Dáduše Dáduše komentáře u knih

Proč jsme ve Vietnamu? Proč jsme ve Vietnamu? Norman Mailer

Ze začátku mi hlavní hrdina skutečně připomínal Holdena z Kdo chytá v žitě. Popisy přírody v Aljašce byly krásné a vnitřní život hlavních hrdinů zajímavý. Útěk od civilizace na lov je někdy složitý. Ale bylo to takové snové a něco mi možná uniklo.

30.01.2020 4 z 5

Autismus & Chardonnay 2: Pozdní sběr Autismus & Chardonnay 2: Pozdní sběr Martin Selner

S nadhledem, humorně, autenticky a decentně o autismu. Palec nahoru.

01.01.2020 5 z 5

Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Příběh velice zajímavý, i když jsem podle ohlasů a doporučení, čekala větší pecku:-) Občas mě některé prázdné černé stránky..."hloubka vesmíru" rušily, přiznávám. Ale kvůli originálnímu provedení, pojetí a ilustracím, musím dát 5 hvězdiček.

02.12.2019 5 z 5

Ari Ari Christos Tsiolkas

Nevědomky jsem si vzpomněla na beatniky,beatgeneration...jít proti tradici, být nekonformní, zkoušet drogy, jít proti proudu, scházet se, v tomto případě, ne v kavárně, ale v jednom klubu. Jinak se mi děj docela táhnul. Mladý člověk, který vůbec neví, co se svým životem, ale vlastně to ani vědět nechce. Denní zážitky se opakují až monotónně.

10.11.2019 3 z 5

Náš tajný příběh Náš tajný příběh Jessi Kirby

Očekávala jsem od ní víc, možná je prostě určená pro mladší čtenáře. Ale ten konec byl krásný, až mě to skoro dojalo:-) I přes ztrátu paměti, podvědomí dostalo hrdinku, tam , kam potřebovala:-)

30.09.2019

Rebelské srdce Rebelské srdce Vi Keeland

Četlo se to lépe, než první díl. Jinak nikdy víc. Nuda. Asi to holt není nic pro mě...o tom překladu nemluvě.

16.09.2019 1 z 5

Zamilovaný ďábel Zamilovaný ďábel Jacques Cazotte

Podle mého názoru na svou dobu pokrokové téma novely. Zajímavý jazyk i když místy utahané. Rušilo mě, že text nebyl nijak rozdělen ani na kapitoly...v jiném překladu byla kniha rozdělena alespoň na dva navazující celky. Některé povahové rysy a asi hlavně víra v nadpřirozeno se ani staletími nemění. Hlavní hrdina, ale ze spárů ďábla vyvázl nějak moc rychle a snadno.

12.08.2019 2 z 5

Uštknuti Saharou Uštknuti Saharou Pavel Šuba

Kdysi mě nalákala krásná obálka a kvůli obsahu lituji, že jsem se k téhle milé útlé knížce dostala až nyní. Autor používá nádherný básnický jazyk a cestopis má krásně plynoucí zajímavý děj. Skvělý nápad na odeslání dopisů Jižní poštou a stejně tak krásné i zpracování. Škoda, že jsem také nějaký dopis neposlala. Nádherná návaznost nebo spíš úcta k odkazu Malého prince a Exupéryho tvorbě. Nevím, co víc říct, to se musí zažít! Jsem ráda, že jsem nápad podpořila alespoň koupí této knížky. Varování: Budete si chtít zakoupit i Citadelu a věnovat se dílu Exupéryho

11.07.2019 5 z 5

Lampionový průvod Lampionový průvod Jiří Slavíček

Měla jsem u ní pocit jako bych napjatě sledovala Pelíšky a nebo případně četla Bylo nás pět:-) Dobře napsané, ale jednou stačilo. Není to můj šálek čaje:-)

28.06.2019

Ticho a zuřivost Ticho a zuřivost Nicolas d'Estienne D'Orves

Skvělý atypický thriller. Skvělý popis atmosféry na zajímavém místě, kde obyvatelé platí za minulost.

29.05.2019 4 z 5

Hemy a Marlen v Paříži Hemy a Marlen v Paříži * antologie

Jako celek spíš slabší. Některé povídky se mi líbily, některé méně. Především povídka (Je tohle satori, Jacku?) na mě dýchla krásnou, zvláštní atmosféru.

07.05.2019 2 z 5

Les Les Chelsea Bobulski

Souhlasím s Ondřejem. Čekala jsem více cestování časem. Vývoj děje a jednání postav je předvídatelné. Vztah mezi hlavní hrdinkou a poutníkem jsem také hned odhadla. Hlavní hrdinka je sice sympatická a vyprávění celkem příjemně plyne, ale to je tak asi všechno.

13.02.2019 2 z 5

Pokoj zázraků Pokoj zázraků Julien Sandrel

Byl to velice smutný příběh. Ale naděje svitla a všechno dobře dopadlo. Může se tedy vyplnit i můj seznam zázraků:-)

28.11.2018 3 z 5

Kdy? Kdy? Victoria Laurie

Nápad dobrý. Provedení občas kostrbaté:-D

22.11.2018 2 z 5

Všechny neřesti nejsou stejné Všechny neřesti nejsou stejné Tereza Bělinová

Pobavila jsem se a zároveň si i poplakala. Romány pro ženy moc nemusím, ale tohle mě rozesmálo. Bylo to tak příjemně ze života. A jo budu žít, jak uznám za vhodné. Nechávat hrníčky ve dřezu a třeba i dloubat do másla od prostředka Terezko:-))

24.10.2018 4 z 5

Deset tisíc nebí nad tebou Deset tisíc nebí nad tebou Claudia Gray (p)

Druhý díl se mi líbil o něco víc, než ten první. Zdál se mi více akční a více sci fi.

24.09.2018

Ztracená generace Ztracená generace Lukáš Vavrečka

Těch lidí bylo tolik, že jsem někdy nevěděla, kdo s kým, ke komu se vrací, kam směřuje a proč to dělá. Zatímco bylo celkem jasné, co cítí a to všechno v Brně. Někdy mě ale příběhy bolestně vrhaly do mé vlastní přítomnosti, aby mi připomněly, že i mé vlastní co by kdyby bude ještě složité a konec mě dohnal k slzám...

03.09.2018 4 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Začátek mě navnadil hodně. Některé gagy byly fajn a celková atmosféra mě bavila, ale něco málo mi chybělo. Místy jsem měla pocit, že čtu Saturnina a rozesmívá mě teta Kateřina. A jen mezi námi nemám ráda Saturnina, takže mínus hvězda;-)

31.08.2018 3 z 5

Napůl ztracený Napůl ztracený Sally Green

Celou serii o Nathanovi, bílých a černých hodnotím pozitivně. Čtení mě bavilo a nápady autorky byly originální. Poslední díl Napůl ztracený se mi asi líbil nejvíc. Apropos nikdy si nevybírám čtení podle obálky. Tato série byla jediná výjimka a teď bude skvěle zdobit moji knihovnu. Byla to ale klika, že i příběh byl dobrý.

22.08.2018 4 z 5

Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Opravdu mi trošičku připomněla Harryho Pottera. I přesto v ní bylo něco originálního a kouzelného:-)

16.07.2018 5 z 5