Dandy1 komentáře u knih
Má to promyšlený děj bez zbytečných odboček. Díky. Bavilo mě to od začátku až do konce.
Je to moje první kniha od spisovatelky a vůbec nevím, jestli jí dám ještě šanci. Vadí mi její podání amišské kultury. V jiných knihách patří amišové k normálním lidem, kteří se obejdou bez moderních vymožeností. Postava policajtky, která pracuje každý den do noci a téměř nikdy nespí je nereálná. A to ani neberu ohled na to, že má devět životů jako kočka.
Krásná knížka se smutným příběhem. Je tu krásně zobrazeno jak člověk postupně ztrácí svou chytrost a mění se. A taky jak na ty změny reagují lidé. Vzpomněla jsem si na Růže pro Algernon, kde lidé reagují na to, jak člověk zchytří. Je jedno, na kterou stranu se posunete. O své okolí přijdete tak jako tak.
Mám radost z další české autorky, která dokáže svou prvotinou zaujmout spoustu čtenářů. Těším se na pokračování.
Falconer zde mistrně ztvárnil touhu po penězích, moci i spravedlnosti. Každá postava má jinou představu, jak naložit se svým životem.
Tohle se vůbec nečetlo lehce. Je to o manipulaci s lidskými životy, o bytí ve lži, o tom, jak daleko je někdo schopen zajít, pro vidinu peněz.
Bosna je tak blízko. Člověk by nečekal tak propastný kulturní rozdíl.
Pěstounka má můj velký obdiv. Pro normální lidi je nepochopitelné, jak moc dysfunkční vztahy mohou existovat.
Příběh mě bavil i když byl hodně smutný. Skončilo to moc rychle. Teď to mělo potenciál pokračovat a rozklíčovat chování postav. Autorka to však nechala na naší fantazii. Možná se dočkáme dalšího pokračování.
Na začátku knihy jsem si myslela, že to nebude pro mě. S přibývajícími stránkami mě to bavilo čím dál víc. I slzička ukápla.
Pro mě ztráta času. Příběh je velmi předvídatelný a jednoduchý. Víru nikomu neberu, ale tady to hraničí s fanatismem. Rozhodnutí v takové situaci je těžké pro každého bez ohledu na víru. Navíc, opravdu je možné v Americe provádět potraty až do 6. měsíce? Tomu nevěřím.
Ráda čtu příběhy z dřívější doby. Paní Javořická to umí skvěle.
Líbí se mi jak Hunter dokáže číst v lidech. Ani chvilku jsem se nenudila.
Milá odpočinková, lehce předvídatelná kniha. Trochu mi to připomíná knihy od Collen Hoover nebo Jojo Moyes.
Že začátku jsem knihu chtěla odložit, protože jsem se nemohla začíst. Ale s přibývajícími stránkami můj zájem o děj vzrůstal. Postava Jane mi přišla ve své době nereálná, protože lidé tehdy stavěli veřejné mínění nad své vlastní zájmy.
Přes to, že kniha postrádala napětí, mě to bavilo. Vložit do knihy další příběh formou deníku, byl dobrý nápad.