dalimoni dalimoni komentáře u knih

Černá labuť Černá labuť Nassim Nicholas Taleb

Místy docela čtivé, místy naopak dost "těžké" filozofické čtivo. Kniha chce klid a čas, nedá se to přečíst za pár večerů a člověk na ní musí mít i náladu, takže nelze obecně říct, doporučuji k přečtení. Určitě to není pro každého, ale zájemce o tuto problematiku může kniha potěšit.

01.04.2012 4 z 5

Byl jsem u Hitlerjugend Byl jsem u Hitlerjugend Wilhelm Reinhard Gehlen

Kniha se mi líbila, vyprávění o začátku, průběhu i konci války z pohledu mladého chlapce, popis 2. světové války z pohledu mladého Němce. Opravdu pěkně napsáno, kniha nenudí ani chvíli. Určitě je dobré si připomenout, jaká válka byla, protože moc žijících pamětníků už není, tak aspoň autentické knihy by měly tyto děsivé časy připomínat.

25.03.2012 5 z 5

Vyjednavač Vyjednavač Frederick Forsyth

Klasické dílo od Forsytha, politický thriller, hlavní hrdina bývalý voják, výborný příběh, který se zvrátí nečekaně a pak už pokračuje klasické pátrání Forsythova hlavního hrdiny. Začátek trošku pomalý rozjezd, ale celkově kompaktní, propracované, napínavé dílo.

17.03.2012 5 z 5

Ekonomické bajky pro studované i laiky Ekonomické bajky pro studované i laiky Peter D. Schiff

Zajímavý nápad, čtenář znalý trošku ekonomický vývoj posledních let v příbězích jasně vidí současný vývoj, začátek velmi kvalitní popis vzniku tržního hospodářství, vhodné i pro výuku základních ekonomických vztahů.

04.03.2012 4 z 5

Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Typický styl, strhující první půle knihy, pak se ztrácí dech a z příběhu, který směřoval jasným směrem se vyvine úplně něco jiného. Deavera mám rád, ale konce knih (alespoň u této) mě většinou mírně zklamou, připadá mi to dost překombinované, každopádně ale vysoký nadprůměr, dal bych tak 85%.

29.02.2012 4 z 5

Všechno je jinak Všechno je jinak Vladimír Pikora

Zajímavé, názorově i formou, přirovnání aktuálních ekonomických životů k běžným věcem je místy docela vtipné, každopádně kniha i "neekonomům" může lehce stravitelnou formou ozřejmit aktuální ekonomické a politické problémy současného světa a především Evropy.

19.02.2012 5 z 5

Krizová ekonomie: Budoucnost finančnictví v kostce Krizová ekonomie: Budoucnost finančnictví v kostce Nouriel Roubini

Velmi zajímavé, místy dost těžké čtení. Podrobný popis hypotéční (finanční) krize, která vznikla v roce 2007 v USA probírána s analogiemi s krizemi v minulosti, v závěru doporučení a výhled do budoucna, kdy autor předvídá další nebezpečné elementy, které další krize mohou vyvolat a také navrhuje nástroje, jak budoucím krizím předejít, či jak zmírnit jejich dopady na ekonomiky zemí světa.

12.02.2012 5 z 5

Jatka Jatka Lee Child

Mě se kniha velmi líbila, slušně propracovaný příběh, hlavní hrdina sice trošku Rambo (ale je to vysloužilý voják, tak na to má nárok :-)), ale jinak zajímavý děj, napínavé chvíle, i trošku romantiky, takže já jsem spokojen.

05.02.2012 5 z 5

Mediální monopol Mediální monopol M. A. Verick

Velmi zajímavá kniha. Netvrdím, že věřím všem myšlenkám a názorům, které v knize zaznějí, ale autor každopádně (pokud knihu přečtete až do konce) Vás donutí klást si otázky a přemýšlet trošku jinak než nám servírují mainstreamová média. Opravdu doporučuji k přečtení, i když s autorem nebude v hodně věcech pravděpodobně souhlasit, minimálně k zamyšlení Vás "přinutí".

28.01.2012 5 z 5

Byznys v plné nahotě Byznys v plné nahotě Richard Branson

Hodně zajímavá kniha, Bransona bych přirovnal do českého prostředí k Jančurovi (majiteli Student Agency). Je to inspirativní osoba a jeho příběh je velmi poučný a zajímavý.

Karaoke kapitalismus Karaoke kapitalismus Kjell A. Nordström

Velmi zajímavé čtení.

26.01.2012 5 z 5

Chamtivost bez hranic Chamtivost bez hranic Anne T.

Kniha není klasický román, spíše výpověď o fungování investičního byznysu, takže koho tato oblast nezajímá, ten si na své nepřijde.

26.01.2012 4 z 5

Inteligentní investor Inteligentní investor Benjamin Graham

Odobrné kruhy tuto knihu považují za bibli knih o investování, není to moc určené pro laiky, místy dost obtížné a bez znalosti souvislostí prakticky nečitelné.

26.01.2012 5 z 5

Investiční strategie pro třetí tisíciletí Investiční strategie pro třetí tisíciletí Pavel Kohout

Tento autor píše velmi čtivě, ovšem ne vždy se dá s jeho názory a závěry souhlasit, ale nedá se mu popřít čtivost a srozumitelnost názorů a myšlenek, které umí vyjádřit jednoduše a stručně.

Naučte se investovat Naučte se investovat Daniel Gladiš

Souhlasím s prvním komentářem, vhodné i pro laiky, kteří o investicích a financích zatím moc nevědí.

26.01.2012 4 z 5

Kostolanyho burzovní seminář pro kapitálové investory a spekulanty Kostolanyho burzovní seminář pro kapitálové investory a spekulanty André Kostolany

Pro mě 5 hvězdiček, čtivě a relativně pěkně popsané principy obchodování s cennými papíry, určitě vhodné i pro neekonomy, píše čtivě, aby to pochopili i lidé mimo obor.

Jak myslí milionáři Jak myslí milionáři T.Harv Eker

Hodně inspirativní kniha.

Nejbohatší muž v Babylóně Nejbohatší muž v Babylóně George Samuel Clason

Jeho rady platí do dnešní doby, i když se příběhy odehrávají dávno v minulosti

Rozprava o nenávisti Rozprava o nenávisti André Glucksmann

Nenávist a její příčiny, místy hodně filozofické a exkurze do dávné historie, místy zajímavé a čtivé.

24.01.2012 4 z 5

Zdroj Zdroj Ayn Rand (p)

Tuto knihu jsem začal číst díky Databázi knih, kdy jsem viděl velmi vysoké hodnocení. Obvykle mě takový obsáhlý román předem odradí začít ho vůbec číst, ale u této knihy jsem po první přečtené kapitole věděl, že touto knihou budu žít. Velmi nádherný příběh o ideálech, lásce, osobnosti, architektuře a obecně filozofii myšlení. Je to sice román, ale nutí čtenáře přemýšlet o myšlenkách, které jsou zde vylíčeny. Kniha má téměř 70 let, ale je absolutně nadčasová a pro mě je to jedna z těch nejlepších knih, které jsem kdy četl.

15.01.2012 5 z 5