Dandy1 Dandy1 komentáře u knih

Hospůdka v Praze Hospůdka v Praze Julie Caplin

Líbí se mi jak autorka popsala Prahu. Nezapomněla ani na Moravu. Děj byl moc jednoduchý a předvídatelný.

30.01.2025 3 z 5

Transit Transit Rudolf Havlík

Styl psaní pana Havlíka se mi líbí.

28.01.2025 3 z 5

Dala som ti všetko Dala som ti všetko Simona Rošková

Johana mě svým chováním moc nenadchla. Ale může to být tím, že první díl jsem nečetla.

24.01.2025

Co když žádné zítra nebude? Co když žádné zítra nebude? Dagmar Digma Čechová

Pobavilo, brzy bude zapomenuto.

23.01.2025 3 z 5

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Danka Štoflová

Některé kapitoly skrývají moudrost, jiné zní jako pohádka. Moc se mi líbí jak se indiáni starají o své staré rodiče.

20.01.2025 3.5 z 5

Qi Gong Qi Gong Aljoscha A. Schwarz

Jednoduché cviky pro správné držení těla a dobití baterek.

19.01.2025 5 z 5

Kruhy na vodě Kruhy na vodě Dominik Dán

Popsal autor skutečnost nebo si to tak dokonale vymyslel? Devadesátky byly hodně divoké.

15.01.2025 4 z 5

Polednice Polednice Jiří Březina

Kniha na jedno deštivé odpoledne. Linka s retardovanými spoluobčany se mi líbila.

13.01.2025 5 z 5

Chirurgova dcera Chirurgova dcera Audrey Blake

Boj s mužskou ješitností pokračuje. Tento díl se mi líbil víc.

12.01.2025 4 z 5

Kompletní průvodce půstem Kompletní průvodce půstem Jimmy Moore

Srozumitelně napsaná kniha o půstu.

11.01.2025 4 z 5

Dítě „L“ Dítě „L“ Tammy Cohen (p)

(SPOILER) Celou dobu jsem si říkala proč se děj točí kolem intrik v kanceláři. Kdo bude Davidem jsem neodhadla.

08.01.2025 3.5 z 5

Možná teď Možná teď Colleen Hoover

Tento příběh mě za srdce moc nevzal. Všichni byli až moc dokonalí, navzájem ohleduplní. Až mě to iritovalo.

31.12.2024 3 z 5

Knihkupec v Kábulu Knihkupec v Kábulu Åsne Seierstad

Kniha popisuje život v Afghánistánu. Na pozadí se také dozvídáme jak ovlivňuje svobodu Talibán. Smutné je, že ani po dvaceti letech se život v této zemi moc nezměnil.

27.12.2024 3 z 5

Člověk za oponou Člověk za oponou Martin Goffa

Zápletka byla zajímavá, ale napínavé to nebylo.

26.12.2024 3.5 z 5

Poslední zelené údolí Poslední zelené údolí Mark Sullivan (p)

Co všechno člověk dokáže přežít, zní v dnešním blahobytu až neuvěřitelně.

22.12.2024 4 z 5

Sběrači borůvek Sběrači borůvek Amanda Peters

Začátek mě vůbec nenadchnul, pomalé tempo vyprávění mě odrazovalo od čtení. Nakonec jsem ráda, že jsem knihu neodložila. Konec mi vše vynahradil.

14.12.2024 3.5 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Podle komentářů jsem čekala něco víc.

11.12.2024 3.5 z 5

Ženská na odstřel Ženská na odstřel Martin Goffa

Příběh na jedno deštivé odpoledne. Konec mě nepřekvapil.

29.11.2024 4 z 5

Mizení Mizení Jiří Březina

Zajímavý případ. Konec mě dostal. Jen doufám, že něco takového se doopravdy nestává.

23.11.2024 4 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Myslím, když někdo sáhne po knize Jojo Moyes, očekává, že bude číst s kapesníkem v ruce na otírání ukáplých slziček. Tady se to nekonalo. Proto má kniha (podle mě) nízké hodnocení.
Příběh nadčasového domu v konzervativním prostředí se mi líbil.

22.11.2024 3 z 5