ctenar2846 ctenar2846 komentáře u knih

Obránce Říma Obránce Říma Robert Fabbri

Po delší době jsem dostal chuť na nějaké to dobrodružství ze starého Říma... Když budu opravdu velmi stručný: Jako oddychová kniha super a 100% spokojenost.

20.08.2024 5 z 5

Poslední stadium Poslední stadium Jiří Pavlovský

Tak to mám za sebou...
A celá tahle série byla neskutečná jízda!!! Co díl to něco zajímavého a originálního, všude se dalo něco najít (palec nahoru za celou magií prolezlou Prahu :D ). Vtipné, brutální, napínavé, děsivé, nechutné (díky moc Vincenci a Waltere).
Pokud bych mě vypíchnout ty opravdu TOP (pro mě) tak jsou to určitě Pekelná šleha a Výtah do pekla a Síť přízraků.

Mimo jiné je v knihách spousta zajímavých informací. Vězte všichni že kladivo na démony má pravdu: JÁGR JE BŮH!!!

10.08.2024 4 z 5

Jedno sto skořápek Jedno sto skořápek Pavel Skořepa

Jednoduše geniální! Nechápu jak tohle autor dokáže stvořit. Jak v těch několika málo větách zprostředkuje takový příběh? Tolik zajímavých a různorodých nápadů. Smekám.

29.11.2023 5 z 5

Čepel entropie Čepel entropie Vilém Koubek

Zas jedna kniha ze které mám hrozně, ale hrozně rozporuplné pocity. Začátek jsem hltal, skupinka důchodců co v domově pro seniory vyvolá démona to je prostě značka kvalitní zábavy následný surf na vlně krve to vše jen umocnil... Jenže čím dál jsem byl tím víc mi to celé přišlo jako totální chaos. Dost jsem se v celém ději ztrácel a už to prostě nějak nebylo ono. I přes spoustu super hlášek a přirovnání nemohu ve srovnání s předchozí četbou dát víc než dvě hvězdy.

09.08.2023 2 z 5

Bestie Bestie Mark E. Pocha (p)

Masakrózní brutalita od začátku až do konce. Postupně se nám před očima pomalu skládá jasný obrázek toho jak a kdo bestii pomáhal vytvořit. Od prvních dětských pohnutí až po stříkající krev a vnitřnosti jejích obětí. Celkově je vše velmi brutální, naturální a až neuvěřitelně uvěřitelné. Velké plus knihy jsou myšlenky jak samotné bestie, tak jejích obětí.

26.07.2023 5 z 5

Ostrov Sukkwan Ostrov Sukkwan David Vann

Drsné a těžce depresivní... Nehostinná divočina krutá a tvrdá ke dvěma mužům odříznutým od civilizace. Podruhé bych si to nedal, ale své drsné kouzlo to mělo. Jako obrovské plus musím vyzdvihnout popis duševních stavů a myšlenkových proudů obou hrdinů.

27.01.2023 4 z 5

Nesnáze českých sexbytostí Nesnáze českých sexbytostí Michal Ježek

Když jsem viděl název čekal jsem, že se při čtení budu trochu nudit, ale nemohl jsem se víc mýlit. Celá kniha je protkaná humorem, který mi strašně sedl. Bavil jsem se od prvních stránek až úplně do konce. Bylo to super odpočinkové čtení a já ho mohu jedině doporučit, dlouho jsem se u knihy tak nezasmál.

02.01.2023 5 z 5

Hodina psodava Hodina psodava Veronika Matysová

Tak tato kniha mi úplně nesedla.Osobně se mi líbila planeta i její národy, ale za mě je velká škoda že se oněm národům autorka nevěnovala víc individuálně. Prostě to nebylo tak čtivé jak bych podle hodnocení čekal. Děj chvíli hezky odsýpal, chvíli se zase pro změnu vlekl. Věřím, že spoustu čtenářů příběh a nový svět nadchne, ale já mezi ně zatím patřit nebudu.

20.11.2022 3 z 5

Sama čepel Sama čepel Joe Abercrombie

Velmi dobré. Všechny tři hlavní dějové linky byly něčím zajímavé a následně se skvěle propletly. Celá kniha působí jako skvělý úvod k dlouhé sérii (což podle všeho asi i je). Každou chvíli je zmíněn nějaký další národ, další království, další událost,...
Celkově musím říct, že mě hlavní hrdinové opravdu oslovili a já se s nimi moc rád znovu shledám.

12.06.2022 4 z 5

Algar tarch Algar tarch Karolina Francová

Za mě to bylo takové polovičaté, místy mi to přišlo zmatené a nedodělané. Všichni přežili a hurá happyend. Přišlo mi celkem škoda, že nový a docela zajímavý svět byl odsunut do pozadí. Co bylo asi úplně nejhorší tak to byly náznaky sexuálních scén. Odpad to určitě není (dobře se to četlo a byly tam i světlé momenty), ale věřím že by se to dalo hodně vylepšit.

22.04.2022 3 z 5

Lži Lockeho Lamory Lži Lockeho Lamory Scott Lynch

Velmi, ale opravdu velmi povedené. Měl jsem tuto knihu v plánu jako takové odpočinkové čtení, ale strašně rychle jsem byl vtažen do děje. Hlavní hrdinové byli všemi mastmi mazaní sympaťáci, záporáka jsem z fleku nenáviděl. Bavilo mě objevovat nový originální svět, včetně jeho podsvětí (za to dostala kniha pátou hvězdu, Capa Barsavi byl prostě strašně fajn chlapík). Hodně mile mě překvapily ,,mezihry'' z minulosti (dobré vědět, že Locke byl s prominutím vychcanej hajzlík už od raných dětských let). Plně doporučuji všem co hledají zajímavou a nevšední fantasy knihu.

10.04.2022 5 z 5

Vyhnanství Vyhnanství Simon Scarrow

(SPOILER) Díly série, probíhající v politikou přetékajícím Římě, mi úplně nesedí, naštěstí se Cato tentokrát dostal aspoň na nepokoji zmítanou Sardinii. Morová epidemie mě zklamala, čekal jsem víc. Celkově knihu hodnotím jako lehce nadprůměrnou. Autor už mockrát předvedl, že legionáři (a i pretoriáni) dovedou předvést mnohem víc. Bál jsem se že Macro ze série úplně zmizí... Ufff ne v příštím díle je zpět. A my se konečně vracíme zpátky tam, kde jsem si oba hrdiny nejvíce zamiloval. Není provincie barbarštější a drsnější než Británie, tak hurá tam...

26.02.2022 3 z 5

Atentátník Atentátník Ulf Schiewe

(SPOILER) V první řadě nemám moc rád dějiny 20. století, takže jsem se trošku bál, že zrovna tuto knihu odložím, nakonec se tak ale nestalo a byl jsem velmi příjemně překvapen. Autor si vypomohl vymyšlením příslušníků tajné služby, snažících se odhalit atentátníky než bude pozdě (což bylo jedině dobře, bez nich by příběh neměl ten potřebný spád), přitom děj proplétal s osudy a strastmi mnohdy váhajících atentátníků a budoucích obětí. Malou třešničkou na dortu byly jakoby sepsané novinové články různých dobových periodik, jimiž je děj proložen a které pojednávají o návštěvě Sarajeva. Kniha asi nebude nic pro historiky, ale jinak se určitě povedla.
Nebál bych se říct, že tato konkrétní kniha je velmi povedeným ,,špionážním'' románem z roku 1914.

07.01.2022 4 z 5

Conan Destilátor Conan Destilátor Andrzej Pilipiuk

Opět další knížečka plná neskutečně praštěných povídek plných domácí samohonky, hospodských rvaček a nadpřirozena :D

22.02.2025 3 z 5

Zaklínač: Stříbrný meč Zaklínač: Stříbrný meč Andrzej Sapkowski

Četl jsem už poněkolikáté, ty povídky jsou prostě kouzelné, sice už mě po těch letech ničím nepřekvapí, ale číst je, baví stále.

20.01.2025 5 z 5

Piráti Piráti Simon Scarrow

Po delší době zase jedno dobrodružství z dob starého Říma a tentokrát na moři. Kniha asi úplně nenadchne ale rozhodně ani neurazí. Je to takové to fajn odpočinkové čtení.

12.12.2024 3.5 z 5

Ostré konce Ostré konce Joe Abercrombie

Docela fajn sbírka povídek, ale opravu nemohu hodnotit lépe než jako průměr. Abercrombieho mám prostě zafixovaného jako autora pořádných ságových příběhů na stovky stránek a ty povídky mi k němu vůbec nesedí.

08.10.2024 3 z 5

Kletba krkavců Kletba krkavců Kevin Hearne

Útok obrů jsem objevil náhodou a byl jsem z něj doslova na větvi! Proto jsem měl od Kletby krkavců opravdu velká očekávání...
Za mě jednoznačně 5 z 5, napínavé, zajímavé, dramatické a stále a pořád originální!

29.09.2024 5 z 5

Ofenziva českých zemí Ofenziva českých zemí Jan Kotouč

Pomalejší rozjezd než první díl, ale pak se to nějak rozjelo nebo co a já už se jen vezl na vlně děje.

PS: pořád nejsem fanda lodiček ani letadélek, ale tahle série alternativní historie mě prostě baví

25.12.2023 5 z 5

Odplata Odplata Richard Stark (p)

I přes opravdu vysoké hodnocení mi to přišlo ,,jen" jako taková fajn novela z ganksterského prostředí. Hlavní hrdina byl prostě ten nejdrsnější a nejchytřejší. Není potřeba nad něčím přemýšlet, jen prostě sledujete pomstu odhodlaného a dosti naštvaného muže. Nemohu jinak než zařadit knihu k průměru, ničím novým nenadchla, ale četla se sama.

03.03.2023 3 z 5