deedulka Online deedulka komentáře u knih

Nepřátelé a milenci Nepřátelé a milenci Simona Ahrnstedt

Začátek byl na mne hodně zdlouhavý a nezáživný. Ne a ne se do knihy pořádně začíst. Chytlo mne to asi až v druhé polovině, ale i tak jsem vynechávala tu omáčku a dokola se opakující myšlenková hloubání typu má mě rád, nemá mě rád, co tím někomu způsobím apod. Historické romány byly akčnější a nestihla jsem se u nich nudit ani chvilku.

03.06.2017 3 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Docela pěkná detektivní zápletka, jen s trochu příliš bohatou omáčku. Delší popisy procházek a okolí a někdy zbytečné myšlenkové hloubání ubíralo na dynamičnosti. Takový rozsah 480 stran si kniha prostě neudrží pozornost po celou dobu a ubrat některé pasáže by jí jen prospělo. Cormoran je sympatická postava a jeho sekretářka taktéž. Těším se na další díly, které snad budou ještě lepší.

23.04.2017 4 z 5

Cizinec Cizinec Nora Roberts

Líbila se mi hlavně ta detektivní část a zápletka ohledně Richarda. Romantická část na mne byla příliš přeslazená, jako i ty rodinné vztahy, kde každý cukrblikoval a přeháněl to s péčí. Některé táhlé pasáže jsem přeskakovala, abych se dostala k tomu normálnějšímu příběhu. Kniha mohla mít klidně o nějakých zbytečných 50-100 vatových stran méně. Těch 472 stran bylo zbytečně moc.

02.04.2017 3 z 5

Zrádce Zrádce Lili St. Crow (p)

Konečně se z Dru stává schopnější ženská, která dokáže nakopat zadek i vlkodlakovi. Christophe se mi v tomhle díle nějak znelíbil a naopak jsem začala fandit vlkodlačímu kamarádovi Gravesovi. Oblíbila jsem si i další nové postavičky. Skoro celý děj knihy se odehrává ve Schole pro džampíry a vlkodlaky, kde má být zároveň i zrádce. Na závěr jsem čekala velkou bitvu, ale tu si autorka asi nechala do dalšího dílu, který zatím v češtině nějak nevyšel. :( Oproti původnímu dílu mne kniha bavila víc a pokud by třetí díl pokračoval touto tendencí, bylo by to bezva.

05.09.2015 4 z 5

Tma a prázdnota Tma a prázdnota Carrie Ryan

Závěrečný díl napínavé trilogie mě nadchl. Hlavní hrdinka je pro změnu Anna, žijící v Temném Městě, která se snaží splynout s okolím a přežít. Střetnutí s dlouho ztracenou sestrou, kamarádem a nově objevená láska k cizinci, ale také sobeckost, krutost a touha přežít za jakoukoliv cenu ze strany verbířů. Houževnatost hlavních hrdinů a touha nevzdát se a bojovat s nepřízní osudu mě až udivovala. Od knihy jsem se jen těžko odtrhávala, byla napínavá skoro po celou dobu a příběh byl zajímavě napsaný. Donutí vás to zamyslet se hlouběji nad důležitými otázkami a smyslem života. A taky nad otázkou, jestli je to vážně závěrečný díl, protože konec byl vlastně takový začátek. :)

25.12.2013 5 z 5

Tajnosti Tajnosti Freya North

Trochu mě vyděsil počet stran. Oproti většiny knih byla tahle obrovská. Některé pasáže byly hrozně nudné, hlavně začátek příběhu, kde autorka popisovala podrobně každou píď domu nebo informace o mostech. Kniha by klidně mohla shodit 100 stran a bylo by to záživnější. Když jsem se ale dostala přes ubíjející začátek, začetla jsem se a pohodový příběh si celkem vychutnala. Líbila se mi atmosféra městečka, kde je na sebe každý milý a přátelský a výlety na pláž. Zamilovala jsem si malou Em a její žvatlání. Skvělý nápad bylo, dát na konec knihy vyprávění autorky o inspiraci ke knize a jejím vztahu k městečku spolu s fotkami a krátkým rozhovorem. Určitě si přečtu i nějaký další kousek od autorky. :)

17.11.2013 4 z 5

Pronásledovaná Pronásledovaná Kristin Cast

Co mi na Zoey fakt vadí je to, že jakmile uvidí chlapa, tak hned začne slintat. :) To se pak není čemu divit, že má prakticky 3 partnery najednou a neví co chce. Jinak pěkná kniha a děj krásně plyne.

02.05.2013 4 z 5

Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Jelikož se původně mělo jednat o trilogii, je příběh uzavřený a tímto dílem by mohl děj končit. Zřejmě úspěch série podnítil vznik dalších dílů. Ráda si je každopádně přečtu. Líbilo se mi jakým směrem se děj nesl a konečně dostal skoro každý to, co si zasloužil. A kniha si jistě zaslouží i filmové zpracování jako první díl. ;)

01.05.2013 4 z 5

Vsaď se! Vsaď se! Jennifer Crusie

Skvělá úsměvná romantická kniha. :)

25.12.2012 5 z 5

Nepřítel Nepřítel Shannon Drake (p)

Tyhle historické romány od Shannon Drake prostě miluji. :) Čtivý příběh z období války Severu proti Jihu. Člověk se i trochu poučí o historii a zároveň se příjemně odreaguje.

25.12.2012 5 z 5

Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Další skvělá strašidelná kniha, kterou přečtete za jeden delší večer, protože se od ní nebudete moct odtrhrnout. Příběh má tajemnou napínavou atmosféru. Není to žádný drastický masakr a za to jsem moc ráda, protože na to úplně nejsem. Těším se na další díly.

24.11.2024 5 z 5

Mýtonoši Mýtonoši Tracy Deonn

Kniha mne předem trochu děsila svojí tloušťkou a netušila jsem, jestli mám čekat pecku nebo zklamání. Věděla jsem jen, jakou legendou je příběh inspirován a už to mne úplně nenalákalo. Ale až na pár výjimek se mi kniha četla svižně a byla poutavě napsaná. První zádrhel nastal u prvního setkání klubu, kdy jsem myslela, že snad usnu. Tam bych ušetřila dobrých 50 stran, které bych vyhodila a hned by se kniha nosila lehčeji. :-) Další rušivý element bylo neustálé omílání barvy pleti hlavní hrdinky a všude dřímajícího rasismu a připomínání, že by Bree nejraději původní obyvatelé zotročili a v současné době by se obraceli v hrobě, kdyby věděli, že právě ona vstoupila na určité místo...úplně mi to do klasické fantasy knihy nesedělo a přišlo mi to tam vložené na sílu. Spíš bych tohle téma viděla v contemporary čtení. Ale chápu, že autorku tohle jí blízké téma tíží a pokud píše fantasy knihy, tak to tam prostě chtěla mít a dostat to ze sebe.
Vím, že už vyšel druhý díl série a určitě se na něj chystám, ale má ještě více stránek. Tak jen doufám, že polovina nebude jen setkávání klubu. :-D

19.07.2024 4 z 5

Kate musí zemřít Kate musí zemřít Alex Lake

Kniha byla velmi čtivá a udržela si mou pozornost po celou dobu. Hned od prvních stránek jsem si Kate oblíbila a chtěla vědět, jak bude její příběh s Philem pokračovat. A to jsem od toho původně moc neočekávala. Nějaké nesrovnalosti a nelogičnost jsem tam v menším množství zaznamenala, ale u toho se dalo přimhouřit oko. ;-) Svižný styl psaní bez zbytečností a umělého natahování mi sednul.

28.08.2023 4 z 5

Křídový panáček 7/7 Křídový panáček 7/7 Vojtěch Matocha

Je to Prašina a není to Prašina. Atmosféra je krásná a tajemná, ilustrace dechberoucí, ale dějově mi to přišlo hodně krátké a neuspokojivé. I když je papír kvalitní a není to žádný tenký obyčejný list, cena 100 Kč už je na mne za pár stránek a pár minut čtení trochu hodně. Sotva se člověk začetl, už byl bohužel konec. :-( S knihami se to prostě nedá srovnat. Zatímco knihy u mne mají jistý domov, komiksy posílám zase o dům dál. :-)

29.05.2023 4 z 5

Křídový panáček 1/7 Křídový panáček 1/7 Vojtěch Matocha

Musím souhlasit s většinou komentářů, že je komiks opravdu kraťoučký. První půlka je téměř beze slov, jen hltáte tu atmosféru Prašiny a následně se dozvíte, co se bude dít. A je konec. Místo 7 dílů bych klidně uvítala třeba 3 o něco tlustší. Ilustrace jsou skvělé a k příběhu se výborně hodí. Jsem však spíše knižní typ, tak bych uvítala více textu. Klidně i raději knihu s více ilustracemi. :-) Finančně by to vyšlo i levněji. Přijde mi to takové za hodně peněz málo muziky, když to porovnám s knihou. Ale nevím popravdě, jaké jsou reálné náklady u komiksu. Začala jsem číst, až když jsem měla doma všechny díly. Nevydržela bych 5 minut číst a pak měsíc čekat na pokračování. :-) Jsem zvědavá, jak se bude příběh odvíjet.

19.05.2023 4 z 5

Bouří prokletá Bouří prokletá Patricia Briggs

Kniha byla od začátku nadupaná jednou akcí za druhou a Mercy se musela pěkně otáčet, aby všechno stíhala. Tento díl se mi líbil od první strany až do konce a čtení jsem si celou dobu užívala. A to jsem si říkala, že už autorce musí docházet nápady. :-) Ani náhodou. ;-)

19.05.2023 5 z 5

Druhý život Druhý život Astrid Scholte

Pamatuji si, že mne už dávno zaujala mořská obálka a myšlenka celého Starého světa pod vodní hladinou. Čekala jsem ovšem o něco více potápění a odhalování tajemství starých budov. Děj se odehrává převážně na ostrově a atolech a řeší se zde otázka života a smrti. Kniha je psána z pohledu dvou postav - dívky Tempest a chlapce Lora. Oba jsem si docela oblíbila a skákání ve vyprávění mezi jejich postavami mi tak vůbec nevadilo, protože na sebe navazovalo a dávalo smysl. Každá kapitola měla odpočet času, takže člověk věděl, kolik hodin nám zbývá do jisté události. To byl za mne chytrý nápad.

Konec byl trochu překombinovaný a pár technických otázek ve mně zanechal. Ale jinak se mi kniha četla dobře a svižně.

07.05.2023 4 z 5

Světla nad močálem Světla nad močálem Lucie Ortega (Navrátilová)

Čekala jsem zádumčivou nezáživnou knihu o smrti ze světa močálu. Prostě takovou trochu depka knihu, kde se bude řešit dno duše. Ale naštěstí to bylo vše psáno s nadhledem a čtivou formou. I když se jednalo o závažné téma, tak jsem si čtení a celý svět bludiček, ančutek a dalších temných tvorů užila.

Lena byla sympatická postava i když byla napůl hodná a napůl zlá. Její popis, když se chystala topit smrtelníka, je nezapomenutelný. :) Ani nevím, jestli jsem jí fandila nebo ne. :-) Další tvorba autorky mne určitě nemine. Tohle byla opravdu povedená a do detailu propracovaná kniha.

19.02.2023 4 z 5

10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Po dlouhé době kniha, která si zaslouží 5 hvězdiček. Chystala jsem se na ni tematicky přes Vánoce, ale i když mi to vyšlo na leden, tak to vůbec nevadilo.

Hlavní hrdinku Sophii jsem si moc oblíbila, jako i ostatní z rozvětvené rodiny. Začátek, kdy je všechny představila, mi však dal trochu zabrat. :-) I když jsem poznala kluka, se kterým zůstane, hned jak se objevil na scéně, tak jsem hltala každou stránku. I když trochu zaonačit to mohla. Ale nápad i pojetí byl super a čtení jsem si užívala. Už mám nachystanou další knihu od autorky a jsem zvědavá, jestli se bude této rovnat. Obálky mají obě knihy krásné.

13.01.2023 5 z 5

Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Krásné zakončení skvělé série. Celý kouzelný příběh jsem si užila a s napětím sledovala průběh bojů o životy a lásku. Lia, Kaden i Rafe byly postavy, které mi přirostly k srdci a těžce jsem se s nimi loučila. Celá trojka i ostatní vedlejší postavy mi byly tolik sympatické, stejně jako svět, ve kterém se vše odehrávalo.

Jednu chvíli se mi děj začal trochu táhnout, když byli ve vojenské pevnosti. Tam bych to klidně trochu zkrátila, aby se to tak nenatahovalo. Ale jinak jsem byla z knihy nadšená. Budu se těšit na další knihy of autorky.

11.08.2022 5 z 5