denisa7430 denisa7430 komentáře u knih

Temná strana lásky Temná strana lásky Rafíq Šámí

Kniha skvělého syrského autora Rafíqa Šámího, který stejně jako hlavní postava jeho románu Temná strana lásky, musel uprchnout z milovaného Damašku do Evropy, aby mohl volně a bezstarostně žít.

Noční vlaky Noční vlaky Barbara Wood

Román inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály během druhé světové války v polském městečku Sofia. Moc zajímavý příběh.

Pláč v poušti Pláč v poušti Warda Saillo

Dech beroucí příběh podle skutečné události.

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Uff, dotčeno. Za ty roky jsem přečetla spoustu knih s osvětimskou tématikou, mnoho z nich ve mě zanechalo nesmazatelnou stopu, a nejinak tomu je i s tímto románem Mengeleho děvče.

Volání minulosti Volání minulosti Barbara Wood

pět jsem se začetla do jedné z mnoha nádherných kousků z pera této vynikající spisovatelky. Nedám na ni dopustit. Ačkoliv zrovna tato kniha ve mně nezanechala ten typický pocit "wow" jako u jiných jejich děl. Avšak to neznamená, že by mě knížka nebavila.

26.09.2019 2 z 5

Domů ze slunečných stepí Domů ze slunečných stepí Uri Orlev (p)

Malý chlapec, který musí brát nástrahy osudu během druhé světové války jako jedno velké dobrodružství....

26.09.2019 5 z 5

Běž, chlapče, běž Běž, chlapče, běž Uri Orlev (p)

Opravdu silný příběh chlapce románovým jménem Srulik, který je založen na skutečných událostech Jorama Friedmana

Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Tento příběh vypráví autorka Eviným hlasem. Coby dospělá žena se vrací do doby, kdy byla malou holčičkou a pevně držela třesoucí se ruku své jednovaječné sestry. Stály před branami své děsivé pouti - a přežily.

Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci Radkin Honzák

Skvělá a poučná kniha k hlubokému zamyšlení....

Všechny vůně Afriky Všechny vůně Afriky Zuzana Beranová

"Věnováno všem, kteří propadli kouzlu Afriky, i těm, kteří mu teprve propadnou..." Dokonalá kniha.

Zavátá cesta Zavátá cesta Nell Brien

Elizabeth Ryanová od mládí věděla, že ji její rodiče adoptovali, ale kde sahají její kořeny, se dozvěděla až jako dospělá vystudovaná lékařka. Narodila se v Saudské Arabií, kde dostane možnost odjet a pracovat tam na místní klinice. Této příležitosti využije nejen jako možnost svého profesního kariérního růstu, ale také jako příležitost setkat se se svou pokrevní matkou...

26.09.2019 2 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

První kniha autorky Hany Marie Kornerové, kterou jsem četla a ihned jsem se do jejího stylu psaní zamilovala. Heřmánkové údolí je strhujícím příběhem odvážné ženy na pozadí jedné kapitoly českých dějin, jenž je psán neuvěřitelně čtivou formou. Mohu vám zaručit skvělý čtenářský zážitek.

Peklo jménem Rakká Peklo jménem Rakká Sophie Kasiki

Kde až může zajít člověk ve své nekonečné touze po získání něčeho víc, než co v životě dosud dokázal? Kde se člověk může ocitnout, když je nespokojený ve svém, pro jiné, naprosto harmonickém životě? Skutečný příběh ženy, zpověď kajícnice, které se podařilo uprchnout z bašty islamistů v syrském městě Rakká.

Klíč k minulosti Klíč k minulosti Tatiana de Rosnay

Kniha odhaluje pouzavřené dveře bolestné francouzské minulosti, o které se dosud raději nemluvilo.

Všechny matčiny hříchy Všechny matčiny hříchy Danielle Steel

Olivia měla v životě neskonalé štěstí na oddaného a milujícího manžela, se kterým počala celkem čtyři potomky. Nikdy jí nezazlíval, že tráví raději čas v práci, než s rodinou. Joe se o rodinu staral, dbal o blaho dětí i své ženy, kterou neskrývaně obdivoval za její píli a k smrti miloval. Avšak jak berou celou situaci děti, které vlastně vyrůstají bez matky? Olivia na tuto otázku nikdy moc nedbala, tolik byla zahloubána do rozšiřování podniku, jenž za jejího vedení dosáhnul mezinárodních rozměrů. Podnik hodlala jednoho dne předat svým dětem, to byl její hlavní cíl, hlavní hodnota, kterou pro rodinu vytvářela.
Jaká propast se mezi ní a dětmi vytvořila, si začne plně uvědomovat až v jejich dospělosti. Po tragické smrti svého drahého chotě hledá ke svým čtyřem dětem cestu. Každý úspěch je vykoupen nemalou obětí. V případě Olivie je tou obětí vlastní rodina a ztracené roky, které už nemůže vrátit zpět. Ve svém pokročilém věku tak řeší existenční otázku – otázku záchrany rodinných vztahů.

26.09.2019 1 z 5

Ireniny děti Ireniny děti Tilar J. Mazzeo

Naprostá nesobeckost, vlastní potřeby šly u Ireny stranou, na prvním místě byly děti, ne vlastní, ale „cizí“. V dnešní době, kdy se zapomíná na pomoc bližnímu svému, by měla být tato kniha povinnou četbou pro každého z nás.

26.09.2019 5 z 5

Trestankyně: Příběh Růženy Vackové Trestankyně: Příběh Růženy Vackové Milena Štráfeldová

Tato univerzitní profesorka historie umění byla za účast v odboji mučena již za okupace nacisty. Smrti nakonec unikla, na rozdíl od svého bratra a švagra. Poté byla uvězněna znovu v roce 1951 za špionáž k 22 letům žaláře. V nelidských podmínkách různých komunistických věznic nakonec prožila dlouhých patnáct let.
Autorka popisuje drsné výslechy StB na základě autentických zážitků jiných přeživších „procesů s nepřáteli lidově demokratického zřízení, zrádci a odpadlíky, reakcionáři a špiony, zaprodanci imperialistického Západu a Vatikánu.“ Do toho všeho umně zakomponovala další politické i kulturní události té doby

Pomněnčino dítě Pomněnčino dítě Amanda Prowse

Smutný příběh o nepřející lásce, o nalinkovaném životě, do kterého vám všichni mluví, o bezradnosti, smutku, osamocení ale i sebeobětování. Knihu jsem načala jako odpočinkový romantický román, ale nakonec jsem musela setřít i nějakou tu slzu.

Kabinet milostných dopisů Kabinet milostných dopisů Alyson Richman

Dojemný příběh osudů dvou mladých lidí, kteří díky válce ztratí to nejcennější – své životní lásky. I navzdory všem hrůzám, mučivým vzpomínkám se však oba tyto životy dokáží spojit ve svém utrpení a začít nový život plný lásky. Kniha se četla opravdu krásně.

Zimní voják Zimní voják Daniel Mason

Nádherně napsaný román z období první světové války o odhodlání, odvaze, neuvěřitelné píli a oddanosti.