Davidsonová Davidsonová komentáře u knih

Staré dobré časy Staré dobré časy Robert Kirkman

S komiksama jsem vždy měla problém. Buď za nic nestála kresba a nebo obsah. Živí mrtví mají perfektní obsah a černobílá kresba je naprosto adekvátní. Vzbuzuje ve čtenáři obrazotvornost a snahu si vše vymalovat sama. Tahle série se mi začíná líbit a to byl teprve první sešit :-)

12.08.2019 5 z 5

Prohnaný Prohnaný Kevin Hearne

Je to celkem dobrý, ale takový až moc uměle střeštěný. Zasmála jsem se, ale také jsem se při některých extempore zamyslela nad tím, zda je to možné a nakolik to já přijmu jako přijatelné. Pár chvilek nudy a tři hvězdy jsou tady. Dám se určitě do další knihy, všimla jsem si, že už mají lepší hodnocení.

12.08.2019 3 z 5

Panský dům a jeho dědictví Panský dům a jeho dědictví Anne Jacobs

Třetí kniha, nebo spíše třetí příběh Panského domu se mi zdál nejlepší. Člověk už tak nějak ví, co bylo a je dobré, když ví, jak jeho oblíbené postavy dále žijí. Trochu se mi zdálo, že paní spisovatelka nevěděla, kterou z postav si pořádně vybrat a tak zatím co o některých postavách dostanene přehršel informací, najdou se i postavy o kterých moc nepíše. Nevím, zda to byl záměr nebo ne, ale je mi to jedno. Mě to bavilo.

24.06.2019 5 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Tohle už je čtivější a lepší než první kniha. Bavila jsem se, pobrečela si, zasmála se a celkově jsem se bavila. Vím, že to zní divně, je to přeci na pozadí války, ale je to život, je to příběh ze života a není to jen o smrti.

16.05.2019 4 z 5

Prokletý milenec Prokletý milenec J. R. Ward (p)

Nerada brečím u knih, ale tohle bylo chvilkama moc dojemný. Pro kluky asi nic moc, ale já si to užívala. Jistá lakxnost tam je, některé pasáže jsem snad ani nevnímala a rychle četla, abych se dostala dál. Jinak sice 4****, ale vřele doporučuji.

08.11.2018 4 z 5

Stroncium Stroncium Jiří Kulhánek

Já se chlemtala od počátku až do konce. Pan Kulhánek umí a o svou postavu se stará. Jen tak jí nenechá padnout. Scéna s hlavou a její monolog je fakt nářez. Vlastně celý ten koncept je perfektní. Jsem nadmíru spokojená.

15.10.2018 5 z 5

Puls Puls Stephen King

Tento příběh mě velmi sedl. Strašně se mi líbí ta atmosféra, ty následky a konec samotný. Už jsem tuto knihu četla dvakrát a mám pocit, že ani potřetí nebude naposledy. Vřele všem doporučuji, ikdyž jsem si vědoma, že ne všem se bude líbit. Mrazivá je věta:
"Civilizace uklouzla na louži krve a upadla do druhého období temna."

Predátoři Predátoři Miroslav Žamboch

Sice moc nemusím cestování v čase, ale stejně jsem se do toho pustila. Přeci jenom, je to příběh jednoho z mých nejoblíbenějších Českých autorů. Predátoři jsou strhující drama, které však někda v půlce začne moc zamotávat a ztrácet na tom povedeném rozjezdu. Naštěstí konec příběhu je povedený a tak klesající vlna nadšení se na konci opět vyveze až na samotný vrchol. V knize jsou i odstavce, kterým tak nějak vůbec nerozumněla. Co je to "toroidní vinutí". Já nevím.

09.09.2018 4 z 5

Na ostřích čepelí Na ostřích čepelí Miroslav Žamboch

Tenhle příběh z řady Koniáš byl o něco slabčí, než první dobrodružství. Byla tam i pasíž, které mě nebavila. Nebudu psát, aby nevyzradila děj, ale je to někdy za druhou půlkou knihy. Postava Koniáše je obrovská a tento hrdina má někdy i velký hlad. Rozesmála me situace, kdy navštívil hospodu a dal si dvě jídla. Asi takto to dopadlo:
Jednu porci jsem snědl hned a druhou jsem si se sebezapřením dal zabalit. Tak snad vám nebude vadit lehčí prozrazení děje.

09.09.2018 4 z 5

Muž na stezce Muž na stezce Miroslav Žamboch

Koniáš. Snad jedna s nejvýraznějších postav Žambochovi tvorby. Muž z oceli, plný brutality, ale i lásky. Jeho cesta je nevyzpytatelná a nikdy vlastně netušíte, jak to dopadne. Tomuto muži je celkem jedno do čeho se pustí a jak to dopadne.

09.09.2018 5 z 5

Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Tohle jsem nejdřívě viděla v televizi. Vůbec jsem netušila, že je to od pana Kinga. V titulcích mě proto překvapilo, že je to natočené podle jeho knižní předlohy. Tak jsem se po ní pídila a oni jí měli u nás v knihovně. Od filmu se moc nelyší, ale já mám raděti psané příběhy a tak musím dát pět hvězd.

Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

Příběh přímo z Pekla.
Brutálně laděné dobrodružství, které bych nikomu nepřála.
Příběh má i několik popkulturních odkazů. Nejlepší bylo asi: Jakej film natočil Stanley Kubrick v roce 1968 ?
SPOILER - 2001 Vesmírná oddysea.

Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Kriminální příběh z Prahy. Vtipné, akční a rozhodně to není přehnané.
Zasmála jsem se větě: Běžte do hajzlu Broučci, fakt už běžte do hajzlu.