Dani25 komentáře u knih
Táto kniha mi pripomínala moje detstvo, ten prístup k životu a aj ku smrti. Možno preto, že som vyrastala v dedinke na slovensko-polskom pohraničí.
Milé, vtipné. Kultúrne rozdiely podané tak, že som sa celý čas počas čítania usmievala.
Po prečítaní Sila rozumu v bláznivej dobe som siahla po druhej knihe autora a nesklamal. Vybral si zaujímavé a nie ľahké témy a využíva pri tom rôzne zdroje. Človek sa musí zamyslieť sám nad sebou ako by reagoval v určitých situáciách. Odporúčam.
Mne sa tá kniha celkom páčila aj keď, ako viacerí komentujúci, som čakala viac napätia. Ukazuje ako nás média ovplyvňujú. Ešte aj pri dobrom skutku sa hľadá postranný úmysel, čo je smutné. Záver ma prekvapil.
Tak toto je nádherná kniha. Ostane mi dlho v pamäti. Myslím, že každý máme svojho netvora...
Autor spojil svoj príbeh so spoločensko-politickou situáciou. Je to pohľad na život jedného chlapca, neskôr muža v JAR. A teda sa dočítame ako sa tam vyvíjal život pre ľudí rôznych farieb pleti. Téma je vážna, ale podaná tak, že často sa človek pousmeje. Obdivujem jeho matku.
Take ľahké čítanie na leto. A neviem, či to pre Sama dopadlo dobre ;) :D
Spočiatku veľmi zaujímavé, neskôr podľa mňa príliš prekombinované. Osem rokov nikto nič neriešil a zrazu všetci. Pravdu sa dozviete až na poslednej strane.
Taká oddychovka, ale 5 hviezdičiek za zaujímavý nápad. 12 riešení vraždy od známych detektívov a v každom iný vrah.
Uf, tak neviem, či som čudná, kniha má tak vysoké hodnotenie, ale ja by som ju neodporúčala. Trápila som sa, lebo stále som čakala, ze to bude waw. Ale nebolo. Prvá polovica nie a nie sa rozbehnúť a druhá sa síce rozbehla, ale hlavne v pití, hltaní liekov rôzneho druhu a medzi tým nejaké drogy. Takže za mňa nie.
Je to príjemná oddychovka, ale nie kniha, ktorá Vám ostane v pamäti. Číta sa dobre, pretože je z pohľadu obidvoch postáv a čakáte čo sa udialo pred 27. rokmi aj počas týchto rokov potom.
Predvídateľný záver, ale veľmi milá kniha. Dôležití sú všetci v meste, nie len hlavná postava. Nie je to taká topka ako Guernsey, ale tiež odporucam knihomolom.
Je to prvá kniha, ktorú som čítala od Michael Cunningham. Bolo to pre mňa sklamanie, nútila som sa, aby som ju dočítala. Ale podľa hodnotení iných jeho kníh, dám mu ešte šancu :)
Je hrozné čo to dieťa prežilo. Chýbalo mi tam kus ľudskosti, neverím, že všetci mali toľko zloby v sebe.
Neviem, čo si mám myslieť o tejto knihe, čo vlastne chcel autor povedať. Pár zaujímavých myšlienok tam bolo, ale celkovo čistá negativita. Tie vzťahy rodičov s deťmi hrozné.
Veľmi krutý príbeh lásky, nepochopiteľné v dnešných časoch, že v minulosti sa takto mohli správať rodičia k vlastným deťom, len aby spoločensky vyzerali na "úrovni" :(
Podľa mňa sa Nesbo veľmi dobre popasoval so Shakespearovou predlohou. Dosť veľa mŕtvych, ale k tomuto druhu kníh to patrí. Zaujímavo vykreslené povahové črty jednotlivých postáv. Takže Nesbo opäť nesklamal. :)
Nádherná smutná kniha, pri ktorej som si riadne poplakala.