Dáduše komentáře u knih
Ze začátku mi hlavní hrdina skutečně připomínal Holdena z Kdo chytá v žitě. Popisy přírody v Aljašce byly krásné a vnitřní život hlavních hrdinů zajímavý. Útěk od civilizace na lov je někdy složitý. Ale bylo to takové snové a něco mi možná uniklo.
S nadhledem, humorně, autenticky a decentně o autismu. Palec nahoru.
Příběh velice zajímavý, i když jsem podle ohlasů a doporučení, čekala větší pecku:-) Občas mě některé prázdné černé stránky..."hloubka vesmíru" rušily, přiznávám. Ale kvůli originálnímu provedení, pojetí a ilustracím, musím dát 5 hvězdiček.
Nevědomky jsem si vzpomněla na beatniky,beatgeneration...jít proti tradici, být nekonformní, zkoušet drogy, jít proti proudu, scházet se, v tomto případě, ne v kavárně, ale v jednom klubu. Jinak se mi děj docela táhnul. Mladý člověk, který vůbec neví, co se svým životem, ale vlastně to ani vědět nechce. Denní zážitky se opakují až monotónně.
Očekávala jsem od ní víc, možná je prostě určená pro mladší čtenáře. Ale ten konec byl krásný, až mě to skoro dojalo:-) I přes ztrátu paměti, podvědomí dostalo hrdinku, tam , kam potřebovala:-)
Četlo se to lépe, než první díl. Jinak nikdy víc. Nuda. Asi to holt není nic pro mě...o tom překladu nemluvě.
Podle mého názoru na svou dobu pokrokové téma novely. Zajímavý jazyk i když místy utahané. Rušilo mě, že text nebyl nijak rozdělen ani na kapitoly...v jiném překladu byla kniha rozdělena alespoň na dva navazující celky. Některé povahové rysy a asi hlavně víra v nadpřirozeno se ani staletími nemění. Hlavní hrdina, ale ze spárů ďábla vyvázl nějak moc rychle a snadno.
Kdysi mě nalákala krásná obálka a kvůli obsahu lituji, že jsem se k téhle milé útlé knížce dostala až nyní. Autor používá nádherný básnický jazyk a cestopis má krásně plynoucí zajímavý děj. Skvělý nápad na odeslání dopisů Jižní poštou a stejně tak krásné i zpracování. Škoda, že jsem také nějaký dopis neposlala. Nádherná návaznost nebo spíš úcta k odkazu Malého prince a Exupéryho tvorbě. Nevím, co víc říct, to se musí zažít! Jsem ráda, že jsem nápad podpořila alespoň koupí této knížky. Varování: Budete si chtít zakoupit i Citadelu a věnovat se dílu Exupéryho
Měla jsem u ní pocit jako bych napjatě sledovala Pelíšky a nebo případně četla Bylo nás pět:-) Dobře napsané, ale jednou stačilo. Není to můj šálek čaje:-)
Skvělý atypický thriller. Skvělý popis atmosféry na zajímavém místě, kde obyvatelé platí za minulost.
Jako celek spíš slabší. Některé povídky se mi líbily, některé méně. Především povídka (Je tohle satori, Jacku?) na mě dýchla krásnou, zvláštní atmosféru.
Souhlasím s Ondřejem. Čekala jsem více cestování časem. Vývoj děje a jednání postav je předvídatelné. Vztah mezi hlavní hrdinkou a poutníkem jsem také hned odhadla. Hlavní hrdinka je sice sympatická a vyprávění celkem příjemně plyne, ale to je tak asi všechno.
Byl to velice smutný příběh. Ale naděje svitla a všechno dobře dopadlo. Může se tedy vyplnit i můj seznam zázraků:-)
Pobavila jsem se a zároveň si i poplakala. Romány pro ženy moc nemusím, ale tohle mě rozesmálo. Bylo to tak příjemně ze života. A jo budu žít, jak uznám za vhodné. Nechávat hrníčky ve dřezu a třeba i dloubat do másla od prostředka Terezko:-))
Druhý díl se mi líbil o něco víc, než ten první. Zdál se mi více akční a více sci fi.
Těch lidí bylo tolik, že jsem někdy nevěděla, kdo s kým, ke komu se vrací, kam směřuje a proč to dělá. Zatímco bylo celkem jasné, co cítí a to všechno v Brně. Někdy mě ale příběhy bolestně vrhaly do mé vlastní přítomnosti, aby mi připomněly, že i mé vlastní co by kdyby bude ještě složité a konec mě dohnal k slzám...
Začátek mě navnadil hodně. Některé gagy byly fajn a celková atmosféra mě bavila, ale něco málo mi chybělo. Místy jsem měla pocit, že čtu Saturnina a rozesmívá mě teta Kateřina. A jen mezi námi nemám ráda Saturnina, takže mínus hvězda;-)
Celou serii o Nathanovi, bílých a černých hodnotím pozitivně. Čtení mě bavilo a nápady autorky byly originální. Poslední díl Napůl ztracený se mi asi líbil nejvíc. Apropos nikdy si nevybírám čtení podle obálky. Tato série byla jediná výjimka a teď bude skvěle zdobit moji knihovnu. Byla to ale klika, že i příběh byl dobrý.
Opravdu mi trošičku připomněla Harryho Pottera. I přesto v ní bylo něco originálního a kouzelného:-)