Dadulina komentáře u knih
Viděno očima dospěláka, ale začínající puboši budou nadšení - čtivé, srozumitelné a dobrodružné.
Tolik něhy! Trochu vám to poodkryje závoj o dětství bez rodičů a touze po tom vyplnit to prázdné místo.
Kouzelné čtení! Budete plakat, ale stojí to za to (jen mi přijde trochu divné, že tatínek dějepisář hází vtipy o jehlanech :) )
Osobně moc tyhle zkratky nemusím, ale ilustrace doplní potřebné a vy knihu odkládáte s pocitem… takže za mě se knize povedlo krátce přiblížit jeden střípek osudů lidí
Nejsem cílovka, ale pro 8 - 12 leté děti by to mohla být inspirativní knížka - nové začátky nemusí být blbé; pokud tě něco trápí, svěř se; být jen stínem kamaráda tyrana stojí za… a mnoho dalšího. Mám ráda přesahy a tady jsou.
Nejvíce se do mě zapsaly povídky “z dětství” - třeba Moruše, kdy je jeden strom pro dětskou duši tolik a musí o něj přijít.
Neotřelá sbírka básní. Zaujme, zanechá pocit... a to poezie má!
Strhující! Ve své jednoduchosti (až strohosti) je tolik meziřádků... Je možné někoho tolik milovat? Je možné, že konec války nepřináší úlevu? Je možné, že se za to vše nechcete pomstít? ...
Krásné ilustrace! Příběh už tak záživný není... Co je plusem - krátké kapitoly, názornost, prokládání dopisy. Doporučila bych čtenářům začátečníkům a milovníkům dinosaurů.
Nejsem cílová skupina, tak budu asi trochu kritičtější k dotažení zápletek a motivací postav. Nějak se ve mně neudrželo napětí.
Jaký je mužský tvar od slova děvka? Proč se bojíme ustřihnout příliš dlouhou nit nefungujícího? Zakládáme si školy výmluv? Tak silné otázky jsou zabalené do fantaskna. Za mě dobrý.
Velice čtivá kniha. Nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, jak 2.SV prožívali v Itálii. Teď mi utkvělo v hlavě množství hezkých i nehezkých situací a osudů.
Nejsem cílová skupina, ale myslím, že děti dokáže zaujmout. Mě bavila
Trochu zvláštně ujeté...někdy až moc. Ale zase se musí nechat, že na ni jen tak nezapomenu.
Budete vyhledávat významy básní a užívat si nepospolitost sbírky. Zatímco první část vyznívá milostným motivem, Darknet hýří obrazy revolty.
Poezie, která vás donutí přemýšlet a přehodnocovat. V neposlední řadě budete dumat nad významem nejednoho slova
pomezí romantického románu a detektivky mě zaujalo a bavilo