Deaner komentáře u knih
Dejte této sérii ještě šanci.
Druhý díl byl lepší než první. Soužití draků, strážců a členů posádky dal pokračuje a plyne tak akorát.
Knihu jsem si velice užil a přečetl jsem ji během chvilky. Netrpělivě čekám na třetí díl.
Pozn. Hodnocení by měla mít vyšší, kolem 75-80%.
Krásně doplnění Učedníkova světa. Neurazí ale ani nepotěšila. Polovinu (bestiář) bych bral už na začátku série.
Hodně dobrá kniha. Přečetl jsem jí na jeden zátah a to u 400 stránkových knih mám problém. Děj super ale co mě dodávalo pocit reálnosti byla propracovanost- hlavně to náboženství, klidně bych bral pár kapitol jen o tom.
Kniha se mi líbila. Obě dvě postavy a jejich linky mě velice zajímali. Závěr byl super, těším se až si přečtu další díl.
Tato série se u mě dostává na první místo. Postavy jsou skvělé. Děj nestojí a pořád se posouvá dál a dál. Nejlepší jsou rozhovory Atticuse a Oberona. Po přečtení prvního dílu jsem si koupil všechny dostupné díly série.
Kniha po vizuální stránce naprosto válí. Všechny pohádky jsou čtivé a né vždy čekáte takový konec. Dobrá od dechovka na večery.
Kniha se četla velice dobře. Na nové postavy a prostředí jsem si hned zvykl. Doufám že se Kellen stane pořádným Castradazi. Dávám jen 4*, protože se mi druhý díl líbil víc.
Série si vede dobře, i když to považuji zatím za nejslabší díl. Děj se posune a rozehraje se hodně linek. Těším se na další díl.
544 stránkový úvod do čtyř dílné série. Tohle pro mě vystihuje tuto knihu. Prvních 350 stran bych zkrátil na polovinu a hned by se mi četlo lépe. Kniha je podrobná, a máte hodně času pochopit svět, postavy a děj. Kdo má tohle rád bude nadšený. Kniha ale po zmíněném dlouhém úvodu začíná běžet a konečně dostávám co jsem chtěl. Konec mě nakopnul k tomu abych si přečetl druhý díl.
Klidná dějová linka. Pár událostí, které se vám spojí s trilogii. Kniha neurazila ale nebyla ani potřeba.
Jinak obálka je otřesná, první díl mě zaujal právě kvůli obálce ale pak to jde prudce s kvalitou dolů.
Tak po 4 měsících jsem to dočetl. Celou dobu jsem se musel nutit abych došel na poslední stránku. Bylo to dlouhé, vleklé a kdyby to mělo o polovinu méně stran vůbec by to nevadilo. Konec byl zajímavý ale jestli druhý díl bude stejně tak tlustý, tak to číst nebudu.
Kniha se mi líbila. Závěr skvělý, těším se na další díl.
Série pokračuje a vede si velice dobře. Druhý díl mě bavil víc než první a jsem rád, že jsem tomu dal šanci. Děj je poutavý a čte se sám. Kdo si zamiloval první díl tak druhý je naprostá bomba.
Po přečtení dvou podobných knížek (Jiný svět, Klan), jsem se vrhl i na tento kousek. Dostal jsem co jsem čekal a byl jsem spokojený. Oproti výše zmíněným knihám, tahle jde pomaleji a máte si možnost užít celou cestu. Posun hrdiny je tu vždy vysvětlen a vždy to co dostane má předchozí vysvětlení, takže to není psáno tak, že by hrdinovy vše padalo do klína.
Těším se na další díly, druhý díl by měl jít do tisku a třetí díl už se překládá. Doufám v přeložení celé série.
Dočteno během pár hodin. Musím si to nechat projít hlavou...
Den po dočtení mi tahle knížka leží v hlavě, s úsměv na rtech ale se smutkem vnitru. Rád se k téhle knížce někdy vrátím.
První kniha co mě rozbrečela, a to jsem si říkal že to žádná nedokáže.
Tato série válí ! První díl byl poutavý, a nutil mě dál číst a číst. U druhého dílu to není jinak. Kapitoly jsou zakončeny tak, že není možnost přestat. Někdy si říkám jak se Ilan změnila, je drzejší a odvážnější a nebojí se víc riskovat, víc být protivná ale tím pádem se i víc dozvídá.
Těším se na další díl, doufám že to bude skvělé zakončení.
Od této knihy jsem toho moc neočekával a taky moc nedostal. Děj je jednoduchý ale ke konci knihy tam k pár zvratům dojde. Takže kdo si chce počíst fantasy s nádechem detektivky tak jen do toho. Pro mě průměrná kniha.
Kniha je zajímavá. Svět a magie do sebe pasují, postupem času se odkrývá větší a větší tajemství. První polovina knihy nás seznamuje se světem, postavením lidí a cíle našeho hlavního hrdiny. Tato polovina na mě byla až moc pomalá, necítil jsem tam až takovou akci, která mě potkala v druhé půlce. A právě rozdělení děje knihy mě na tom vadilo, první polovina nic moc a druhá byla akce za akcí. A pak jsem na poslední stránce a koukám jak že to nakonec dopadlo.
Ferius a kočkoveverák naprostá TOPka klidně bych zvládl mít děj kde by vystupovali jako hlavní postavy oni.
Jedna z věcí co mě donutily přečíst knížku byla obálka, která je naprosto překrásná.
Tuto knihu jsem přečetl na jeden dech, zhruba 8 hodin. Jako vášnivý hráč mmorpg a ostatní fantasy her a čtenář fantasy knih, mě tato kniha oslovila.
Děj byl záživný, rozmanitý a ukázal z toho světa maximum co se na 336 stran vejde.
Doporučuji hlavně hráčům mmorpg a čtenářům fantasy.
Těším se na druhý díl, který by měl vyjít na jaře 2018. Jinak tato série má dalších šest dílů, tak doufám že v češtině vydají všechny.
Po dotčení knihy mě vrtá hlavou: je Jesper gay, a jeho city k Wylanovy jsou víc než kamaradské ? Strana 302, a konec 373-začátek 374...docela bych rád znal váš názor