DeDe komentáře u knih
Strhující, děsivá, nadčasová... Úžasná kniha. Měla jsem husí kůži až ve vlasech. Tato kniha by neměla chybět v žádné knihovně.
Parádní kniha. U čtení jsem zapomínala i dýchat:-) Děj mě naprosto pohltil. Je to skvělá strašidlárna k čaji a sušenkám:-) Knížku vřele doporučuji. Od přečetní mám ale celkem respekt z živých plotů:-D
Pro mě byl tenhle román fantastickým zážitkem. Uplně mne vytrhl z reality, hned jsem se začetla. Právě pojetí autora mi přišlo neotřelé a originální, ale rozhodně ne nudné. Všechny tři části mne okouzlily a hvězdiček bych dala klidně šest!:-)
Tak nevím...nějak jsem si nedokázala zvyknout na způsob, jakým je kniha napsána. Velice stručné věty, slabé vykreslení situací i hlubší popis postav..
Často jsem přemýšlela, jestli to není třeba i špatným překladem, neboť Sapkowski mi byl nejednou vřele doporučován.
Že se autor inspiroval v říši pohádek mi vůbec nevadí. Fantasy prostředí elfů, druidů a mágů se mi moc líbí. Bohužel mi ale ani jeden z hrdinů nestačil přirůst k srdci. Ani po přečtení celé knihy nemám pocit, že bych znala Geralta lépe než na začátku.
Přiznám se, že vysoké hodnocení knihy mě překvapilo. Časem si zkusím přečíst další část a třeba změním názor:-)
Zimmicz to vyjádřil přesně. Nezbývá mi, než souhlasit:-)
Já jsem byla knihou nadšena. Před lety to byla moje druhotina od Marqueze. Přečetla jsem ji hned po Sto roků samoty a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Nepřikláním se k názoru, že je to přeceňovaný autor.
Když jsem začala číst tuto knihu, pochopila jsem, že se nedokážu odtrhnout. Okamžitě jsem si zařídila dovolenou, obsadila jsem gauč a četla a četla. Uplná magická přitažlivost to byla. A za tu vybranou dovolenou to rozhodně stálo. Prožila jsem tolik dobrodružství v Egyptě a ještě jsem ušetřila za letenku:-) Tato kniha patří mezi moje nejoblíbenější. Bez ní by moje knihovna nebyla úplná.
Pět hvězdiček je málo! Když STO roků samoty, tak také sto hvězdiček:-) Tato kniha patří k mým nejoblíbenějším. Četla jsem jedním dechem a s poslední stránkou se mi těžko opuštělo Macondo... Vřele doporučuji!
Vynikající kniha. Považuju ji za jednu z nejlepších Kingovin. Našla jsem si tam vše, co v dobré knížce nutně potřebuji:-) Dokonce i film mě nadchl a to se mi po přečtení knihy často nestává. Doporučuji.
Ne, tohle byl opravdu přehmat. Kniha se mi nelíbila vůbec, pro mě je to prostě brak a vzalo mi to veškerou chuť k přečtení jiného díla B. Nesvadbové.
Zřejmě jsem po knihách tohoto autora sáhla vždy ve správném období, neboť mne vždy zaujaly. I tentokrát tomu tak bylo a já si opravdu užila celé putování hlavního hrdiny:-) Mé prvotní obavy, že se kniha bude věnovat duchovním tématům, která mi nebudou blízká se nepotvridly. Naopak jsem v průběhu čtení narazila na spoustu zajímavých myšlenek. Netvrdím, že se všemi jsem se ztotožnila, ale rozhodně mne donutily popřemýšlet. Coelho je zajímavý člověk a já si tedy rozhodně přečtu další jeho díla.
Ano, povídka s názvem Prám je opravdu děsivá. Je skvěle napsaná od začátku až do konce a člověku běhá mráz po zádech. Prostě paráda:-)
Zkratka paní Toddové se mi také moc líbila a ve sbírce Mlha, kterou právě čtu, jsem si ji znovu s chutí přečetla. Možná byla pro někoho málo "krvavá", ale na mě ten nápad o cestování jinou dimenzí udělal dojem. Nečtu Kinga kvůli krvákům, ale kvůli jeho neuvěřitelné fantazii a umění vtáhnout do děje.
Největším mým favoritem byla ovšem Úžina. To jsem zamáčkla i slzu...:-)
Kdysi dávno, za devatero horami, když jsem byla ještě žákyní základní školy, byla tato kniha mojí prví Kingovkou. A do to doby (ani od té doby) jsem lepší pohádku snad nečetla. King se stal mým favoritem, ačkoliv jsem brzy zjistila, že další knihu už tak pohádkové nejsou:-)
Originální pojetí, tleskám. Opět jsem se utvrdila, že knihy Márqueze jsou na čestné polici v mé knihovně oprávněně.
Touto knihou mne Orwell opět nadchl a stal se tak mým srdcovým autorem. Čte se sama - doporučuji.
Dávám 5/5, neboť většinu z těchto povídek si přečtu velmi ráda znovu. U Římsy jsem měla závratě, Náklaďáky mě rychle vtáhly do děje, při čtení Trávníkáře jsem si říkala "bože, ten King je magor, jak tohle vymyslel?" :-) Nejvíc jsem si ale užila Bojiště, Nekuřáky a Jsem brána. Perfektní knížka na zimní večery! Obvykle povídkám moc nefandím, ale nepřečíst Noční směnu by byla škoda.