DadaRac DadaRac komentáře u knih

Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Není to nijak zvláštní kniha, ale není to nic špatného. Je to taková oddechová četba, ale než si člověk zvykne na ten styl psaní tak to trochu trvá no. Ale je to zajímavý příběh.

22.08.2018 3 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Krásný závěř, který mě prostě donutil změnit celý pohled na tuto knižní sérii...

28.06.2018 5 z 5

Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Pro každého milovníka kouzelnického světa od J.K.Rowlingové je tato kniha asi pokladem stejně jako pro mě. Člověk se opět díky této knize více přiblížil ke světu, který je tolik plný záhad a opět začne toužit po opožděném dopisu, se kterým se někde zatoulala ta proklatá sova.

24.06.2017 4 z 5

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Prostě úžasný příběh... Sherlock Holmes je prostě úžasná vymyšlená postava, kterou snad každý musí obdivovat a milovat :) Příběh byl až do konce zajímavý a napínavý a konec rozhodně nečekaný... Rozhodně doporučuji :)

24.06.2017 5 z 5

Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Velmi zajímavé a lehce čtivé... rozhodne doporučuji jako četbu k maturitě

02.04.2017 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Rozhodně jedna z nejvíce poutavých knížek, kterou jsem za poslední dobu otevřela. Příběh mě naprosto pohltil a nedokázala jsem se od čtení skoro vůbec odtrhnout. Nemohu se dočkat až otevřu další díly s novým dobrodružstvím podivuhodných dětí a jejich slečny Peregrinové. Rozhodně jedna z nejnovějších a konečně aspoň něčím originální fantasy, ve které pořád nepobíhají sexy upíří a vlkodlaci. Jsem ráda, že tuto knihu vlastním a že jsem měla možnost si ji přečíst.

11.03.2017 5 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Krásná dětská klasika.... překrásné čtení, které nikdy neomrzí

08.03.2017 3 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane F. (p)

Kniha má ukázat na hrůzu, kterou naskytují drogy a vše okolo tohoto světa, ale upřímně znám i lepší knihy. Během čtení mě to nijak nezaujalo. To už radši doporučuji Memento pokud máte zájem o takovou četbu.

07.03.2017 2 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Zde přesně nastává ten zlomek kdy se z pohádkové knihy pro děti stává fantasy kniha pro puberťáky. Tento díl je už temnější ale přesto překrásný.

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Tento díl mě moc nepotěšil. Byl rozhodně slabší než první, ale i přesto stalo ho prekousat a dostat se k poslednímu dílu.

06.03.2017 5 z 5

Lakomec Lakomec Molière (p)

Příběh od začátku není nijak zajímavý ale rozhodně stojí za to přečíst až do konce. no

06.03.2017 4 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Když jsem malého prince četla v deseti letech moc se mi popravdě nelíbil a tak jsem vděčná za to, že jsem si ho opět přečetla. Je to překrásný příběh, který by měl znát každý. Rozhodně mě dokázal pohltit...

06.03.2017 5 z 5

Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda Robert Louis Stevenson

Tato kniha je rozhodně jedná z nejlepších k maturitě. Krásně se čte a člověk nemá problém pochopit děj. Postavy jsou skvělé rozepsané a celkově kniha dokáže překvapit. Vřele doporučuji...

06.03.2017 4 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Kniha je prostě úžasná. Čte se skvěle a vždy něčím novým překvapí. Rozhodně jsem ráda, že jsem si ji přečetla a ještě několikrát rozhodně přečtu. Prostě úžasné ;)

06.03.2017 5 z 5

Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Kennilworthy Whisp (p)

Tuto knihu musí prostě vlastnit každý fanoušek Harryho Pottera. I přes mé obavy, že bude kniha únavná jsem si nakonec četbu užila a opět se dozvěděla něco nového z toho kouzelného světa Čar a kouzel. Kéž bych měla své létající koště

03.03.2017 5 z 5

Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Překrásná slaďárna s velmi překvapivým, ale už dost utahaným koncem... musím se ale přiznat, že jsem během čtení i po přečtení plakala.... Velmi dojemné

25.02.2017 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Jedna z nejlepších knížek téhle ságy...

23.01.2017 5 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Krásná oddechovka, kterou jsem zhltla během dvou dnů.

10.08.2024 5 z 5

Průvodce literární hysterií 19. století Průvodce literární hysterií 19. století Karolína Zoe Meixnerová

Za mě byla kniha zábavná a člověk se docela dost dozvěděl. Mám sto chutí si něco přečíst od Boženy Němcové, kterou mi základní škola úplně zkazila a to je u mě dost, co říct.
Kniha je napsaná poutavě, autoři tu vystupují prostě jako lidi a ne jako bohové. Člověk se o nich dozví víc a má najednou náladu si něco od noch přečíst.
Tuhle knihu bych prostě doporučila všem co jsou v prvaku na SŠ

07.04.2024 4 z 5

Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

Za mě velká spokojenost. Od knihy jsem extra neočekávala. Spíš jsem to brala jako rozhovor a Lorelai z Gilmorek a podle komentářů ještě tak. Odbíhání od tématu mi v ten moment nevadilo a kniha mě dost pobavila. Přečetla jsem jí během tří dnů a nebýt dvou dětí tak bych jí zvládla za den. Za mě super pohodová četba.
Dala bych teda jen 4,5 hvězdiček protože jsem trochu doufala ve více informací o natáčení Gilmorek, ale člověk nemůže mít vše.

20.03.2024 5 z 5