Začátek byl trochu slabší, ale po cca 50 stranách to byla zase stará dobrá Narnie.
Do tohohle jsem šla, protože jsem chtěla něco oddechového a manga mi přišla jako skvělá volba. Nečekala jsem, že si to užiji tak moc. Tenhle příběh byl plný akce a rozhodně mě nalákal na další díly. Kresba byla nádherná a já už si musím jít koupit zbytek série.
3,5
Ten první díl byl prostě o něco lepší. Ale můžeme se chvilku zastavit nad Johnem Ambrosem? Já toho kluka miluju. Vždycky budu shipovat Petera a Laru, ale John je prostě tak úžasnej. Teď si budu trochu protiřečit, ale nemyslím si, že Peter je pro Laru ten pravý. Mám je spolu ráda a chci aby spolu byly, ale nemyslím si, že by to mělo být na celý život.
Martina Čekalová patří mezi autory jejíchž styl psaní se čte sám. Čekala jsem další obyčejnou YA fantasy, což svým způsobem vlastně byla. Ale vybrala jsem si ji ve správný čas. Tohle mě vážně pohltilo a ten konec? Potřebuju další díl.
Na tuhle knihu prostě nemám sílu. Na jednu stranu mě fascinuje, ale na druhou stranu se mi hnusí. A bohužel ji nedočtu. Po dvě stě stranách nehodlám pokračovat. Možná se k ní jednou vrátím, ale prozatím je tahle kniha jedno velké NE
Netušila jsem, že to je možné, ale je to ještě lepší než předchozí díly.
3,75
Nebyla to nejlepší Shakespearova hra, co jsem četla, ale užila jsem si to. Bylo to vtipné a Shakespearova hra se slovy mě snad nikdy nepřestane bavit.
Bylo to vážně čtivé, ale příběh nic moc.
Tohle bylo ještě lepší než první díl. Syney je skvělá hlavní hrdinka, Adrian je prostě Adrian a já ho miluju. Richelle Mead je zkrátka sázka na jistotu. A teď bych si poprosila další díl.
Miluju stejně jako ostatní knížky od Richelle Mead. Vztah mezi Adrianem a Sydney je za mě jedna z nejlepších romantických linií v historii knih (i když na Rose a Diitrije prostě nemají). A ten konec?! Okamžitě potřebuju další díl.
Tahle kniha je prostě dokonalá. Jako čekala jsem pecku, ale ne až takovou. Všechny postavy (hlavně Ninu a Matthiase) miluju a chci víc. Všichni povinně přečíst.