Dagmar76 komentáře u knih
Strhující kniha, která pomůže pochopit neustálé boje a nenávist na blízkém východě.
Odhalí souvislosti nejen s holocaustem, ale až k událostem přes 2 tis. let starých. Nejtěžší je pasáž týkající se koncentračního tábora v Osvětimi. Jednu hvězdu ubírám za poslední pasáž, která mi přišla již nekonečná i trochu zmatená.
Veselé historky z cest po horách, humor a nadhled. Geniální přirovnání. Škoda, že byla tak krátká....
Vše bylo řečeno níže. K autorce mám maličko osobní vztah. Jsem moc ráda, že kniha u nás nakonec vyšla, bohužel in memoriam. Přečetla jsem jí na jeden zátah. Hrozivé zážitky popsány s lehkostí, kterou chápu jako nutnost to vše přežít.
Po slušném začátku se kniha rozplynula do ztracena. Netuším, co autorka chtěla tímto příběhem říci. Strohé věty mi nevadily, naopak. Od autorky jsem četla mnohem lepší knihu Na dně.
O KLDR jsem už něco přečetla, takže v knize jsem se moc nového nedozvěděla. Jsem však hrdá, že máme v ČR tak odvážné ženy jako je spisovatelka.
Dalajlamova kočka byla o něco lepší, protože byla první. Jinak velice moudré a milé čtení.
To je prostě Afrika :-) S nadhledem a humorem popsaná autorčina cesta do Tanzanie. Autorku velice obdivuji, že se ve svém věku do takové země vůbec vydala. Po přečtení přijdete o většinu iluzí, které jste o tomto kontinentu vůbec měli.
Lidé na celém světě jsou stejní, dobří i špatní. Není samozřejmostí to co máme a bohužel vždy neplatí známé " Když se chce, všechno jde".
Veliké překvapení. Podle popisu děje jsem nečekala, že tak vzdálené téma bude nakonec tak zajímavé. Ve skutečnosti zde nejde o šílené krávy a armádou vystrojený pohřeb....
Knihu jsem bohužel nebyla schopná dočíst. Vždy jsem se musela ke čtení nutit. Povaha hlavního hrdiny mě neskutečně drtila, asi už jsem na takové flegmatické hrdiny stará, nebo jsem knihu nepochopila. Každopádně autor je Mistr popisu. Po Cestě docela zklamání.
Nelehké osudy žen znázorněné formou rozhovorů. Těžké čtení, naděje tam moc nevidím.
Nemůžu se ovšem ubránit lehké ohranosti autorových knih, lidí žijících na okraji společnosti.
Silný a emotivní příběh o hledání smyslu života. Jedna z mých The best of....
Úplně by stačil popis přípravy a zaběhnutí prvního maratonu. Dále je to již více méně to samé. Neurazí, nenadchne.
Nic objevného. Autor čerpal jistě od klasiků tohoto tématu A. a B. Pease. Kniha neurazí, nenadchne, každopádně může i pomoci prozřít, že ten muž či žena se kterými žijeme jsou "normální" svého druhu.
Laskavé vyprávění o hrůzách, které muselo původní obyvatelstvo Austrálie podstupovat...
"Právo" silnějšího a nepostihnutelnost opět ukazuje ty temné stránky v nás....Po pravdě se nedivím určitým etnikům, že svůj původ dodnes tají, je to pro ně jednodušší.
Odpočinková a nenáročná četba. Děj pro mě naprosto o ničem.