Dandy1 Dandy1 komentáře u knih

Muž z chatrče Muž z chatrče Martin Goffa

Začátek byl takový nijaký, ale pak jsem to musela dočíst bez přestávky.

03.10.2024 4 z 5

No a já No a já Delphine de Vigan

V některých knihách jsou víc než příběh pocity, které vás pohltí.

29.09.2024 5 z 5

Pravidla hry Pravidla hry Neal Shusterman

Oceňuji originální téma. Autora jsem si oblíbila po přečtení Bez šance a prvního dílu Smrtky. Tato kniha mě bohužel až tak nezaujala.

27.09.2024 3 z 5

Gwailou Gwailou Ludmila Šimková

Z knihy jsem si připomněla čas devadesátek, kdy lidé nesměle začínali používat mobily a počítač. Ti odvážní dokázali odjet pracovat do ciziny.

22.09.2024 4 z 5

Čtyři vichry Čtyři vichry Kristin Hannah

Bavilo mě to. Na dané téma byla mnohem lepší kniha Hrozny hněvu od Steinbecka.

17.09.2024 4 z 5

Zbroj světla Zbroj světla Ken Follett

Knihu jsem dočetla jen proto, že jsem přečetla celou sérii. Postavy se zde střídají tak rychle, že jsem si nedokázala žádnou oblíbit. Chyběla mi nějaká základní linka, kolem které by se točil děj. Jako to bylo v prvním dílu.

13.09.2024 3 z 5

Přerušovaný půst Přerušovaný půst Heike Bueß-Kovács

Kniha nejde do hloubky tématu. Nic nového jsem se nedozvěděla. Pár článků na Google mi dalo mnohem víc.

29.08.2024 2 z 5

Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj Júlia Marcinová

Příběh mě vrátil do chalupy k prababičce. Do doby, kdy lidé měli k sobě blíž. Moje prababi se narodila v roce 1885. Zažila dvě světové války, znárodnění, měnovou reformu... Přesto byla dobrým a milým člověkem. Osud ji nezlomil.

27.08.2024 4 z 5

Tajemný závoj Tajemný závoj Dominik Dán

Tahle kniha mi chyběla k dočtení celé série. Trochu mi vadí, že Růženka se nevyřešila. Další díl jsem četla už dávno a nepamatuji si to.

24.08.2024 4 z 5

Horkou jehlou Horkou jehlou Rudolf Havlík

Nádherná obálka skrývá dobrodružný humor. Kniha navíc popisuje, jak nás korporace oblbují svými vznešenými plány o udržitelnosti a korektnosti, která je jen zástěrkou pro zvýšení cen. Snad to některým konzumentům otevře oči.

19.08.2024 4 z 5

Nikdy, nikdy Nikdy, nikdy Colleen Hoover

Kdo by nechtěl být tak milovaný, jak to autorka umí napsat. Nejsem cílová skupina, ale už se těším, co napíše příště.

11.08.2024 4 z 5

Konečně normální vražda Konečně normální vražda Dominik Dán

Tak to bylo opět zajímavě napsáno. Snad jen pan Dán umí tak dokonale popsat chování vyslychýchaných, jejich mimiku, gesta... Jiné detektivky už mě nebaví číst.

10.08.2024 5 z 5

Botanikova dcera Botanikova dcera Kayte Nunn

Asi jsem náročná, ale z příběhu by šlo vytěžit mnohem víc.

10.08.2024

Člověk nula Člověk nula Anna Starobiněc

Myšlenka dobrá, ale zpracování hrozné. Srovnávat to s Huxleyem nebo Orwellem se to fakt nedá.

08.08.2024 2 z 5

Světlo mezi oceány Světlo mezi oceány M. L. Stedman

Autorka píše velmi poutavě. Do poslední chvíle jsem čekala jak s osudy postav naloží. I slzička ukápla.

06.08.2024 5 z 5

Má je vina Má je vina Clare Mackintosh

Četlo se to dobře. Bohužel nemám ráda, když vím předem, jak to dopadne.

29.07.2024 3 z 5

Divoké kočky Divoké kočky Erin Hunter

I když nejsem cílová skupina, bavilo mě to. Mám ráda kočky pro jejich nespoutanost.

28.07.2024 3 z 5

S orlem na zádech S orlem na zádech Iva Pekárková

Neuvěřitelně nízké IQ některých jedinců bohužel nedovolí v dnešní společnosti
jejich samostatný život bez problémů. Končí u otrokářů, v sektách nebo na drogách.

28.07.2024 2 z 5

Mistr platnéř Mistr platnéř František Niedl

Celá série pěkně pohromadě. Aspoň jsem nemusela v hlavě pátrat o čem byl předešlý díl. Bavilo mě to od začátku až do konce.

25.07.2024 5 z 5

Dopis ze záhrobí Dopis ze záhrobí Dominik Dán

Opět zajímavý, propletený příběh. Gregora mi bylo skoro líto.

08.07.2024 5 z 5