Dela90 Dela90 komentáře u knih

Šepot mrtvých Šepot mrtvých Amo Jones

(SPOILER) Madison se totálně zhroutil svět, je ublížená, plná zlosti, ale taky je bezhlavě zamilovaná do Bishopa, krále, elitního klubu králů. On si to dlouho nechce přiznat, ale zjišťuje, že i on chová city. Proto se o ní nechce s nikým dělit. Ten, kdo to poruší, krutě zaplatí. A i Madison doslova ráda porušuje pravidla. Navíc se Katsia snaží ovládnout svět a co víc, má co dočinění se zmizením Tillie.

Bomba! Tohle byl zatím nejlepší díl z celé série. Byť má knížka něco málo přes 300 stran je nadupaná doslova na každé stránce. Líbilo se mi, jak se postupně vyvíjel vztah mezi Madi a Bishopem, jak si Bishop postupně uvědomoval, že něco skutečně cítí, a že díky tomu co pro Madi znamenají určití lidé, jim nemůže nechat ubližovat. Taky se mi moc líbila loajalita klubu králů. Rozplétalo se jedno tajemství za druhým, něco jsem tak trošku tušila a něco jsem vůbec neodhadla. Měla jsem radost za Madi, že má konečně rodinu o kterou se může opřít. Doporučuju přečíst všema deseti, protože tohle potřebujete číst! Je to zvrácený, ale miluju to!

“Krev neznamená nic, loajalita je nade vše.”

“Je pro mě jako stvořená. Jenže ne v tom romantickým smyslu, ale jako když je jed vytvořenej, aby zabil konkrétní osobu. Je můj zatracenej protijed a já jsem had na lovu. Ona představuje všechno ryzí a já všechno zlý.”

“Stejně svůdná jako plující labuť, ale stejně smrtící jako stříbrná kulka.”

19.09.2022 5 z 5

Poctivá sestřička / Záhadné početí Poctivá sestřička / Záhadné početí Caroline Anderson

(SPOILER) Anotace:
Poctivá sestřička - Lékaře Petea a porodní asistenku Emmu to k sobě přitahuje. Jenže v cestě za štěstím ji stojí ještě stále Peteova manželka, která má psychické problémy. Ve hře jsou taky dvojčata Petea. A proto se Emma rozhodne vzít zpátečku, jde přece o děti. Petea se však naděje na společnou budouct nevzdává.

Záhadné početí - Maisie je veterinářka, už pár dní jí není dobře, proto se rozhodne navštívit lékaře. K jejímu překvapení sedí v ordinaci její nový soused, se kterým se neustále vjíždí do vlasů. James pro ni má však nemilé překvapení, je těhotná. Maisie je naprosto zničená, protože ona přece neměla žádný pohlavní styk už 2 roky, od té doby co se rozešla se snoubencem, tak jak je možné, že je těhotná? Se soudem se stanou přátelé, James ji vehementně pomáhá a Maisie si konečně vzpomene co, se doopravdy stalo.

Byla to oddechovka, nic extra. Pořád bych to asi číst nemohla. Obě dvě povídky byly z lékařského prostředí - ta první mi vůbec nesedla. Šílené množství postav, jmen, děj prakticky žádný, ne tohle fakt ne.
Za to, ta druhá Záhadné početí - popravdě jsem čekala nějakou šílenost, už jen to jak se jmenuje, že ji snad oplodní anděl, nebo co já vím :D … ale ne, mělo to docela hlavu a patu, ze záhadného početí se vyklubalo znásilnění pod vlivem návykových látek, proto si nic hlavní hrdinka nepamatovala. James, nový sexy soused od vedle, navíc doktor jí začne pomáhat a hádejte, jak to asi skončí. Pěkný příběh, ačkoliv na mě moc rychlý. Nic se neomýlalo dlouhou dobu, šup a bylo to. A já jsem ráda, že mám dočtené a stačilo.

15.09.2022 2 z 5

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

(SPOILER) Anotace:
Ella se po smrti své matky snaží žít, aby přežila, chodí tančit do klubu a studuje na škole. Nikdo nemá tušení, že její matka je mrtvá. Do doby, dokud ji nenavštíví Callum Royal. Ukáže se je, že je její poručník po smrti její matky. Ella nejdřív utíká, ale posléze se nechá převést do jeho sídla, kde žijí jeho synové. Ani jeden z nich není nadšený, že mají nyní novou nevlastní sestru. A dávají to Elle dost sežrat, protože na místní škole vládnou Royalové velkou silou, mají o všem přehled a oni jsou zákon. Taky se o nich povídá, že ta dívka, která si s nimi začne tak tu úplně zničí. O tom ví, taky Belle, kterou to táhne k Reedovi. Tento život je plný luxusu, peněz, intrik a lží, dokáže se s tím Belle popasovat? A co na to řekne její srdce?

WOW! Už chápu, proč je knížka všude vyprodaná a stojí nemalé jmění. Protože tohle prostě chcete číst! Je to pecka, která Vás nutí číst dál a dál. Tohle mělo spád, příběh, grády i jiskru. Musím uznat, že ze začátku mi to trošku připomínalo knížku Hra o dědictví. Do temných bratrů jsem se okamžitě zamilovala. Je zvláštní, že lidé raději věří tomu co slyší, pomluvám a lžím, než aby se skutečně dotyčného zeptali, jak to všechno bylo. Ella, měla nehoráznou kuráž a podle mě je dost silný člověk na to, jak to všechno zvládala. Tohle byla vysloveně šikana na škole, a dost tvrdá. A přesto, všechno se dokázala vzpamatovat a jít se vztyčenou hlavou. Zákon Royalovců na škole, tak to je něco. Líbilo se mi, jak se potom všechno změnilo a bratři ji chránili. Dokonce spolu spolupracovali, ona mu otevřela srdce a on ji tak podvedl? No, sakra. Nenávidím otevřené konce, tudíž se musím brzy pustit do dalšího dílu

13.09.2022 5 z 5

Moje (tak trochu) fingovaná svatba Moje (tak trochu) fingovaná svatba Penelope Bloom

(SPOILER) Belle je koordinátorka svateb. Zařizuje i svatbu svého nejlepšího kamaráda, do kterého je tajně zamilovaná. Bohužel se to zvrtne a nevěsta s ženichem se pohádají a na svatbu nedojde. Belle utíká z Texasu do New Yorku, kde kývne na nabídku zorganizovat svatbu pro jednoho z předních hráčů fotbalu a jeho snoubenky. Jenže, s tím samým týpkem se pár hodin předtím potkala v letadle a rozdala si to s ním na wc. Všechno se nakonec tak zamotá, že místo nepravé snoubenky Chrise je právě Bella nepravá snoubenka a bude se vdávat. Ona i on zjišťují, že s tím druhým chtějí trávit čas nejen při plánování svatby Takže, vezmou se nebo ne?

Ze začátku jsem byla mírně překvapená, nějak jsem čekala něco jiného, ale vesměs jo, Penelope umí psát knížky, které jsou na oddych. Protože u hlásky: “Právě teď můžu běžet asi tak rychle, jako babička na výprodej květin.” Tak tady jsem se smála dost nahlas. Nebo, jak ho Belle vylákala k sobě do koupelny, že je tam obří pavouk, aby ho dostala k sobě. To si musíte přečist! Co mi strašně vadilo, bylo označení “frnda” to to proboha neumí někdo přeložit líp? Jinak to mělo spád, četlo se to dobře. Dokonce nakoukne i k postavám z prvního dílu, což jsem ocenila. Ale jo, líbilo se mi to, ale nebudu zastírat, že první díl se mi líbil o trošku víc. Ale určitě stojí za přečtení, pokud chcete oddechovku s humorem a svatbou k tomu - tak tady jste na správném místě.

“Takže mě máš rád, protože se na tebe dívám jako na idiota, když provádíš hlouposti?”

12.09.2022 4 z 5

Marwani: Přímo do srdce Marwani: Přímo do srdce Maren Dammann

(SPOILER) Mirka po autonehodě přestane hýbat nohama, teď je na vozíčku a nedokáže se srovnat s tím, co se stalo. Rodiče ji i sestru Káťu přestěhují na venkov. Konkrétně ke statku s koňmi. Káťa je nadšená, zato Mirka už tak moc ne. Nechce jist, nic nemá smysl. Pak, ale jednou uvidí bílou klisnu Marwani a ledy povolí. Marwani získá po ztrátě důvěry v lidi spřízněnou duši a Mirka získá zase chuť do života. Protože s Marwani jsou jako jedna. Zasáhne ji přímo do srdce. Kromě toho je na obzoru Dan, kluk od koní se kterým Mirka trvání spoustu času, pak je tu taky protivná Karin. Co všechno ji osud nadělí do cesty, zachrání sebe a i Marwani?

Moc milý a dojemný příběh. Holka na vozíčku si získá bílou nepoddajnou klisnu, společně se začnou cítit dobře. Nic jim nechybí. Mirka ji dokáže cvičit jen pohybem těla od pasu nahoru a ona ji na slovo poslouchá. Má skvělou rodinu, přátele, ale bohužel i nepřátele.
Knížka se mi četla velmi dobre, ačkoliv nejsem cílová skupina, moc jsem si čtení užila a je to příjemná oddechovka s přidanou hodnotou, která Vás donutí zamyslet se co je v životě důležité a když člověk chce, jde všechno. Jen je potřeba se nevzdávat. Mirka byla neskutečně silná dívka a Marwani její strážný anděl, který ji doslova zachránil.

02.09.2022 4 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

(SPOILER) Tate se stěhuje za svým bratrem Corbinem na byt. Ve městě si musí najít práci a brzy začne studovat. Hned první den potká opilé muže přede dveřmi, v domnění, že je to bezdomovec. Jak se nakonec ukáže, je to její soused Miles, který je taky pilot jako její bratr. Je to vlastně jeho kolega a kamarád. Už od první chvíle Tate začne pociťovat k Milesovi neskutečnou touhu. A jak se pak ukáže, on cítí to samé k ní. Proto se spolu domluví, že si budou společně užívat v posteli. Ale nic víc. Žádné kamarádství, ani vztah, natož láska. Miles si nese démony z vlastní minulosti a je pro něho těžké nebo spíš nemyslitelné někoho milovat. Tate, bohužel jeho kouzlu podlehne příliš brzy a v sázce je její srdce. Co na to Miles? Dokáže se oprostit od minulosti a začít konečně zase žít?

Dokonalé. Miluju to. Krásný příběh, byť smutný z pohledu Milese. Moc mě bavilo střídání minulosti a současnosti. Kdy se postupně dovídáte, jak to vlastně všechno bylo. Když Ti dva pocítí touhu, která je spaluje, je jasné, že minimálně jeden z nich se prostě zamiluje. Naopak je hrozně těžké, překonat něco co se vám stalo v minulosti, chápu tu odvrácenou tvář lásky. Tolik ji chtěl milovat, ale bál se, že by se všechno mohlo zase pokazit. Přitom vysílal jasné signály a očividně jen on sám to vůbec neviděl. Příběh vás chytne za srdce a vy budete dýchat pro něj až do poslední stránky. Tak jsem to, aspoň měla já. Život není jenom o lásce, radosti a štěstí, ale i o bolesti a neštěstí. Všechno tohle obsahuje tahle knížka. Děkuju autorce za tak krásný příběh plný citu. Já si ji moc užila a těším se na její další knížky.

“Milovala mě, až mě vrátila zpátky do života.”

29.08.2022 5 z 5

Nová zkouška Nová zkouška Kinga Litkowiec

(SPOILER) Jessica se snaží zvyknout na život pod O´Dioreovou střechovu. Začíná se jí to líbit, a Liam ji už nepřijde tak nebezpečný jako na začátku. Liam se zase snaží smířit s tím co k Jess cítí. Začíná objevovat zase své srdce, které si myslel, že už dávno nemá. Všechno se začíná komplikovat a jde opravdu do tuhého. V sázce bude nejeden život, na kterému Liamovi záleží. Dokáže se s tím poprat?

Tohle bylo velký špatný. Celá knížka je vlastně o tom, že si Jess opakuje, jestli u něj zůstat nebo ne. Jestli ji miluje nebo ne. V jednu chvíli neví co s nervama a je psychicky v háji a v tu druhou se mu vrhá do postele vstříc novému dobrodružství. On má zase srdce uzamčené na několik západů a neví, jak s vyrovnat s tím co právě zažívá. Jednu chvíli chce Jess zabít a v tu druhou si s ní užívá v posteli. Vše co by nějak zázrakem knížku oživilo, se vyřeší na pár stránkách. Další nájemný vrah co je na scéně, toho O´Dire nezabije, přitom během knížky zabil spoustu jiných. Posledních pár kapitol se konečně začíná něco dít, je tam akce, napětí, jenže popravdě to už knížku nezachrání. Oproti 1. dílu jsem fakt zklamaná. Protože, 1. díl byl prostě perfektní, ale tohle ne. A za mě určitě nedoporučuju.

28.08.2022 2 z 5

Zůstávám tu pro tebe Zůstávám tu pro tebe Zuzana Holčíková

(SPOILER) Tereza pracuje na dětské onkologii a hematologii, k srdci ji přiroste nejeden dětský pacient. Jednou ji starý kamarád pozve na večeři, tam se potká s americkou star Paulem. Přeskočí jiskra a oni spolu stráví noc a pak další a další dny. Pak, ale musí Paul odletět zpátky do Ameriky. Zvládnou to spolu i přes tu dálku oceánu? Co jim asi osud připraví do cesty?

Když jsem začala knížku číst říkala jsem si, že tohle nebude asi knížka pro mě. Od té doby co mám dítě, nerada čtu o nemocných dětech. Nicméně, knížka mi opravdu přirostla k srdci. Tereza měla opravdu náročnou práci, má můj velký obdiv. Já bych to asi nedokázala. A pak, když potkala Paula, to bylo opravdu jako ze snu. Do všeho spadli doslova po hlavě. Byť to bylo takové celkem svižné a nic se dlouho neřešilo. Hrozně moc jsem jim to přála. Knížka mě několikrát dojala až k slzám, ke konci už jsem musela vytáhnout kapesníčky, protože prostě achjo. Krásný silný příběh. Víc takových.

“Není podstatné, kdo jsi, ale jaký jsi!”

“Život není o tom, kolikrát se nadechneme, ale kolik momentů nám vezme dech.”

“Víš, že opravdu miluješ jen jednou, stejně jako žiješ jen jeden opravdový život.”

26.08.2022 4 z 5

Polámaná loutka Polámaná loutka Amo Jones

(SPOILER) Madison, je stříbrná labuť, dívka, která nezapadá do elitní skupiny. Byly to samé lži a přetvářka. Musí odjet někam hodně daleko od toho všeho. Na chvíli se jí to povede, ale potom ji stejně Bishop najde a přivede ji zpátky do města. Zjišťuje, že toho ještě spoustu neví, má moc otázek a žádné odpovědi. Navíc si začíná vzpomínat na dětství, na které by nejraději zapomněla. Najednou najde rodinu a záhy zjistí, že je to všechno úplně jinak. Jedno tajemství za druhým. Cítí se polámaná a ztracená. Jedině s Bishopem je jí trošku líp, ale pořád má dojem, že nemůže nikomu věřit.

Dvě slova - Zvrácené, boží! Nikdy jsem si nemyslela, že by se mi mohlo něco takového líbit, ale všechno to špatné, nějak převýší všechna tajemství a touha po jejich poznání. Já mám vždy pocit, že už se nemůže nic dalšího stát a bum opak je pravdou. Knížka má nabitý děj, v jednu chvíli je to takový ujetý, jakože cože??? A v další chvíli obrat o 180 stupňů a na scéně je Bishop a gumoví medvídci, jako vážně?
To si prostě musíte přečíst a pak to teprve pochopíte. A rozhodně tak, dlouho neotálejte, jako já! Protože to vážně stojí za to! 4,5*/5*

23.08.2022 4 z 5

Rocková hvězda Rocková hvězda Kylie Scott

(SPOILER) Evelyn se rozhodla své 21té narozeniny oslavit v Las Vegas, bohužel její plán se trošku zvrtne a ráno se probudí vedle krásného a sexy chlapa, ale taky s totálním oknem, žaludkem jako na vodě a hlavně prstýnkem na ruce coby vdaná paní. Je to z toho totálně v šoku, vůbec neví o koho jde ani, jak se to stalo. Domluví se, že se nechají rozvést. Ona odletí domů, ale doma nastane hotové peklo, protože jsou všude novináři. A proč asi? Její manžel, je totiž populární rocková hvězda. Jak s tím asi Evelyn naloží? A jak to vidí David?

U téhle knížky jsem se ani na minutu nenudila, hrozně moc mě to bavilo. Bylo to teda trošku ztřeštěné, probudit se a být vdaná paní a navíc za takového chlapa. A to jejich tetování, bože. To se fakt může stát jen v Las Vegas. Bavilo mě jejich vzájemné oťukávání to, jak byl David vůči ní ochranitelský. Pravda, chvílemi už byl opravdu vztekle žárlivý, ale pokud Vám někdo zlomí srdce, tak se těžko dává dohromady a Ev to dokázala. Napravila ho. Opravdu krásný romantický příběh pro 18+ s rockovým nádechem. Těším se na další díl, protože Mal mi tak nějak přirostl k srdci, jak se o Ev staral, když nikoho neměla. Za mě jedno velké doporučení!

“Moje duše zářila jasným světlem, směs hormonů se mi proháněla žilami rychlostí světla. Druhou rukou mě objal kolem krku a přitáhl si moje ústa ke svým. Líbání s Davidem ve mně probouzelo neuvěřitelnou energii. Bylo to, jako by do mě někdo pouštěl elektrický proud.”

“Ne, Evelyn, vzal jsem si tě, protože jsi mi od první chvíle učarovala. Spolu jsme jedna duše. Když jsme spolu, je nám líp, než když jsme každý sám. “

21.08.2022 5 z 5

Sherlock Holmes a Boží dech Sherlock Holmes a Boží dech Guy Adams

(SPOILER) V Londýně na sklonku 19. století je nalezeno rozdrcené tělo. Jedná se o první vraždu, která nemá vůbec žádné logické vysvětlení. Vypadá to, jakoby ho zabil pouhý vzduch. Posléze Sherlocka a Watsona navštíví paranormální lékař John Silence a poprosí je o pomoc. Na to je zabit další člověk, opět případ nemá logické vysvětlení. Sherlock je nucen podstoupit vyšetřování případu společně s dalšími okultními mozky v zemi. Protože to vypadá, že se brány pekla otevírají a Londýn se řítí do zkázy. Vysvětlí tuhle záhadu Sherlock Holmes nebo je opravdu Boží dech na vině?

Myslím, že nápad to mělo skvělý, ale provedení už bylo horší. Chvílemi jsem si fakt připadala, jak kdybych četla fantasy a ne detektivku. Byť se příběh četl dobře a stránky Vám ubíhaly pod rukama. Na můj vkus tam bylo příšerné množství postav a nadpřirozených jevů, ztrácela jsem se v tom. Holmes vlastně v polovině knihy ani vůbec nebyl. A pak se tam najednou objeví a bum, všechno vysvětlí? Jasně, je to Holmes, ale já mám raději to, když společně s ním postupně přicházíte věci na kloub a ne, že nemáte absolutní šanci něco pochopit. Jeho dedukci naprosto miluju. Ale tohle byl takový slabý průměr. Neurazí, ale nenadchne.

"Pochopte… celá tahle záležitost je tím nejzajímavějším, co mě v posledních letech potkalo. Oči mu jen hrály. Bahno, do nějž jsme až po uši zapadli, mu dodávalo živiny, takže zářil jako Carnackiho elektrický pentagram."

16.08.2022 3 z 5

Tři drobné chybičky Tři drobné chybičky Nikki Sloane

(SPOILER) Noemi studentka, která se chce oprostit od hodné tatínkovi holčičky a zajde jednoho večera s přáteli do baru. Kde se dostane nechtěně do potyčky mezi opilci. Odnese si nepěkný monokl, ale taky stráví pro ni nepochopitelné žhavé chvilky s majitelem baru Josephem. Ten ji hned v autě dělá návrhy. Jenže, Noemi je spořádaná dívka, nebo ne? Odolá jeho návrhům, nebo podlehne a začne si užívat nepřeberné množství nevšedních zážitků? A co, když se Joseph dozví, jaké pojítko má s panem Červeným? Jak tohle všechno zamíchá kartami?

Eroťárna, jak řemen! Za mě jednoznačně zatím nejžhavější díl z celé série. Pokud už jste od autorky něco četli, tak vás nemůže překvapit, že je v knihe opravdu hodně, hodně erotiky. V některých místech jsem se červenala až na zadku. Do háje, kdo by to do Josepha řekl? V druhém díle jsem si myslela, že je to takový ten oplzlý chlápek, ale po přečtení tohoto dílu, jako woow! Úplně jsem zírala a když pak konečně řekl ty dvě slova, aach! Nečekejte žádnou tulící romantiku, ale opravdový román s příběhem a moře, moře pikantností. Kdy, že bude další díl ? :D

"Noemi byla šíleně žhavá. Zvrácené části mého já se líbilo, že je nebezpečná."

"Její těsné žhavé tělo mě sevřelo a já jí zaryl prsty do kůže, jako bych se potřeboval držet, nebo přijdu o rozum."

"Přitiskl rty k těm mým. Ten polibek byl oheň. Hřích. Láska. Navždy mě ocejchoval."

15.08.2022 5 z 5

Tanec v srdci Tanec v srdci Petra Martišková

(SPOILER) Lucka je obyčejná středoškolačka, které to ve škole opravdu jde. Nemá, ale žádný společenský život, s rodiči se vidí jen u snídaně a občas u večeře. A tak jednou, když přijde nabídka o to, aby začala tancovat v jedné oblíbené a populární taneční skupině Magika Pavlov, chvíli dělá drahoty, ale nakonec souhlasí, Její taneční partner Rob je příšerně otravný týpek, mamut, jak mu Lucka s oblibou přezdívá, ale taky má ty nejkrásnější smaragdové oči, jaké kdy viděla. Dokáže se Lucka naučit sestavu a vyhrát se skupinou šampionát? A dokáže to napětí, možná jiskření s Robem ukočírovat?

Skvělý příběh, který mi moc sedl. Hrozně moc mě bavilo prostředí taneční skupiny, nácvik choreografie, soutěže, rozepře i společné večery. Lucka byla správně trhlá, jak se nenechala vyvést z míry a pokaždé plácla nějakou dobrou hlášku. U baby Jagy jsem šla smíchy do kolen a úplně si to představovala :D.U Katky jsem si myslela, že je snad robot, a ta její jízda autem, bože. Ale ke konci mě mile překvapila. Rob, takový ten klasicky kluk, který si myslí, že každá holka z něj půjde do kolen. Moc se mi líbilo, jak to mezi nimi jiskřilo, ty věčné rozepře a hádky. Skvělé čtení vážně. Brzy si musím přečíst od autorky něco dalšího, protože je úplně jedno jestli je Vám náct nebo víc, rozhodně se bavit budete!

13.08.2022 5 z 5

Nevinná navždy Nevinná navždy Abbi Glines

(SPOILER) Rush se snaží být oporou své nastávající manželce. Bohužel však na scénu opět přichází naštvaná Nan a její výčitky. Nikdo jí prý nemá rád. Rush se snaží, co to jde. Jenže na prvním místě by měla být především Blaire, která je v té nejtěžší chvilce opět sama. Odlétá za otcem. Dean, Rushův otec vmete synovi do tváře, že je stejný jako on, protože si nehlídá to, co je nejdůležitější. Rush se musí rozhodnout, zvolí věčně nespokojenou sestru nebo milující ženu svého života? Dokáže být Blaire vždy až na druhém místě? A bude mít tato pohádka nakonec svůj šťastný konec?

DOKONALOST na 200 %. S každou stránkou, větou, slovem jsem žila příběh Rushe a Blaire. Brečela jsem s nimi, smála se, seřvala bych Nan na sto způsobů, jen aby už dala Blaire pokoj. Byla dojatá, když Rush zpíval Blaire svou vlastní píseň nebo, když ucítil první kopnutí prcka. Zklamaná, když si opět vybral Nan před tím, když měl být s Blaire. Sklíčená, když Blaire odlétala za otcem. Překvapená z dalšího tajemství.
V téhle knížce bylo tolik emocí, citů, ale především lásky dvou lidí, kteří k sobě přes veškeré překážky našly cestu a posléze zažili to nejkrásnějším na celém světě - vytvořili rodinu.
Dozajista se knížka zařadí mezi moje TOP knížky za tento rok. Protože tohle bylo vážně dokonalé. Blaire & Rush Forever

“Nic v život nebylo tak vzácnýho jako tahle žena. A nikdy ani nebude. Našel jsem svůj poklad.”

11.08.2022 5 z 5

Za hranicí nevinnosti Za hranicí nevinnosti Abbi Glines

(SPOILER) Blaire zjišťuje, že čeká dítě s Rushem. A teď se musí rozhodnout co bude dál. Nemůže se vrátit zpět, zradil ji, lhal ji. Zůstává proto u Cainovi babičky. Jednou ji přijede navštívit Bethy, která ji přemlouvá, aby se nastěhovala s ní do nového bytu v Rosemary Beach. Blaire prvně nechce nic takového slyšet, ale pak se věci zkomplikují a ona je zpátky v Rosemary Beach, začne chodit opět do práce. Všichni pro ni mají pochopení. Rush se snaží ji dostat zpět, podaří se mu to? A dokáže mu Blaire odpustit to, co provedl? A co teprve Nan? Nan nebo Blaire - komu dá Rush nakonec přednost?

Kde se tahle série tak dlouho schovávala. Rush je prostě božan, to jak se snažil, ačkoliv mám pocit, že se ji pořád za něco omlouval. I tak to bylo dokonalé. Blaire - z nevinné holky se stala žena, která pod srdcem nosí další život. Ačkoliv její jednání někdy bylo fakt nepochopitelné, cloumaly s ní hormony a ty její chutě. Tenhle díl byl fakt nabytý pikantními scénami. Palec nahoru má i Woods, který Blaire moc pomáhal a já si ho zato oblíbila, a to v prvním dílu Rush vykresloval jako nějakého děvkaře, nepřišlo mi to. Bethy - kámoška s velkým K. Nan - tu bych fakt profackovala jedna dvě, ta mě tak vytáčela do běla fakt! Příběh je pořád čtivý, možná o kousínek čtivější než jednička. Mně se tedy líbil o něco víc. Měla jsem pocit, že se tady pořád něco děje. Konec knihy mě rozbrečel, to vyprávění otce Blaire i pak Rush. Bože, doufám, že ve třetím dílu nebude nějaký mega zvrat! Takže jdu na něj. A vy, kteří jste ještě tuhle série nečetli, tak neotálejte, je to boží!

09.08.2022 5 z 5

Hranice nevinnosti Hranice nevinnosti Abbi Glines

(SPOILER) Blaire přišla o matku, proto je nucena se nastěhovat ke svému otci, který je kdysi opustil. Nemá s ním prakticky žádný vztah, ale je to jediná rodina, která ji zůstala.. Když, ale přijede do městečka, potkává v domě pouze svého nevlastního bratra Rushe, který se už na první pohled tváří, že ho silně obtěžuje. Sice ji nakonec nabídne střechu nad hlavou, ale nemá z něj dobrý pocit, byť je neskutečně sexy. Blaire si najde práci, seznámí se s novými lidmi. Jenže Rush se jí dostal pod kůži, ale moc dobře ví, že má každou noc jinou holku. Navíc střeží jedno tajemství, které ji nikdo nechce říct. I ona sama má své démony, ale snaží se být soběstačná a vydělat si na živobytí. Jenže je tu Rush, který ji začíná přitahovat jako magnet. Odolá mu, nebo ztratí navždy svou nevinnost?

Na tuhle knížku jsem narazila úplně náhodou na databaziknih a jsem tak ráda, že jsem si ji pořídila a následně přečetla. Ten příběh jsem si okamžitě zamilovala. Ačkoliv mě ze začátku Rush vytáčel k nepříčetnosti, nechat svou nevlastní sestru bydlet pod schody? (okamžitě se mi vybavil Harry Potter a přístěnek pod schody) :D) Abbi mi zase tak nevinná nepřipadala, přeci jen vlastnila pistoli. Sklouzla do jeho náručí přímo po hlavě a on se jako mávnutím kouzelného proutku změnil. Rozluštění tajemství, bylo překvapující, nicméně Nan fakt nemám ráda. Je neskutečné, jak jsou lidé z vyšší vrstvy povrchní. Konec knížky mi dal zabrat, protože jsem tak nějak doufala aspoň trošku ve šťastný konec. Takže, jde se na další díl. Musím vědět, jak to bude dál.

07.08.2022 4 z 5

Polib mě Polib mě Stella Tack

(SPOILER) Ivy je dcerou vlivné rodiny, která má nemalé jmění. Musí vystupovat spořádaně a chovat se slušně na všech akcí. Tento život ji už unavuje, proto se rozhodne nastoupit na státní univerzitu, i přes nesouhlas rodičů. Ti ji nakonec seženou osobního bodyguarda Ryana. Je to Ryanova první klientka po výcviku na bodyguarda. Takže to nesmí zpackat. Hned první večer se seznámí s krásnou byť trošku nemotornou holkou. Následuje polibek a pak tvrdá rána, je to jeho klientka. Což je naprosto tabu. Myslíte, že se dá poručit srdci? A co na to Ivy, která touží konečně po svobodě?

Knížka je nádherná. Za prvé má nádherný obal. Růžová a fialová moje oblíbené barvy. A co teprve její obsah, to bylo tak milé romantické čtení. Do Ryana coby sexy potetovaného bodyguarda jsem se okamžitě zamilovala. Hrozně mě bavily i vedlejší postavy, a to Alex a Jeff. Na pšeničný klas snad nikdy nezapomenu:D (nebudu spoilerovat). Tohle není žádná eroťárna, ale krásná nepřeslazená romantika s trochou akčního rázu, v super prostředí. Byť je knížka docela bichlička, nudit se opravdu nebudete. Stránky mi utíkaly pod rukama jedna dvě. Líbilo se mi, že byly nastíněny i přednášky, semináře, party - prostě vše co k životu na univerzitě patří. Ivy - holka, která mě na konci knížky hrozně překvapila, jak si šla pevně za svým. Podtrženo sečteno, já si knížku moc užila a autorka se určitě zařadí do mých oblíbenkyň.

“Tahle holka! Byl jsem z ní úplně vyřízený. Povzdychl jsem si a opřel čelo o její, abych neudělal nějakou hloupost. Například, abych jí nepolíbil.”

“Její oči ještě nikdy nezářily tak modře. Její kůže svítila v měkkém světle jako perleť a dosud jsem slyšel v hlavě její hlas. Polib mě ještě jednou, prosím.”

05.08.2022 5 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

(SPOILER) Nataša coby novinářka (redaktorka) dostane za úkol vetřít se do firmy Galleon jako stážistka a vyhrabat na Bruce nějakou špínu. Jenže hned zpočátku mu šáhne na jeho milovaný banán a najednou má tu stáž jistou. Je pro Bruce hlavní ruka a taky poskok. Bruce ji zachraňuje, jak se dá. A ona mu zato shání banán, vozí a chodí s ním na pracovní schůzky, zůstává s ním v kanceláři do noci. Napíše ten článek, nebo se ho vzdá? Dokáže ji Bruce odpustit a jakou roli v tom všem hraje banán?

Výborná oddechovka. Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Nemělo to žádný hluboký příběh, ale perfektně jste si u toho odpočinuli, zasmáli se. Bylo to čtivé a já si asi Bruce zamilovala ještě víc než jeho bratra. Podtrženo sečteno, banán byl čtivý, třešničky jsem si zamilovala a zákusek stál za starou belu. Těším se na další díl, a pokud hledáte něco odpočinkového na léto či dovolenou, tak tohle je přesně ono.

"Spíš robot. Sexy, to ano, ale je jako burrito z mikrovlnky. Zvenku horké že by se člověk popálil, a uvnitř úplně ledové."

01.08.2022 5 z 5

Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

(SPOILER) Otec Madison se znovu oženil a jeho nynější manželka žije v Hamptons. Madi začíná chodit do místní soukromé Akademie Riverside a taky získá nového nevlastního bratra Cartera, který se o ni až přehnaně zajímá. Kromě něho se o ní začne zajímat i divný, ale naprosto sexy týpek jménem Bishop, který je vůdce jakéhosi Elitního klubu králů. Tento klub ji doslova převrátí život naruby. Už nic nebude takového, jako na začátku. V jejím životě se skrývá jedno tajemství za druhým a ona je navíc ve smrtelném nebezpečí.

S touhle autorkou jsem dlouho otálela, protože prostě nejsem ten typ, který má rád násilí. Bishop mě nějakým způsobem fascinuje, ale taky se ho upřímně trošku bojím. Madi má sakra kuráž, ale na můj vkus je moc povolná. A tak třeba v dalších knížkách dospěje. Ze začátku se mi příběh fakt líbil a hltala jsem každé slovo, asi v polovině knihy nastal zvrat a já jen prostě koukala, jako že cože? Knížka opravdu není pro slabé povahy. Ačkoliv je knížka fakt zvrácená, plná tajemství i tak mě moc bavila. A rozhodně se brzy musím pustit do dalšího dílu.

29.07.2022 4 z 5

Žhavý trůn Žhavý trůn Julie Johnson

(SPOILER) Emilia Lancasterová byla donedávna obyčejnou dívkou, vlivem nešťastných událostí je dnes jediná žijící dědička trůnu. Najednou se musí zúčastnit charitativních plesů, tiskovek a jiných královských povinností. Do toho se jí Octavia snaží najít právoplatného manžela se šlechtickým titulem a bohatou pokladnicí. Z čehož není Emilia příliš nadšená. Navíc má pořád děsivé sny z korunovace. Jediný člověk, který ji dokáže z tohohle všeho vytrhnout je Carter, její nevlastní bratr, ke kterému cítí víc než by měla. Snaží se z toho nějak vymotat, ale jedno je jisté, její srdce je v nebezpečí, a co víc i její život. Dokáže to ustát?

Knížka měla slabší rozjezd, pořád se tam řešilo, co princezna smí a co ne. Ale potom se opět ukázalo, že autorka umí perfektně vykreslit jakoukoliv událost, ať už to byla charitativní akce, její noční běsy a náruč Cartera, královská garda, nebo romantické chvilky, hádky. Ačkoliv jsem měla z Emilie pocit, že pořád neví co chce. Chápu, že se snažila chránit Cartera, ale zakázaná láska je prostě top! Událost, která se stala na jedné z akcí (nebudu spoilerovat) mi doslova vyrazila dech. Bylo to naprosto šílený a bože tohle bych nechtěla nikdy zažít. Konec mě úplně rozsekal, takový závěr jsem absolutně nečekala. Z jedné strany jsem opět skákala radostí, protože prostě Carter a pak bum otočka o 180 stupňů a je tu královna. Wow!

25.07.2022 5 z 5