dagmar139 dagmar139 komentáře u knih

Démon ze sídliště Démon ze sídliště Iva Hadj Moussa

Kniha byla osvěžující. Vtipná, napínavá, "mladá". Vulgarismy mi nijak nevadily. Hlavní hrdina sympatický čistý kluk, který teprve hledá a ujasňuje si věci, se kterými se setkává.

27.09.2022 5 z 5

Zahrada Gaii: Domácí příručka permakultury Zahrada Gaii: Domácí příručka permakultury Toby Hemenway

Kniha je hodně podrobná. Najde se v ní dost nápadů a poznatků. Je mile napsaná, ale přeci jen je z Ameriky.

03.12.2020 4 z 5

Zelenina z ekozahrady pro radost i soběstačnost Zelenina z ekozahrady pro radost i soběstačnost Jaroslav Svoboda

Bible permakulturistů.

03.12.2020 5 z 5

Kompletní návod k vytvoření Ekozahrady a rodového statku Kompletní návod k vytvoření Ekozahrady a rodového statku Jaroslav Svoboda

Kniha pro opravdové permakulturisty. Srozumitelná, milá a do našich podmínek. Je to taková stálice, ke které se dá vracet. Mám i druhou o pěstování zeleniny.

12.11.2020 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Dost dobrá kniha. Jen téma, které v knize hraje hlavní roli na konci, je nějaké časté. Sakra, to je svět plný uchylů?

Úsměv Úsměv Raina Telgemeier

Kniha sice o mladých, což je u mne již minulost,.... Ale zábavná! Komiksový příběh, kde je každý pocit vykreslen, se tedy podařil. Telgemeierku nevynecham žádnou.

Soběstačný Soběstačný Zuzana Dostálová

Moc krásně napsaný příběh. Ta křehkost a zranitelnost dospívání z něho vystupuje. Strašně fandíte dospívajícímu klukovi a nesmí mu nikdo ublížit.

Letní dům s bazénem Letní dům s bazénem Herman Koch

Moc dobře napsaný příběh ze společnosti, která žije v dostatku a téměř v přepychu. Přesto o zlo není nouze.

Rande na balkoně Rande na balkoně Felicia Kingsley

Romantické, současné, ženské, půvabné. Pokud se chcete pobavit v době koronaviru, tak za mne ano.

04.11.2020 4 z 5

Jak se dostat z Anglie do Żywce a zase zpátky Jak se dostat z Anglie do Żywce a zase zpátky Hana Parkánová-Whitton

Opět jsem si početla. Ach, jak bych to chtěla zažít také. Čtivé, milé.

04.11.2020 4 z 5

Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň Hana Parkánová-Whitton

Další z příhod v Anglii. Nevynecham žádnou. Pro mne příjemný a milý relax.

04.11.2020 4 z 5

Jak si vypěstovat na anglické zahrádce českého trpaslíka Jak si vypěstovat na anglické zahrádce českého trpaslíka Hana Parkánová-Whitton

Moje relaxační zábavná četba. Čtu všechny knihy Hany W. o životě v Anglii. Jsou tak půvabné, a milé, že bych se tam nejraději vydala. Jsem posedlá, čtu je i vícekrát.

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Bomba.! Na tuto knihu nikdy nezapomenu. Pro čtenářku, ženu, matku, musí být tato kniha silná. Příběh jsem prožívala spolu s hrdiny. Skládám obdiv autorce i překladu. Je to druhá kniha této autorky v češtině. A vychází třetí! Myslím, že dokonce tento měsíc. Nesmí mi utéct.

Zpověď kleptomanky Zpověď kleptomanky Florence Noiville

Kniha mě bavila. Přiblížila svět lidí s touto nutkavou potřebou. Velmi zajímavý konec.

03.11.2020 4 z 5

Out Out Nacuo Kirino

Dobrá ženská detektivka. Jedna z mála, kdy začnete vražedkyni "fandit."

10.10.2018 5 z 5