Davidsonová Davidsonová komentáře u knih

Zvony Londýna Zvony Londýna Ben Aaronovitch

Po dobře propracovaných předcházejícíhc příbězích je to hle docela zklamání. Chilkama mě to i nebavilo. Jen se sebezapřením jsem to dočetla. Vracečka do minulosti nebyla dobře pojata.

22.07.2024 3 z 5

Strom viselců Strom viselců Ben Aaronovitch

Není to špatné a zároveň ani dobré. Zatím jsem byla s dílem pana Aaronovitche spokojena, avšak začínám mít dojem, že už píše spíše z donucení. Kvalita rozhodně poklesla.

06.04.2024 3 z 5

Záludné léto Záludné léto Ben Aaronovitch

Nádhera. Úplně jsem to žrala. Je to akční, s trochou temna a s klasickým spisovatelovohumorem. Tatro hniha se mi v této sérii zatím líbila nejvíc. Doporučuji.

14.01.2024 5 z 5

Prokleté domovy Prokleté domovy Ben Aaronovitch

Tentokrát tedy obrovsaké zklamání. Jakoby to byla jen nutnost něco napsat. Nudila jsem se, ale jako pokračování to nakonec ušlo.

18.06.2023 3 z 5

Družina zatracených Družina zatracených Jan Urban

Mám pocit, že kdyby pan spisovatel mohl, přidá ještě pár postav navíc. Děj se tu neustále přelévá, situace střídá situaci, někteří umírají, jini strádají a hlavní skupina už má půlku za sebou. Jenže to nejhorší je asi teprve čeká. Fantasy já moc nemusím, ale tohle se mi líbí. Sice jsem si nenašla nikoho obvzlášť sympatického, komu bych fandila, ale je to hlavně tím, že skoro každá postava je důležitá a až další příběhy ukážou, kdo je víc důležitější a naopak, koho je potřeba obětovat. Tak že pěkné počteníčko a teď jen čekat na další pokračování.

24.12.2022 5 z 5

Válečné bubny zní Válečné bubny zní Robert Kirkman

Já vám nevím. Mám mít toho Negana ráda?

17.11.2022 5 z 5

Co přijde pak Co přijde pak Robert Kirkman

Další nářes plný krve a překvapení. Jsem spokojena.

17.11.2022 5 z 5

Důvod se bát Důvod se bát Robert Kirkman

Fak brutální příběh. Někdy jsem se musela obrnit a číst dál. Ale také, co jsem asi mohla od této série čekat, že jo? Zatím asi nejlepší sešit v tomto dobrodružství.

28.10.2022 5 z 5

Ten velký svět Ten velký svět Robert Kirkman

Zde naši přeživší zjistí, že hrozba nemusí zákonitě přicházet jen ze strany zombií. Další povedený příběh u kterého je jasné, že cesty jsou různé a lidi jsou bestie.

28.10.2022 4 z 5

Kým chceme být? Kým chceme být? Robert Kirkman

Mrazivé. Víc snad psát nemusím.

02.05.2022 5 z 5

Není úniku Není úniku Robert Kirkman

Další skvělé počtení. Kresba klasická, scénář brutální.

02.05.2022 5 z 5

Těžká cesta zpět Těžká cesta zpět Robert Kirkman

Tohle bylo trochu pomalejší, ale proč nedat hlavním hrdinům trochu oddychu, že jo? Je to jako ticho před bouří a pak to přijde. Já jdu ihned na další příběhy.

14.02.2022 4 z 5

Život mezi nimi Život mezi nimi Robert Kirkman

Další z bravůrně napsaného příběhu Živí mrtví. Eugen překvapuje, krev je všude a cíle daleko. Opět jsem se bavila, fandila a žasla. Perfektní.

14.02.2022 5 z 5

Zrozeni k utrpení Zrozeni k utrpení Robert Kirkman

Prostě a jasně paráda. Jsem velmi spokojená s touto sérií a budu jí nadále sledovat.

09.01.2022 5 z 5

Zloděj osudů Zloděj osudů Jan Urban

Trochu jsem se bála změny žánru pana spisovatele. Jeho Pragocalypsa, celá série, mě moc bavila. Ale fantasy? Neodolala jsem. A nakonec nejsem zklamaná. Je tam opět spousty postav, každá má svou specifickou charakteristiku a není velký problém si různorodé postavy zapamatovat. Pravda, od půlky této knihy (schválně píšu knihy, protože se jedná o první díl), je to trochu moc rozevláté a sem tam se našla i "pomalejší" pasáž. Ale je v tom cítí velká snaha. Dozvěděla jsem se, že by se údajně mělo jednat asi o dvanáct knih. Příběh je tedy teprve na počátku a seznamování se zainteresovanýma postava se tudíž může zdáti zdlouhavé. Věřím však, že kdo si počká, ten se určitě dočká zajímavého příběhu.

05.12.2021 5 z 5

Gaiin štít Gaiin štít Kevin Hearne

S tím už nic nenadělám, ale prostě je tato série jen pouhým průměrem. Nic mě v tom nepřekvapí a všechno jde jak po másle.

22.08.2021 3 z 5

Šepot podzemí Šepot podzemí Ben Aaronovitch

Vše se nese v klasickém stylu. Opět rozsáhlé architektonické informace, trochu suchý a někdy nepochopený humor. Klasické tajemno a rozuzlení, které možná překvapí. Kdo je zvyklej, ten se nebude nudit. Mě trochu vadí, že se skoro všechno pořár opakuje.

28.05.2021 4 z 5

Root - Temné kořeny 1987 - 2017 Root - Temné kořeny 1987 - 2017 Aleš Dostál

Zcela jedinečná kniha, která je cílená na fanoušky black metalu a převážně na skupinu Root v čele s mistrem BigBossem. Najdete zde úplně vše, od počátků, přes problémy v kapele, vývoj textů, návraty a spoustu fotografií. Tohle rozhodně stálo za přečtení. Dokonce jsem vyndala a oprášila pár vynilů, které doma mám a při čtení této knihy jsem poslouchachal třeba Zjevení nebo Kärgeräs.

25.04.2021 5 z 5

Měsíc nad Soho Měsíc nad Soho Ben Aaronovitch

Až na nějaké ty "novodobé " aspekty velmi povedená jízda.

06.04.2021 5 z 5

Y: Poslední z mužů 10 - Odpovědi Y: Poslední z mužů 10 - Odpovědi Brian K. Vaughan

Obrovské zklamání. To si tvůrci z nás asi udělali srandu. Takto totálně pohřbít tak krádně rozjetou sérii. Spousta nelogiky a podivných návazností. Nejhorší díl.

06.04.2021 2 z 5