DeathHarmony komentáře u knih
Asi před rokem jsem měla dost čekání na překlad 2. dílu, protože jsem se na něj sakra moc těšila a chtěla jsem nutně vědět, co se bude dít dál. Tak jsem napsala přímo do nakladatelství, a ptala se, kdy a jestli bude přeložen i další díl. A oni napsali, že ne! Já myslela, že mi šibne! Takže hold budu muset jít a přes všechnu svou lenost a nechuť ji přečíst v angličtině... Ale štve mě to, fakt že jo.
Neuvěřitelně mě upoutal námět. Nápad byl skutečně dobrý! Ale... problém byl, že jsem hrozně chtěla vědět, CO se děje, a CO se dít bude. Ale když jsem už hodnou chvíli četla, tak jsem došla k závěru, že se NIC neděje. Prostě se 3/4 knihy stlalo prostředí pro příběh, který se začal, opakuji začal, odehrávat až ke konci knihy. Většinu času jsem se musela přemlouvat, abych pokračovala ve čtení dál. Neřekla bych, že by tato část nebyla zajímavá, jen se nic moc nedělo. Bylo to takové utahané a pořád jsem marně čekala ne nějakou BUM akci, no...
Ale konec se docela dost rozjel a už to bylo napínavé. Teď už rozhodně směřuji k dalšímu dílu této asi už pět knih dlouhé ságy. Na druhý díl jsem od pár lidí slyšela celkem dobré recenze, takže doufám, že nekecali:D
Příběh je relativně poutavý. Je to hezky vymyšlené, ale takové trochu... no, jak to říct... jednodušší? Myslím to tak, že nebylo těžké říct, co se stane. Děj byl v mnoha ohledech předvídatelný, ale i tak mě to nějakým způsobem bavilo:) Postavy jsem si rychle oblíbila (logicky ne všechny, že jo) a jelikož to byla jediná věc, kterou jsem s sebou měla na nudné dovolené, tak jsem ji přečetla velice rychle.
Rozhodně si chci přečíst druhý díl, i když není na prvním místě mezi knihami, na které se extrémně těším, pořád tam někde je. Doufám, že brzy najdu čas a koupím si ji.
Rozhodně se nedá popřít, že se jedná o velmi zajímavý nápad. Příběh byl vyprávěn zvláštním způsobem. Byla to trochu chaotická kombinace dvou typů vyprávění a několika časovými liniemi. Takže se člověk musel docela soustředit, aby vše dokonale pochopil. Ale ve výsledku to bylo celkem dobrý:)
Chvílema se to táhlo, ale jinak jste se pořád a neustále těšili na nově odhalené tajemství, které vám zapadne do složité skládačky.
Ale stejně mi na tom něco trochu chybělo, jinak super.
Musím říct, že se mi kniha skutečně líbila. Jako první jsem byla nadšená z mapky, protože KAŽDÁ DOBRÁ FANTASY KNÍŽKA MÁ MAPIČKU, SAKRA. A pak jsem začala číst.
Příběh byl zajímavý a hezky se mi četl. Postavy mi byly sympatické a nápad se mi velice líbil. Jsem ráda, že jsem po knize sáhla a pustila se do ní.
Rozhodně ji doporučuji, protože je zajímavá, napínavá a čtivá.
Je to napínavý. Je to velmi dobře a příjemně napsaný. Je to sakra dost napínavý. Je to od mé oblíbené autorky. A hlavně je to pokračování mega super knížky. Takže prostě jděte a přečtěte si ji!
Nemohla jsem ji dát z ruky a četla jsem každou volnou chvíli, takže můžu říct, že pozornost čtenáře skutečně chytí a nepustí.
(SPOILER) Skvělá jako dvě předešlé! Určitě doporučuji:D
SPOILER!
Jsem sakra jediná, která je absolutně zdeptaná, smutná, naštvaná a totálně na prášky, protože mi zabili mojí úplně nejoblíbenější postavu celý trilogie?! Jako haló, ale proč jste mi ho museli zavraždit? Hm? Pomineme-li fakt, že to byla hlavní záporná postava celé ságy, tak to byl hrozně fajn člověk. No ne? :)))
Hrozně skvělá kniha, ale VELMI DOPORUČUJI přečíst si před tím trilogii Griša (Grisha), protože vám bude více věcí jasnějších a bližších. Šest vran se totiž odehrává cca 2 roky po konci posledního dílu trilogie, takže tam je návaznost:))) Ale lze to asi číst i bez toho.
Je to dobře napsaná kniha s neuvěřitelně sympatickými postavami a napínavým dějem.
Asi takhle: Je nápad dobrý? Rozhodně ano. Je zpracován hezky? Podle mě ano. A má příběh pořádnou šťávu? Nooooo... podle mě je to spíše oddechové čtení. Samozřejmě tam je zápletka, dokonce i celkem napínavá, ale něco tomu prostě chybí. Hlavně je kniha poměrně krátká, takže se tam nestihne odehrát mnoho. Mám už však přečtený 2. díl a vesele čekám na 3., takže vím, že první kniha byla napůl pouhý úvod do celého dění a více se to možná rozjelo až v té druhé...
Každopádně jsem celkem spokojena:)
Mega super knížka:D
Příběh není podle mě žádná moc ohranná písnička, což je skvělé. Autor se nebojí popisovat věci přímo, ať už se jedná o nějaké to milé zabíjení:), nebo třeba erotickou scénu. Zkrátka víte, na čem jste. Také je dokonale a extrémně podrobně vymyšlen onen fantasy svět!
Byl nejeden moment, kdy jsem se nahlas zasmála a skutečně žasla nad tím, jak to Jay Kristoff vlastně udělal.
Velmi překvapivý děj, který je napínavý.
Ale prvních cca 20-30 stránek bylo trochu zdlouhavých, pak už do toho spadnete, a jedem:D
Rozhodně doporučuji!!!