dam.si.knihu | Komentáře u knih | Databáze knih

dam.si.knihu dam.si.knihu komentáře u knih

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

Jak poznám skvělý příběh, který mi naprosto sedl? Téměř ho nedokážu odložit, doslova ho hltám, rozbrečí mě, rozesměje a okouzlí. Takže v první řadě moc děkuji @albatrosmedia za poskytnutí knihy k recenzi! #spoluprace

Už je to nějakou dobu, co jsem četla knihu S láskou Lukov, kterou jsem si zamilovala. Tady to není jinak. Už dlouho jsem nečetla tak dobrou knihu, jež by mě v jednu chvíli dokázala rozbrečet a rozesmát zároveň.

Mariana Zapata si pro své čtenáře připravila bravurní příběh, do kterého zasadila smutné a krásné zároveň. Je to srdceryvný příběh o rodinném poutu, lásce, velké ztrátě a přátelství. Jestli někoho děsí téměř 500 stran příběhu, tak se není čeho bát, budete to mít přečtené za chvilku. Navíc nebudete ochuzeni o skvělý humor, jež doprovází celý příběh. Tohle autorka prostě umí!

Takže podtrženo sečteno…tohle si musíte přečíst!

29.07.2024 5 z 5

Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Jsou příběhy, které se dokola vydávají, a pak jsou příběhy, jež vyšly před nějakou dobou a už je neseženete. A přesně u tohoto příběhu je to obrovská škoda. Jennifer L. Armentrout jsem si oblíbila díky její fantasy sérii, která u nás vyšla a sklízí velké úspěchy. Dříve autorka vydávala romantické/erotické knihy pod jejím pseudonymem J. Lynn a jsou bohužel téměř k nesehnání. Díky @kanopa_nakladatelstvi že jste se rozhodli vydat tenhle skvělý příběh z roku 2014, bylo to vynikající. Velkou část toho, že jsem příběh tak hltala, byla Anežka Šťastná, která to čte naprosto fenomenálně a můžu říct, že jsem se do jejího hlasu zamilovala!

Tohle je opravdu vynikající příběh, který v sobě skrývá těžké a „skvělé“ téma, které autorka perfektně zpracovala. Věřte tomu, že ať už jednou začnete číst, nebo poslouchat, tak nebudete chtít přestat. Celý příběh je provázen tajemstvím, které budete všichni tušit, ale na konci Vás i tak dostane, protože si budete přát, aby to bylo jinak. Autorka perfektně vystihla pocity hlavních hrdinů a celkově stvořila perfektní prostředí ve školním prostředí.

Takže pokud hledáte nějakou skvělou romantickou audioknihu, tak tohle je jeden velký tip. Věřte tomu, že se Vám bude líbit. Rozhodně se bude líbit všem, co četli a milují sérii Nedotýkej se mě. :)

24.03.2024 5 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Další kniha od Colleen Hoover, která Vás svým příběhem dostane. Přiznám se, že zpočátku jsem se trochu bála, jak se mi po přečtení anotace bude kniha líbit, ale bylo to zbytečné. Autorka opět dokázala, že dokáže napsat neuvěřitelně emotivní příběh, jež vám bude neustále běžet hlavou.
V příběhu propojila minulost s přítomností a informace, které byste chtěli vědět hned Vám dávkuje postupně tak, abyste četli dál a dál.

Takže tohle je jedno další doporučení na skvělou knihu o lásce, zlomeném srdci, nalezením sama sebe a také mateřskou byť nepoznanou láskou. A zároveň Vám mohu jen a jen doporučit audioverzi, která je za mě výtečná!

24.03.2024 4 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Kniha, která v zahraničí sklízí neuvěřitelné úspěchy. Příběh, který v Česku vyjde 28.3.2023 a má obrovskou propagaci. Čtvrté křídlo má na GD téměř 1 milion 400 tisíc hodnocení a 4,6 hvězdičky. Takže už jen to může poukázat na to, že to za to asi bude stát a ten hype nebude jen tak.

Já jsem nesmírně vděčná, že jsem si příběh mohla přečíst s předstihem a ano, stálo to za to. Dostala jsem snad ještě více, než jsem očekávala. Rebecca Yarros si pro své čtenáře připravila neuvěřitelně čtivý, skvělý, napínavý a originální příběh, který Vás bude bavit od začátku do konce. Budete součástí příběhu, který Vám v hlavě poběží jako film a všechny ty emoce a pocity hlavních hrdinů budete prožívat s nimi.

V příběhu nejsou žádné zdlouhavé popisy, jež by čtenáře nebavily, či nudily. Autorka jde prostě rovnou k věci, což opravdu oceňuji.
Je to brutální, nelítostné, a nechybí tomu ani perfektní sexuální napětí a romantická linka, která má výtečnou jiskru, kterou já ve fantasy příbězích vyhledávám.

Byť byl pro mě závěr knihy docela předvídatelný a občas bych snesla více rozvedené dialogy, tak to nemění nic na tom, že to bylo skvělé a já se nemohu dočkat dalšího dílu, už teď jsou to muka. Tiše jsem záviděla ve Španělsku všem, kteří si v knihkupectví mohou kupovat další díl.

A obrovské poděkování patří @humbook_blogeri , kteří mi poskytli knihu k recenzi! MILUJU! #spoluprace

19.03.2024 5 z 5

Každý tvůj nádech Každý tvůj nádech Jennifer L. Armentrout

K autorce Jennifer L. Armentrou jsem se dostala, když u nás vyšla série z Krve a popela. Kdo mě už delší dobu sleduje tak ví, že na ni nedám dopustit a je to jedna z nejlepších fantasy, jež jsem četla, a která dle mého názoru dosahuje knihám od Sarah J. Maas.
Minulý rok u @knihydobrovsky vyšla pod značkou King Cool její další série s názvem Dark Elements. Autorka mi dokázala to, že dokáže napsat propracované příběhy o více než pěti stech stránkách, ale dále pak vyšvihnout jednoduchou a originální fantasy sérii, která dosahuje téměř stejných kvalit, jako ta delší a „propracovanější“ a téměř nic jí za mě nechybí. Řekla bych, že občas je v jednoduchost krása.

Dark elements je přesně ten typ fantasy, u kterého se rozhodně nebudete nudit, protože i když tam jde do tuhého, tak autorka dala perfektní jiskru hlavním hrdinů, kteří vás budou bavit od začátku do konce. Není prostor pro to, abyste měli chuť knihu odložit, ba naopak. Hlavní hrdiny si zamilujete a na konci se Vám s nimi bude těžko loužit.
Takže za mě je tohle originální, vtipná, čtivá série se skvělou romantickou linkou zasazená do dnešního světa, která by Vás neměla minutou!

31.12.2023 5 z 5

Asher Black Asher Black Parker S. Huntington

I přes trochu vtipnější začátek, u kterého jsem nestihla valit oči, byl tohle skvělý román, který mi naprosto padl do noty. Přiznám se, že od knihy jsem neměla velká očekávání. A to se někdy opravdu vyplatí, protože já jsem naprosto spoko! Knihu jsem slupla jako malinu a téměř jí nedala z ruky.
Musím říct, že tohle byl opravdu vtipný, svižný, akční, originální příběh, který měl ten správný drive. I když někomu mohou některé myšlenkové pochody hlavní hrdinky přijít na palici, tak za mě to bylo vynikající. Dlouho jsem se takhle u knihy nepobavila. Nebylo zde žádné zbytečné drama, na které jsme v určitých situacích zvyklí, ale naopak. Autorka si dala skvělou práci s vykreslením citů hlavních hrdinů a vybudováním jejich vzájemného vztahu. Jediné co mě mrzí je to, že o nich není více dílů, já si oba dva hlavní hrdiny zamilovala!

06.11.2023 5 z 5

Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Příběh, který Vás chytne a nepustí. Autorka Carley Fortune napsala román, který má vše, co by měl být. Je to příběh, který Vás emocionálně dostane a nebudete ho chtít dát z ruky a neustále se Vám bude honit hlavou. Pří čtení jsem měla pocit, jako bych četla další příběh Colleen Hoover, která píše strhující a dokonalé knihy. Tento příběh sklízí ohlasy v zahraničí, na Good Reads má 416 745 hodnocení a 4,25 hvězdičky a to zaslouženě.

Při čtení cítíte tu bolest, vinu ale i lásku a touhu, které příběh doprovázejí, a to by měl skvělý román u čtenáře měl vyvolat. Prožívat ho celý tak, jako hlavní hrdinové a také je důležité, aby to celé bylo jako celek uvěřitelné. Občas slovy nedokážu vyjádřit, jak byla kniha dokonalá, ale tahle byla, věřte mi. Já si každou kapitolu užívala a nemohla se dočkat, co bude v té další, jelikož sledujeme minulost a přítomnost z pohledu hlavní hrdinky Percy. I když je to celé doprovázené tajemstvím, které celou dobu chcete odhalit, a přestože nějaké tušení máte, tak v závěru vás stejně dostane.
Přečtěte si tenhle příběh, pokud milujete tenhle žánr a já bude pevně věřit, že si ho zamilujete stejně jako já.

31.08.2023 5 z 5

Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Jsou knihy, u kterých si říkáte, že by měly skončit prvním dílem a pak jsou ty, u nichž byste dali nevím co, aby příběh neskončil. Lynette Noni si pro nás připravila našlapaný závěrečný díl série Ranhojička nejen skvělým vyvrcholením zápletky, ale pořádnou dávkou emocí a akce.
Po přečtení druhého dílu jsem předpokládala, že ten závěrečný bude jedna velká pecka, nicméně až takovou jsem nečekala. Nebyla místa, kde by se mohl čtenář nudit, ba naopak. Potřebovali jste číst dál a dál a dozvědět se, jak to vše dopadne. Jsem zamilovaná! Tahle série si mě naprosto získala, protože tohle je přesně ten příběh, který nezapomenete a pamatujete si vše, co se v něm doposud stalo. Nebudu Vám lhát, měla jsem slzy v očích, byla jsem naštvaná, ale také nadšená a několikrát se rozesmála.

Jestli milujete fantasy, tak si tohle přečtěte a neváhejte. Celý koncept a originalita toho světa je dokonalá, byť je tam silnější téma, ale autorka píše tak bravurně, že si to užijete na plné pecky. Já jen doufám, že se jednou dočkáme filmového zpracování, protože tohle si to zaslouží!

31.08.2023 5 z 5

Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

Tak tohle byla pecka od začátku do konce! U audioknih je velmi důležité, aby Vám sedl hlas interpretů a vy jste si to díky nim pořádně užili. Pokud to bude někdo, kdo Vám nesedne k hlavním postavám, tak je to problém, nebo alespoň já to tak mám. A já Vám musím říct, že tohle byla pecka! Matouš Ruml a Veronika Lazorčáková byli naprosto perfektní! Spousta z Vás se mě ptalo, jaké to je, když někdo čte erotické scény nebojte, zvládli to na výbornou.

Vůbec nevím, že mě tahle kniha minula, protože tenhle vynikající příběh bych si ihned zamilovala a ráda Vám ho doporučovala! (No jo, papírovou verzi už jsem si objednala rovnou s druhým dílem).
Autorka si pro nás připravila skvělý erotický příběh, který měl vynikající děj, u kterého se rozhodně nebudete nudit.
Prostě skvělé téma, vynikající romantická linka a výborní hlavní hrdinové. Nebýt toho trochu natahovaného konce, tak hodnotím plným počtem. :)

Takže kdo ještě nečetl tenhle erotický příběh, tak za mě jedno velké doporučení a doporučuji Vám si ho pořídit jako audioknihu. Jen bacha na veřejnou dopravu, možná se budete trochu červenat, nebo smát.

28.07.2023

Jak zkrotit svůdníka Jak zkrotit svůdníka Evie Dunmore

Vynikající pokračování, které mě opět nezklamalo. Jak mě nadchl první díl, tak tento byl v těsném závěsu. Tohle je návykové čtení, takže se připravte na to, že jakmile knihu začnete jednou číst, tak ji neodložíte!
Autorka opět dokázala dát hlavním hrdinou neuvěřitelnou jiskru a chemii, a tak si troufám řádem že se zamilujete spolu s nimi. V knize nechybí ani erotická linka, která tu byla o něco více než v prvním díle, ale byla skvělá. :)

18.03.2023 5 z 5

Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

Kniha, kterou jsem si už nějaký ten pátek po těch skvělých recenzích a už mi nějaký pátek ležela doma v knihovně. Znáte to… Díky @audioteka_czsk jsem si ji ale mohla poslechnout v nové audioverzi a bylo to skvělý! #spoluprace
Spojit Ondřeje Dvořáčková a mou oblíbenou Veroniku Lazorčákovou nemohlo nepadnout lépe! Tohle duo dalo knize neuvěřitelně skvělou jiskru a ja to hltala v každé volné chvíli.

Tenhle spicy příběh jsem si užila od začátku dokonce. Mělo to temnou a hate to love linku a skvělou zápletku. Jasně, že všichni víme, jak to dopadne, ale to nemění nic na tom, že autorka píše skvěle a originálně. I když se může zpočátku znát, že to bude sladký romantický příběh, tak se připravte ale i na pořádnou dávku erotiky.

Škoda, že autorka možná v určitých chvílích ztratila tu správnou dynamiku, kdy odhalila všechna tajemství tak rychle, tak i tak to byl super příběh, který mohu doporučit! Zejména v audioverzi, která je boží!

12.01.2025 4 z 5

Zakázané uvolnění Zakázané uvolnění Bal Khabra

Nějak se mi tu tohle léto sešli hokejové romance! A zatím je to jedna skvělé feel good kniha za druhou a Zakázané uvolnění není výjimkou.
Tentokrát mě bavilo jak silná a cílevědomá byla hlavní hrdinka, která si nenechala jen tak něco líbit a nebyla to žádná slabá povaha. Nesnáší hokej, ale aby se dostala na vysněnou univerzitu, tak právě ono téma pro svůj obor musí zpracovat. Nebo spíše spolupracovat na svém projektu s kapitánem hokejové týmu.
Mezi hlavními hrdiny byla výborná chemie a celkově to mělo dobrou jiskru. Autorka vše přiměřeně dávkovala a milostný vztah se mezi nimi vyvíjel tak, že to bylo uvěřitelné. A! Byla tu dobrá hate to love linka. :)

Já jsem příběh od začátku hltala a moc si užívala tu skvělou atmosféru. Autorka má skvělý styl psaní a od začátku není problém se začíst. Nejsou tam žádná hluchá místa a postupně to všechno skvěle graduje.
Jediné co musím vytknout je to, že jsem nějak nepochopila celý projekt, který na Aidenovi Summer prováděla. Nicméně mi to ve výsledku ani moc nevadilo, protože jsem si vystačila s hlavními hrdiny a jejich dějovou linkou.

Je to vtipné, svižné, jednoduché, sarkastické a vzrušující.
Pište si do wishlistu! Tohle ja další výborný příběh na dovču.

12.01.2025 4.5 z 5

Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Když jsem viděla nabídku nové knihy od Rebeccy Yarros, jež napsala Čtvrté křídlo, nebylo pochyb, že si jí musím přečíst, takže za knihu moc děkuji @albatrosmedia @nakladatelstvi_fragment #spoluprace

Příběh tak krásný, ale velmi smutný. Na GR má 4,15 hvězdičky a nyní na DK 83 %. Zaslouženě. Autorka pro svůj příběh vybrala téma americké vojenské armády, kdy se hlavní hrdinka musí vyrovnat s velkou ztrátou.

Předem vás říkám, že pokud se ji rozhodnete číst, tak si nakupte pořádnou zásobu kapesníčků, neboť tento příběh vás zasáhne. Rebecca Yarros dokázala perfektně dostat do příběhu emoce, jež čtenář prožívá s hlavními hrdiny. Vytvořila nádhernou romantickou linku, kterou budete milovat, protože je uvěřitelná a chemie mezi hlavními hrdiny je hmatatelná. A jestli autorka něco umí, tak je to napsat úžasný příběh, který nebudete chtít odložit a budete ho hltat. Já jsem ho přečetla na jeden zátah a emoce ve mně doznívají ještě teď.

Je to kniha o ztrátě, vyrovnání, lásce, rodině a nalezení sama sebe.

Takže tuhle knihu si pište do seznamu a kupte! Já jí miluju

02.09.2024 5 z 5

Mráz Mráz C. N. Crawford

Když mi přišla nabídka z @albatrosmedia zda nechci recenzní výtisk novinky s názvem Mráz, neváhala jsem ani chvilku. Po přečtení anotace mi bylo jasné, že tohle bude kniha pro mě! Takže mockrát děkuji za poskytnutí knihy k recenzi! #spoluprace

Pokud se tu najdou a já vím, že jo! Fanoušci Kruťase a Selekce = moje nejoblíbenější příběhy, zejména Selekce. Tak tohle je rozhodně příběh, jež Vám nesmí chybět v knihovně! Autorka si pro své čtenáře připravila vynikající příběh, jež budete hltat od první stránky. Kdyby autorka připsala klidně 100 stránek navíc, kde bude více interakce s ostatními princeznami, nemám co vytknout! Tenhle kousek mi tam bohužel lehce chyběl. Bavilo mě spojení lidského a vílího světa, byť to místy bylo občas trochu bizarní. A i když je to vcelku předvídatelné, tak mě to vůbec nevadilo! Ba naopak.

Je to jednoduchá, nemilosrdná, místy vtipná, romantická fantasy, se špetkou erotiky, jež stojí za pozornost a neměla by Vám uniknout. Těch 292 stránek za to stojí a já se nemůžu dočkat dalšího dílu!

09.05.2024 5 z 5

Trable s láskou Trable s láskou Jules Wake (p)

Jules Wake alias Julie Caplin určitě všichni znáte a možná ji bude znát více pod jménem Julie Caplin, pod kterým vydává svou sérii Romantické útěky. Spousta z Vás určitě ví, že její příběhy miluji a proto jsem ani nemohla odmítnou nabídku z @albatrosmedia a přečíst si tak její novinku Trable s láskou. Moc díky za poskytnutí knihy k recenzi! #spoluprace

Tohle bylo úplně jiné kafe. Autorka si pro svůj příběh připravila neuvěřitelně krásný a čtivý příběh o lásce, které je snadno uvěřit, ale bohužel musí hlavni hrdinové překonat spoustu překážek. Hlavní hrdinka Jess je neuvěřitelně silná osobnost, až jsem si říkala, jak dokáže být neustále tak ohleduplná a silná.

Možná někomu může přijít až mic pohádkové, že se do sebe dva lidi zamilují na první pohled a vědí, že jsou pro sebe stvoření. Ale proč ne? Určitě spousta z Vás zažilo, že jste potkali osobu, která Vás na první pohled uchvátila a nemohli jste ji dostat z hlavy. Stačilo prohodit pár zpráv a Vaše srdce se hned rozbušilo nadšením.

Jules Wake do svého příběhu mimo jiné zakomponovala dost silných témat, které bravurně zpracovala a já jen hltala celý příběh, který mi vnesl slzy do očí. Kdyby mě občas tolik nevytáčela bývala přítelkyně Sama, přílišná ohleduplnost Jess a Sama, hodnotím plným počtem.

09.05.2024 4 z 5

Láska mezi řádky Láska mezi řádky Lauren Asher

První díl ze série Miliardáři z Dreamlandu s názvem Laska mezi řádky si rozhodně zaslouží velkou pozornost u čtenářů, kteří milují pohádkovější romantické příběhy, s hate to love linkou a perfektně stvořený prostředím.

Troufnu si říct, že tenhle příběh by klidně mohl začínat slovy “Bylo, nebylo. Je to totiž taková modernější verze pohádky, kterou si alespoň za mě nejde nezamilovat.
Autorka si pro nás připravila naprosto úžasné prostředí, které budete zbožňovat a hlavně ho budete chtít navštívit stejně jako Disneyland. Já osobně bych uvítala ještě více popisu Dreamlandu a možná trochu ubrala na erotických scénách, kterých tam v jednu chvíli bylo až moc za sebou. Nicméně i tak jsem si to celé stihla zamilovat.
Kniha je možná plná otřepaných klišéale proč ne?Když to všechno skvěle funguje, tak mi to vůbec nevadí!
Samotná romantická linka hlavních hrdinů mě opravdu bavila. Užívala jsem si skvělou atmosféru, vtipné slovní přestřelky, ale co je důležité, Lauren se povedlo dát Zahře a Rowanovi neuvěřitelnou jiskru a chemii a celkově autentičnost.

31.12.2023 4 z 5

Smlouva na lásku Smlouva na lásku Cassie Connor

Když jsem si přečetla anotaci, tak jsem věděla, že tohle by mohl být přesně ten příběh, který mě bude bavit. Překvapil mě víc, než jsem čekala. Po delší době jsem četla knihu, kterou jsem nechtěla dát z ruky a stránky mi utíkaly pod rukama.

Autorka si připravila opravdu skvělý feel good příběh, kde se jí povedlo perfektně vykreslit hlavní hrdiny, které si nejde než jen zamilovat. Dala jim skvělou jiskru a uvěřitelnou lásku. Rozhodně nebudete mít prostor se nudit, je to vtipné, čtivé a návykové hned od začátku. A i když je tam možná spoustu klišé, tak věřte tomu, že Vám to vadit nebude. :)

Zpozornět by měli ti, co viděli například film Návrh (ja bych na něj mohla koukat furt, protože Sandra Bullock a Ryan Reynolds jsou :)), protože tenhle humorný romantický román bude sázka na jistotu.

06.11.2023 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Romantické útěky od Julie Caplin určitě už nemusím představovat. Vydala jsem už spoustu recenzí a troufám si říct, že se tu nenajde téměř nikdo, kdo by o ní alespoň neslyšel.

Opět jsem dostala od @audioteka_czsk v rámci #spoluprace její skvělé dílo v audioverzi a nebylo jinak, než výtečné. Tentokrát jsme zavítali do Paříže, která mě již spoustu let láká. Teď o to více, protože Julie nás na to místo prostě dokáže přenést. Příběh je opět originální a má skvělou romantickou linku.
Hlavní hrdiny jsem si zamilovala a nemůžu se dočkat dalšího skvělého příběhu.
Nikdy mě nepřestane bavit, jakou jiskru a dynamiku dokáže autorka vnést do příběhu.

06.11.2023 4 z 5

Obchůdek s knihami Obchůdek s knihami Rebecca Raisin

Kniha, která by dle anotace mohla oslovit fanoušky série Romantické útěky od Julie Caplin. Jelikož jsem její velký fanoušek, tak tahle kniha nemohla chybět v mé knihovně.

Příběh nám vypráví o Sarah, která se rozhodne vyměnit své knihkupectví v Ashwordu s kamarádkou, která má úspěšné knihkupectví v Paříži. Musím říct, že půlka knihy se celkem vlekla a měla jsem problém se začíst. Na můj vkus se tam toho moc nedělo, hlavni hrdinka omílala to samé dokola a zároveň jsem knihu často odkládala.

Ovšem za půlkou se příběh příjemně změnil a stránky ubíhaly pod rukama. Co autorka umí je to, že máte pocit, jako byste se na místě opravdu nacházeli a já si připadala, jako bych byla v krásné Paříži (ach, snad už se tam někdy konečně dostanu). Dostala také tu správnou šťávu a bylo zde více akce a vše se dělo rychleji a nebylo to furt to samé dokola. Kdyby měla kniha stejný drive jako ke konci, mohla to být pecka. Přiznám se, že romantickou linku jsem vůbec neodhadla a opravdu mile mě překvapila! No a konec byl opravdu jeden velký happy end. :)

06.11.2023 3 z 5

Zvon Zvon Neal Shusterman

Mám za sebou poslech 3. dílu a mohu Vám oper říct, že to bylo fantastické. Autor si pro nás opět připravil neuvěřitelnou dávku napětí, promyšlený příběh a vynikající postavy.
Tentokrát tu máme opět pohled více postav a s jistotou Vám i tento díl doporučím, byť někteří čtenáři byli zklamaní. Já dostala ještě víc, než jsem očekávala. Nebýt toho uspěchaného konce, mohl tohle být nejlepší díl.

Neal si připravil opravdu nadčasovou a propracovanou dystopii, kterou nám v těchto třech dílech perfektně dávkoval a s každým dalším dílem to opravdu gradovalo a já se nemůžu dočkat dalšího dílu.

31.08.2023 4 z 5