dennie3 dennie3 komentáře u knih

Malström Malström Kai Meyer

Panejo. Musím spisovatele vážně obdivovat, protože tahle trilogie.. na tu asi nezapomenu.
Všechny postavy byly skvěle vykreslené, chovaly se přesně tak, jak to jejich charakter požadoval a přesto se tu objevovaly náhlé momenty překvapení, hlavně tedy u Munka.
Scény jsou napsané s perfektním prožitkem z děje, připadá vám, jako byste tam byli taky. V určitých chvílích, kdy jsem si přála, aby se to vygradovalo ještě víc nebo aby se něco stalo, jsem své přání o pár řádků dál skutečně našla. Emoce byly přesně tam, kde se měly nacházet, nikde žádná nescházela, dostatek všeho. Jsem naprosto spokojená.
V pár chvílích mi tekly slzy, někdy smutkem, někdy štěstím, a na konci mě mrazilo jako dlouho předtím. To je pro mě další důkaz toho, o jaké mistrovské dílo se Kai zasloužil.
Knize dávám všechny hvězdičky, které jsou tu možné. Sama pro sebe jich však dávám mnohem víc.

24.01.2013 5 z 5

Magie mušlí Magie mušlí Kai Meyer

Skvělé pokračování skvělé série, všechny charaktery úžasně vykresleny.:)

24.01.2013 5 z 5

Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Kniha je skvěle propracovaná, poutavá, zajímavá. Je to zase něco trošku jiného, než obyčejně. Spousta lidí prý říká, že Percy je celkem podobný Harrymu Potterovi. Musím souhlasit s ním, že nějaká podobnost tam je. Ale jen taková, že hlavní hrdina je uvržen do špatné situace, kdy je považován za hrdinu a ani po tom netoužil.Jinak je Percy úplně o ničem jiném a aniž byste si to uvědomovali, přináší vám hodně vědomostí o Řecku a jeho bozích - navíc v moderní podobě. Rozhodně si přečtu další díl.

16.01.2013 5 z 5

Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Jedna z nejlepších knih, co jsem od Kinga četla. Typický Bachman. Moc to neprodlužuje a nezaplétává, děj hezky plyne, je zajímavý, akční, drastický a sarkastický, všechno se vznáší v tajemném a ponurém šeru, špatný brutální konec.
Kniha mi přinesla všechno, co jsem od ní očekávala, a mám z ní vážně radost. Nemusela jsem se jí prokousávat a bavila mě.
Něco podobného jako Dlouhý pochod, ale řekla bych, že lepší.

14.01.2013 5 z 5

Balthazar Balthazar Claudia Gray (p)

Přijde mi, že touhle knížkou to Amy trošku zkazila.
Je u ní známo, že se specializuje na starodávno a historii - přesně jako je to v Evernightu. Kamenné zdi, upíři, co jdou zvyklí na jízdy kočárem.. A dokonce i ty útěky před spravedlností jsou její styl. Celý Evernight je vážně úžasný.
Zato Balthazar.. Přijde mi, jakoby se Amy snažila zabruslit do moderního světa, přidat tam víc erotiky, víc středoškoláků a víc pitomých keců. Jasně, je to Skyein život a tohle všechno tam PATŘÍ, ale.. zkrátka mi přijde, že tohle prostě není její styl.
Od knihy jsem očekávala, že se například dozvím víc Balthazarovy historie (z celé knihy, ne jen z úryvků) nebo že uvidím, jak moc miloval Jane. Že se moje pouto k ní prohloubí. Ale ne. Je to celé úplně jinak.
Knihu jsem přečetla a bylo to v pohodě, takové oddechové čtení. Ale narozdíl od Evernightu je to dost pod úroveň..

14.01.2013 2 z 5

Běžci po vlnách Běžci po vlnách Kai Meyer

Pěkná kniha, spisovatel dokáže skvěle navodit atmosféru. Rádi se ke knize vrátíte už kvůli ní - kvůli slanému vzduchu, šumnějícím vlnám, zapadajícímu slunci.
Kniha je možná trochu víc sci-fi a šílená, co se týče nestvůr, ale jinak nemám co vytknout. Skvěle napsáno, příběh má skvělý spád, skvělé momenty, kdy se nemůžete odtrhnout, a skvěle vystižené charaktery. Skvělé, skvělé, a ještě jednou skvělé.
Taková pohádka pro starší.

14.01.2013 4 z 5

Summer Summer Eden Maguire

Tenhle díl mě vážně nebavil, a i když ho mám v přečtených, ve skutečnosti jsem se ke konci neprokousala. Nešlo to. Nudilo mě to a děj je vlastně úplně stejný jako u předešlých dílů s tím rozdílem, že tentokrát se jedná o Summer. Některé pasáže jsou skvěle propracované a stylisticky úžasné, ale děj sám o sobě něco postrádá. Tím nechci říkat, že by kniha nebyla hrozná. Podle mě ujde. Ale nijak jsem se k ní nehrnula.

05.01.2013 1 z 5

Arizona Arizona Eden Maguire

Oddechové čtení, nejde o nijak výjimečnou knihu a některé části mě dost nudily. Jinde se ale naopak jedná o pěkné popisování děje nebo pocitů. Vlastně stejně jako jednička.

20.12.2012

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Skvělé zakončení celé trilogie. Polovinu knihy jsem probrečela, aniž bych vůbec věděla proč. Zhltla jsem ji za jeden den a stala jsem se na ní závislá.Celý příběh se nesl v tragickém duchu, ale přesto skončil dobře.. Musím říct, že od první knihy se spisovatelka značně polepšila v psaní a v emocích. V první knize je hodně okamžiků, kterým chybí určitá dávka pocitů - ve třetí díl je plně procítěný. Miluju, jak Suzanne popisuje šílenství. Člověku připadá, že on sám je blázen.Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Ještě dlouho si budu pamatovat závěrečný text knihy i epilogu.

25.11.2012 5 z 5

Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Kniha mě bohužel moc nebavila. Musím se pžiznat, že mi dělalo velké potíže prokousat se tím.
Pýcha a Předsudek je mnohem lepší.

18.11.2012 2 z 5

Sny Sny Richelle Mead

Opět skvěle napsaný díl, nemám co vytknout.
..Ach, ten Carter!

18.11.2012

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Nedokážu porovnat, jestli je dvojka lepší než jednička. V prvním díle bylo všechno nové a navíc mi to přišlo opravdovější. A brutálnější.
Druhý díl byl ale též dobrý. Katnissin příběh mě naprosto vtáhnul do děje už v první knize, ale když jsem sáhla po druhé, nedokázala jsem odtrhnout zrak. Četla jsem ji od rána do večera, celý včerejšek. Ztratila jsem pojem o čase a soustředila se jen na písmenka.
Ale zpět k dílu. Jaký byl největší moment překvapení? Rozhodně to, když se Katniss musela vrátit do arény. Zpočátku mě to moc nebavilo, protože dění v aréně je mnohem záživnější. Jen co vyhlásili onu novinku, kterou jsem absolutně nečekala, byla jsem nadšením bez sebe - a zároveň jsem litovala Katniss. Nemohla jsem přestat ve čtení.
Teď mám před sebou Sílu vzdoru, tak uvidíme, jak to dopadne..

18.11.2012 5 z 5

Dívka, 16 - Totální fiasko Dívka, 16 - Totální fiasko Sue Limb

Skvělá kniha, stejně jako všechny předešlé z této série. Takové oddechové vtipné čtení.

18.11.2012

Vítejte na onom světě Vítejte na onom světě Tonya Hurley

Tak ghostgirl.. Přiřadila bych to k takové lehčí četbě. Nemusela jsem u toho být pořád, ale taky mě to nenudilo. Sem tam mi něco připadalo moc zrychlené, málo promyšlené, nereálné. Naprosto nesouhlasím s názory hlavní hrdinky. Ona sama mi není sympatická. Taky se mi moc nelíbí smrti ostatních zemřelých. Spolužačka pro to byla hrozně nadchnutá, ale já moc nechápu, proč. Přijde mi to jako četba pro desetileté. A že je to bestseller? Znám lepší.. Jinak byla kniha ale dobrá. Jako známku bych jí dala 2-3. Kladem je možná tak ten obal. Ten je velice pěkný.

20.10.2012 2 z 5

Hamlet Hamlet William Shakespeare

Hamlet je krásně psané dílo. Sic je to tragédie, ten konec mě trochu vyděsil..:D

17.10.2012 4 z 5

Nespavost Nespavost Stephen King

Ve spoustě komentářů jsem před začátkem čtení četla, jak je kniha na začátku zdlouhavá a že trvá, než se děj rozjede. To mě sice trochu odradilo, ale stejně jsem po knize sáhla. Už proto, že je to pěkná bichle, a já si ve tlustých knihách libuji.
Líbila se mi už od začátku. Na celou záležitost přicházíte postupně, a to, co se jeví na začátku tak, je na konci onak. Jelikož má kniha 661 stran a vyvíjí se postupně, po měsících, hlavní hrdina Ralf mi celkem přirostl k srdci. A ten konec, ta dohoda s Klothem a Lachesem? (nebo jak se jmenoval, to jméno je pro mne moc náročné:D) Páni. Vůbec jsem to nečekala. Kingův styl se mi dobře čte, a i když mě děj nepohltil tolik, jako u jiných klid, kniha se mi líbila. Je pravda, že jsem byla ráda, když jsem se jí prokousala, a sama nevím, jestli jí vůbec ještě někdy budu číst. I přesto jsem spokojená. Určitě stojí za přečtení.

09.06.2012 4 z 5

Moje kamarádka je koza nebeská Moje kamarádka je koza nebeská Patricia Schröder

Když mi jí mamka jako malé předčítala, líbila se mi. Teď už jsem z toho vyrostla.

22.05.2012

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Druhá má Kingova kniha, a Stephen opět nezklamal. Je sice pravda, že první stovkou stránek jsem se musela prokousat (moc mě to nebralo), ale od 150ky jsem od knihy nemohla odtrhnout pohled. V hodně věcech souhlasím s Jingle. Hodně pasáží bylo rozvleklých, a strašidelných momentů málo. Celý děj dosáhl svého vrcholu (jestli se tak dá mluvit o Gagově vzkříšení) až v posledních stránkách knihy. Líbí se mi, jak King popisuje prostředí a krajinu. Taky se mi velice líbí vývin a charakter postav, například Judovo a Louisovo přátelství. Zvykla jsem si na Gaga a Ellie, jakoby byly mé vlastní děti. Ale jestli to má být Kingova nejstrašidelnější kniha? Nevím, nevím. Tak moc mě to zase nevyděsilo, a to jsem pěkný posera.:D Pár scén mi ale zaručeně vyrazilo dech. Například, když se Gage (už mrtvý) pověsil na maminku, v ruce za zády skalpel, a křičel: "Maminko, něco jsem ti přinesl!" V tu chvíli jsem se bála, že mi vypadnou oči z ďůlků.:D Nejstrašidelnější mi připadala asi Zelda, nevím proč. Mám kvůli ní noční můry.:D Kdybych měla knihu hodnotit od jedné do deseti, rozhodně dostane zaslouženou devítku.:)

06.05.2012 4 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Dlouhý pochod je první kniha, kterou jsem od Kinga četla, a líbila se mi. Obdvuju Kinga za to, že dokáže ztvárnit celou knihu na základě jedné obyčejné silnice. Akorát ten konec jsem trochu nepobrala.

06.05.2012

On mi to sežral On mi to sežral Louise Rennison

Rennison sice píše, že tohle je poslední kniha, ale já tomu nevěřím. Nebo spíš nechci věřit. Knížka skončila hrozně nerozhodně, a já toužím vědět, jak to celé dopadne. Třeba nás Louise překvapí a vyjde další.

15.04.2012 5 z 5