Denčaa

Knihy od této autorky mě prostě baví. Když člověk bere do ruk tuto knihu, dovede si představit, jak to celé dopadne. Ale příběh je protkaný srandou a vtipnými momenty. A hlavně myšlenkové pochody a úvahy hlavní hrdiny mi vyloudí usměv na tváři. Je to přesně kniha pro odpočinek. A plus je i téma pitbullů.

Dlouho jsem se rozhodovala jaké hodnocení dám. Kniha nebyla špatná, ale přislo mi, že by se dala o polovinu zkrátit. Byl to zajímavý příběh, kde mě asi nejvíce překvapil konec, což jsem počítala, že se nestane. Libí se mi hlavně podtext příběhu - člověk který může mít vše nemá to hlavní, rodinu a lásku.

Tajemství na každém kroku. Neuvěřitelně poutavý příběh mě úplně pohltil. Je to jedna z těch knih, kdy absolutně netušíte, jak se postavy nakonec zachovají. Každý příběh ženy byl úžasný a ještě lepší bylo, jak se propojovaly. Nejvíce mě dostal epilog. Ano, nikdy se nikdo nedoví co by bylo kdyby...

Úžasný závěr celé série. Nic bych tam asi nezměnila, vše dopadlo tak, jak mělo. Jen mě opravdu mrzí že je toto úplný konec. O těchto hrdinech bych četla až do aleluja. Možná bych si jen představovala lepší zakončení Izzy a Simona, ale i toto bylo moc pěkné.

Velice dobrá detektivka, se zajímavou zápletkou. Moc jsem se do toho sice nezačetla, ale i tak byl konec překvapující. Bylo tam spousta postav, kteřá mohla být mezi podezřelími a čtenář má tudíž z čeho vybírat. Originální mi přišel nápad s malbou...

Opravdu krásná kniha, s jedinečným a nezapomenutelným příběhem, který už nikdy nedostanu z hlavy! Všem, kdo mají ráda fantasy vřele doporučuji. Nenechte se však mýlit, akce použitá ve filmu, kniha skoro neobsahuje, což je dobře, kniha je i tak jedinečná a má svou vlastní linii příběhu. To si zase filmaři museli něco nového přidat. Všechny postavy mi přirostly k srdci, obzvláště Bilbo, který je takový ten moudrý blázen a je nádherně v knize zobrazena jeho proměna osobnosti.

Už po první stránce jsem věděla, že toto bude bomba. Ale omyl. Byl to granát, který vybuchoval stále a stále v mém nadšení po každém odstavci knihy. Každá věta má v sobě pozoruhodnost, která se jen tak nevidí. Tento spisovatel má opravdu dar. Příběh je výborný. Teda pokud příběh o umírání může být výborný.

Jakožto první titul z edice srdcovky, sliboval hezký příběh, kde se samozřejmě zrodí nová láska - s kým jiným, než s učitelem kurzu. Zápletka vypadala velice lákavě, ale skutečnost byla trošku jiná. Autorka se mermomocí snažila být vtipná, ale jestli jsem se za celou knihu zasmála jednou...? Spisovatelka vystavěla podivné charaktery osob, které mi úplně nesedly a Lily bych za kámošku určitě nechtěla. Jako nenáročná letní oddechovka je tato kniha to pravé ořechové, ale byť je zde zpravováno vážnější téma, nic mi tahle kniha nepředala.

Opatství Northanger jsem si užila hodně. Byť už uplynulo od vydání hodně vody (201 let!), je zde stále aktuální téma a za tu dobu se lidé charakterově nijak nezměnili. Čte se to s úplnou lehkostí a do děje jsem se krásně vcítila. A velké pozitivum je, že autorka komunikuje přímo se čtenářem. Co však si asi v knihách nikdy neoblíbím, jsou sáhodlouhé popisy přírody apod. A těch tu bylo opravdu hodně. Také malé mínus za hodně utlý a rychlý konec. Hlavní hrdinka byla sympatická, ale mé srdce si získal pan Tilney.

Začínala jsem ji číst s rozpačitými pocity, jelikož jsem měla pocit, že stěžejní žánr je detektivka. Ale hlavní prvky byly ty fantastické. Když jsem se do knihy ponořila víc, zaznamenala jsem jiný problém - bála jsem se. Přiznávám se, že popisy a atmosféra v knize mi mnohdy navodily husí kůži. Nechápejte mě ale špatně, bylo to výborně napsané a oceňuji, že to vyvolávalo dané pocty, což je klíč k úspěchu dobře napsané knihy. Rozhodně se ukazuje, že čeští autoři umí psát a mají právem svoje místo v knižních žebříčcích. Co však beru jako mínus, jsou charaktery osob, které mi přišly trošku chaotické. A děj se občas točil v kruzích, než autorka odhalila něco nového.

V první řadě, a to vás asi taky zaujme jako první, je nádherná obálka knížky, které se nesmírně povedla. Viděla jsem i video, jak se tvořila a je to neskutečné. I pod přebalem je originální a jiná, než jaké obyčejně bývají. Ono, celkově je "Slunce je také hvězda" originální a nevšední. Líbí se mi prolínání kapitol z různých pohledů a vědeckých vysvětlení, člověk má možnost se ještě více obohatit. Dějová linka je napsána s lehkostí, nic není nucené a i bych to hlavní dvojici věřila (avšak zamilovanost za pár hodin je přitažená za vlasy). Avšak i tak jsem zobala autorce z ruky a vezla jsem se na vlně pohody a pěkného příběhu. Hodně jsem byla zvědavá na konec, jak se vše vyřeší a zda bude moct Natasha zůstat ve státech. Závěr mě však překvapil, bylo to zase neotřelé. Autorka Yoonová zkrátka umí poutavě psát a přesto, že jsem ji četla v mrazivých dnech, hezky mi je proslunila.

Hrozně moc jsem se těšila na pěkné vánoční čtení, které mi doplní předvánoční atmosféru. Bohužel, na celé knize byla ze všeho nejvíc vánoční obálka. U příběhu bych si dokázala představit, že by se odehrával i v létě. Kromě pár zmínek, že sněží a je Štědrý den, tak to vůbec vánoční nebylo. Ale k samotnému ději. Ten byl hodně prvoplánový a hodně naivní. Na oddechnutí je to příběh dobrý, ale absolutně nic mi to nedalo. A konec se mi nelíbil... Co ale musím uznat, tak to, že to bylo čtivé a dobře napsané, co se stylistiky týče. Chtěla jsem si přečíst i další knihu od této autorky, ale toto mě docela odradilo a raději sáhnu po pořádném vánočním příběhu.

Tohle byla naprosto nádherná kniha. Nese v sobě překrásnou myšlenku a poselství všem lidem. Nejdřív jsem nevěděla, zda si knihu vůbec přečíst, ale teď rozhodně nelituju. Je v ní toho tolik krásného, byť jde o velice smutnou knihu. Najde se zde pár naivních pasáží a romance je také těžko uvěřitelná, přesto jsem zobala autorce z ruky. Tyto malé vady však překonaly ty velké věci, jako jsou myšlenky hlavních hrdinů, vztahové propojení a hlavně pravdivost toho všeho. Ačkoli je to kniha pro mládež, doporučila bych ji klidně i starším lidem. Je to hodně na zamyšlení a uvědomění si, o čem život je.

Hned ze začátku se mi kniha vůbec nelíbila a myslela jsem, že ji odložím. Ale dala jsem jí ještě šanci. Nemám ráda, když pomalu hned v první kapitole ze sebe hlavní hrdinové strhají šaty... Pak už se takovéto pasáže usměrnily a příběh se víc věnoval samotným postavám a ději. Dále už to jelo na vlně pohodového zážitku. Postavy byly celkem obstojně vykreslené. Také vždy ocením, když je příběh vyprávěn z více pohledů, což zde bylo z pohledu Jess a Blakea. Člověk se do nich hned líp vcítí a také pochopí, co každá strana prožívá. Nicméně, trochu mě to zklamalo a hodnotím tuto knihu zatím jako nejslabší od této autorky.

Na třetí pokračování z říše víl jsem se neskutečně těšila. A sáhla jsem po ní v době, kdy jsem neměla tolik času na knihy, takže se čtení této bichličky trošku protáhlo. Nicméně stálo to skutečně za to. Nemohu jinak, ale všechny postavy mi přirostly k srdci. Opět je tam láska, přátelství i válečná linka. Zkrátka pravá S. J. Maas. Jelikož už je známo, že vyjde novela "po válce", tak si člověk domyslí, jak to s hlavními hrdiny dopadne, nicméně i tak vás to stojí nervy. Začátek děje byl trošku vleklý, napínavé kapitoly střídaly akční, až napětí a zlomových částí bylo neskutečně mnoho. Možná mi jen malinko vadilo, že v knize nebyl takový prostor ohledně vztahů mezi hrdiny. Rozhodně si tuto sérii ještě někdy přečtu. A jsem zvědavá, jestli autorka skutečně napíše ještě další díly.

Po posledních dvou knihách, které mě od autorky úplně neočarovaly, se tato řadí na piedestal, k těm povedeným. Roxie je sympaťačka, stejně jako její farmář. K tomu přidejte zajímavé kulinářské vsuvky a skvělý román je na světě. Ano, u této autorky si cením, že do svého vyprávění vkládá i gastronomické odbočky, kterými je sama znalá. Mínus je, že má na to člověk potom chuť. Je to kniha úplně dělaná na letní čtení. Oddech, relax, nic složitého. Od Alice Clayon neočekávám nic převratného, ale vím, že se u jejich knížek zaručeně pobavím a najdu tam milý a čtivý příběh. Také musím pochválit dějovou linku v podobě farmaření, o bedýnkách plných ovoce a zeleniny, které si lidé mohli předplatit a celkové zasvěcení do systému na farmě. Více na: https://www.instagram.com/knizni_dilna/

Ano, najdou se tam klasické klišé, ale bez nich by to asi nešlo. Ano, je tam kapku předvídatelný konec, ale co by se asi pak řešilo v pokračování? Ano, bylo to velice pěkné čtení. Doporučuju!

Moc pěkné doplnění celé série. Bylo hezké se zase ke všem oblíbeným postavám vrátit a zjisti, jaké i oni měli pocity. Jen je škoda, že už je to opravdu konec...A ilustrace byly moc povedené, lépe se mi předtavovalo, jak si hrdiny zobrazuje autorka.

Moc pěkná kniha. U Sparkse vždy doufám, že bude šťastný konec, jelikož to hlavním hrdinům moc přeji...Už bych si tedy mohla zvyknout, že dobrý konec je pojat jinak.