Davidsonová komentáře u knih
No, tohle mě trochu zklamalo. Je to opravdu jen takové nastavení před závěrečným finále. Celkem zbytečný sešit.
Ke knize jsem se dostala úplně náhodou. Dostala jsem jí od uživatele Terva za to, že jsem ho prostě jen potkala. A jsem za to ráda. Za tu knihu...i za to setkání. Řeky Londýna si mě získaly a spisovatel Aaronovich vzbudil mou zvědavost. Příběh je celkem solidně napsaný, hlavní hrdina přijatelný. Jen to rozdělování ras je v příběhu zbytečné.
Nebyla jsem překvapena ani zklamána. Finále bylo očekávaný, ale cesta k němu byla hrbolatá. Jednou nahoře jednou dole. Opět jsou nejlepší scény napsány v přítomnosti Vyvyana, který se vlstně stará o tu dobrou pohodovou náladu. Pravda, tady je trochu vážnější, ale i tak. Trocha humoru je potřeba. Jinak vše okolo už jasne směřuje do trosek, ale ještě je naděje. Čekala jsem brutálnější konec.
Jsem se začetla a najednou byl konec. Mě se to strašně líbí. Není to nijak náročné, na spousty jmen si rychle zvyknete, obsahuje to humor a odkazy na mnohé hudební i filmové tvorby. Akční scény povedené a napětí taktéž. Není to sice na pět plných hvězd, ale pro mě se to stalo takovým zvláštním zajímavým příběhem. Už se těším na poslední dovětek.
Z mého pohledu mohu říci, že jsem se bavila a jak píší ostatní, které série zaujala, je vidět, že pan Spisovatel Jan Urban se zlepšuje. Třetí část je akčnější a možná i temnější. Bavilo mě to a ráda se pustím do dalšího pokračování.
Nevím, zda pan Kulhánek o tomto počinu věděl a zda ho vůbec četl, ale jako završení dvou předcházejících příběhů je to příjemné čtení. Pravda, je v tom vidět úplně jiný styl psaní, hlavně dlouhé odstavce a mluva, ale i tak, je to povinnost každého vyznavače mistra Kulhánka. Pan Moudrý konečně napsal něco, co se mi líbí. Jeho vlastní počiny, respektive knihy mě moc neoslovily.
Oproti první knize je tohle propracovanější. Je vidět, jak se pan spisovatel dostal o další level výše. S postavami opět pracuje uváženě, až na Vyvyana a jeho neustálé hlášky na úkor ostatních, a i dějově je to napínavější. Věřím však, že i když bude hůř, nechá si to tu svou hravost a lehký humor. Rychle se to četlo a bonusem je určitě prostředí, který každý Čech zná a rád se do míst podívá i očima někoho jiného.
Je vidět, že je to prvotina. Trochu divočejší, zmatenější s opakovanými hláškami. Ale je to propracované, uvážené a hravé. Těch postav tam bylo z prvu až moc, ale jakmile jsme je blýže poznala, klidně bych jich zkousla i víc :-). Tohle se mi líbilo, má to akci a humor i nádherný obal. Číst nepřestanu, stejně už mám všech pět knih.
Když vidím, kolik už je na světě sešitů v této sérii, mám se na co těšit. Jsem teprv na počátku a už jsem v šoku. Seriál byl povedený a ke konci trochu moc ošoupaný, ale počítám, že i komiksového provedení to bude čím dál lepší.
Věděla jsem, co pan Kulhánek dokáže, ale tohle mě překvapilo. Spousty ironie, zábavy, akce a všeho toho nutného zla a lásky. Paráda.
Pane Bože, jsem teprve u šestého sešitu a už mám tendenci se k nim přidat. Nenáročné, leč napínavé dobrodružství. Každý si v tom najde to své. Jdu s nimi dál.
Byla jsem připravena na to, co přichází, ale zas tak moc ne. Mistr Kulhánek mě dostal. Takhle dobrý příběh jsem už dlouho nečetla. Akce, zábava, láska (ano i ta tam je), krev, zombie a hlavně, přátelé mimozemšťani. Směs velmi zajímavých skutečností smíchaná v jednu dlouhou akci. Vlastně ne, ještě je pokračovaní. Jdu na druhou část příběhu. Nneí čas řešit, kdo je kdo.
Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit od svého mladšího bráchy a tuto sérii začala číst. I když jsem odkojená seriálem a věděla jsem do čeho jdu, i tak jsem překvapená. Baví mě to, prožívám to a těším se na další.
Čekala jsme určitou stagnaci, ale nakonec jsem se i trochu zasmála, chvilku bála a nakonec uznala, že to zas tak špatné nebylo. Určitě si přečtu pokračování.
Perfektně rozjetá série, není co řešit. Vlastně je co řešit,. Hlavní hrdinové příběhu stále něco řeší. Téma dne: Přežít další den. Až z hrůzou sleduji, kolik již vyšlo knih a já mám jen sedm kousků. Musím okamžitě něco dokoupit, jinak se zaseknu.....
Výstižné, hravé a čtivé. Mistr Kulhánek prostrě umí. Doporučuju si přečíst. Je to nenáročné se smyslem pro realitu.
No, čekala jsem od toho trochu víc. Třeba více humoru, který se tak nějak postupně z příběhu začínáý vytrácet. A tak jsem se spíš pozastavila nad tím, zda číst dále nebo ne. Zatím si dám malý oddych.
Tato série je zatím dobře rozjetá a i když máme v poslední době zombie skoro všude, toto černobílé dobrosružství je na vrcholu potravního řetězce.
Mám pocit, že cokoliv k tomuto napíšu, bude to nepodstatné. Tahle série se perfektně rozjela a když vidím komentáře a čtu hodnocení k pozdějším dílům - tak neváhám a jdu do dalších příběhů.
Mám pocit, že jsem bavila víc, než minule. Ja tady více hlášek a snad i víc akce. Sice to nená na 100%, ale čtyři hvězdy jsem dala, pro pobavení a zaujetí. A abych to nějak nezdržovala, hned se pouštím do další knihy v této sérii.