dark.ma93 komentáře u knih
Musím souhlasit s tím, jak to vystihly komentáře přede mnou. Kniha je umělecké dílo. Anime mám ráda, umím ocenit, že obrázky jsou překrásné. Příběh jako takový, klasický dívčí příběh, ale na povalování a opalování příjemný :) Hrozně mě zaujala, jak autorka popisovala pocity obrázky :))
Silný zážitek. Kniha je vážně zajímavá a jedna z nejlepších, co se může v povinné četbě objevit. Příběh Zuzany a ostatních jeptišek je důkazem velkého utrpení. Je to tak trochu špatná strana církve, co dopouštěla. Náboženský fanatismus a jeho ublížení ostatním. Byl to rozhodně podle mě reálný obraz života v klášterech. Myslím, že podobných případů bylo spoustu. Jazyk je na tu dobu čtivý, ich forma vtáhne do děje.
Zajímavější než první díl. Erotické scény se opakují a je to pořád to samé. Kniha začala mít děj a at už jsou na knihu jakékoliv názory, tak se jí podařilo stát se bezkonkurenčně nejčtenější.
Sice nejsem úplný čtenář hororů, ale tohle bylo skvělé a ještě víc podobných synonym. Spisovatel je mistr hororu, jen co je pravda. Každá povídka měla šokující konec, rychlý spád a žádné dlouhé pasáže, četlo se to moc dobře. Nejvíc se mi líbila asi povídka Noční autobus a Strach.
Popravdě, od knihy jsem čekala víc... Možná se ke mně dostal pozdě a měla jsem ho číst dřív. Musím říct, že druhá kniha Trýzeň se mi líbí o dost víc :)
Kniha je fajn jako oddechovka na víkend, když jste nemocní, máte volno :) Od knihy jsem čekala víc, asi bych si s tématem sebepoškozování pohrála víc, ale jinak to bylo fajn :) Některé momenty na mě možná byly moc přeslazené, asi se ke mně kniha dostala pozdě, ale jinak to bylo pěkné. Hodně jsem se s hrdinkou ztotožnila a fandila jsem jí :)
Napsala mnohem, ale opravdu mnohem lepší knihy. Tohle byl průměr o ženě, jaká spí se synem její kamarádky, má problémy běžné krizi středního věku a nakonec dostává druhou šanci.
Nejlepší na knize byl popis života ve věznici. Příběhy, které prožíval ve snách mě valně neoslovily, až na příběh o Ježíši. Nejlepší na knize je to, že mě dostalo to, jak umí být lidská psychika nezdolná a jak se s ní dá pracovat.
Strhující, emotivní a jedinečná! Tohle a ještě mnohem víc je tahle kniha, málokde najdete tak autentickou knihu o Lidicích, psanou z pohledu dětí. Rozhodně se k ní ještě vrátím :=)
Určitě pěkná knížka, hodně mě zaujalo její téma. Oceňují autorku, že se rozhodla psát zrovna o téhle problematice. Přesto ale, knize hodně chybělo. S tématem si chtělo víc pohrát, víc psychologicky postavy propracovat, se sebepoškozením nejde přestat jen tak. Myslím, že znovu bych si to asi nepřečetla :)
Užitečné, dřív hodně čtené :)
Troufnu si doporučit všem, kteří si v devítce chtějí vybrat další povolání :) Ten styl jakým to bylo psané, byl fajn :)
Co říct o téhle knize... nejde říct o knize, která popisuje to nejhorší násilí, že je hezká. Je to nejtěžší forma současného naturalismu. Popisuje týrání dětí v takové formě, že si občas říkám, jestli je vážně možné, aby někdo byl až tak zvrhlý a zlý? Ten příběh je pro silné povahy a rozhodně to není oddechové čtení. Co bych vytkla, tak jsem se občas v ději a množství osob ztrácela, bylo jich hodně. Chvilku to bylo na pomezí odborné lit. chvilku beletrie.
Dalo se to :) Hodně mravoučné a takové výchovné, pro malé dítě trochu nezáživné.
Moje oblíbená, je úplně jiná než většina knih, které jsem kdy četla. Je zajímavá a tak smutná a přitom krásně smutná. Moje oblíbené jsou Pampeliška, Vlnka a letu tažných ptáků :) Určitě ji přečtu svému dítěti.