derminator derminator komentáře u knih

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Série s Erikou mám rád, knihu jsem rozecetl na mém konci pobytu v lázních a dočetl dnes v deštivé pátku a musím říct že kniha opět nezklamala, jediné co bych vytknul je ten neuzavreny konec tak se těším zda bude dovysvetleni v další knize. Dávám 85%.

13.09.2024 5 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Ze všech knih o Kate me tato připadala asi nejslabší. Není tady žádný megapadouch a dějovou linku jsem odhadl poměrně brzy, i tak doporučuji a dávám 75%.

14.04.2024 3 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Opět perfektní roman mistra krimi thrilleru, kde si říkáte čeho všeho jsou lidské bestie schopni a co víc Bryndzovo knihám se dá absolutně věřit že se to stane. Knihu doporučuji a dávám opet 100%.

01.04.2024 5 z 5

Námořní bouře Námořní bouře Andrew Mayne

Kniha ma spád, vynikající zápletku a mě osobně bavila od první do poslední stránky. Těším se na další příběhy a hodnotím 99%.

26.11.2023 5 z 5

Most sebevrahů Most sebevrahů Taylor Adams

Most sebevrahu, kniha která vám nedovolí ji odložit, připadáte si jako v kině a očekáváte jak to celé dopadne. Protože napětí tady opravdu nechybí. Taylor Adams potvrzuje že patří v současné době mezi špičku krimi autorů. Kniha si zaslouží plných 95%.

23.01.2023 5 z 5

Nechte svět za sebou Nechte svět za sebou Rumaan Alam

Po této knize jsem sáhl proto, že byla doporučována v knižním klubu. No a musím říct že jsem se hodně spletl. Kniha je od začátku do konce strašná. Vlastně vůbec nevíte co čtěte. Zda je thriller, fantasy, horor. Vlastně nevíte vůbec nic. Nevíte proč jim jde elektřina a jinde nejde. Nevíte zda je válka nebo co vlastně je. A co autor knihou chtěl říct? Nevím mě se kniha nelíbila, dočetl jsem ji jen proto že jsem chtěl vědět co se vlastně děje a to se stejně ani na konci nedozvíte. Proč vypadávají zuby? Nevíte. Takový brak jsem snad v životě nečetl. Knize dávám 10% a doporučuji jen těm co vlastně neví co chtějí číst.

05.11.2022 ztráta času

Violoncellistka Violoncellistka Daniel Silva

Jako vždy od Silvy perfektní kniha, ale tak to už je taková klasika. Violoncellistka je ještě vyjímečná tím, že se v ní vlastně píše o aktuálních tématech a proto mě kniha velmi bavila. Těším se na dalšího Allona. Knize dávám 90%.

31.08.2022 5 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Moje první kniha od manželů píšících pod pseudonymem Lars Kepler. Trochu jsem čekal něco jako od Nesba hrdinu Harryho Holea, ale Joona mě přijde v této první knize takový nemastný, neslaný jen ta jeho pravda, ale to také není nic světoborného. Kniha se četla vcelku dobře, ale protože od Nesba či Ahnhema jsou severské krimi lepší dávám 70%.

27.07.2022 3 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Vražedná lhůta je stejně dobrá jako druhá kniha autora, i když víte kdo je vrah tak zápletka je tak kvalitní, že vás nutí knihu dočíst se zatajenym dechem. 80%.

23.01.2022 4 z 5

Poslední důkaz Poslední důkaz Jeffery Deaver

Skvělé završení série se Shawem třetí kniha je ze série nejzajímavější a musím říct že dle konce kde se zda ze již série pokračovat nebude mě bude Colter chybět. Lovec odměn mě bavil více než Lincoln Rhyme. Kniha má spád, napětí, doporučuji a dávám 95%.

09.01.2022 5 z 5

Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

To co napsal Tim Weaver je naprostá bomba. Kniha je vážně dobrá a vypadá to že by se mohli protnout osudy Rebeky a Davida takže se těším na další knihu. 95%.

29.08.2021 5 z 5

Nikdo není doma Nikdo není doma Tim Weaver

Mám rád knihy od Tima Weavera jsou čtivé, akční, zajímavé perfektní. Nikdo není doma splňuje všechny požadavky moderního thrilleru a musím říct, že od autora je zatím nejlepší. Nemohu jinak než dát 100 %.

06.12.2020 5 z 5

Klíč k Rebece Klíč k Rebece Ken Follett

Ken Follet je sázka na jistotu což opět potvrzuji touto přečtenou knihou. Mám všeobecně rád romány z války. Kniha má dobrý děj je napínavá a přečtená byla za pár dnů. Mohu jedině doporučit. Kniha si zaslouží svých 85%.

11.07.2020 5 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Z celé série kterou jsem zatím četl (zbývá mě ještě Nemesis a Přízrak a nyní nový Nůž) je tento díl zatím po žízni druhý nejlepší. Napětí, dobrý záporák a hlavně že do posledního okamžiku nevíte koho vrah policajtů ještě zabije když již zabil i hlavní hrdiny předchozích dílů. Nemohu dát jinak než 99% a knihu doporučit!

16.11.2019 5 z 5

Hrob pro mého manžela Hrob pro mého manžela Catherine Steadman

Ze začátku jsem si říkal tahle kniha nebude to pravé ořechové. Ale jakmile se příběh rozjede nestačíte se divit co všechno je člověk pro peníze ochoten udělat. Této knize i věřím že by se to takhle někde, někdy mohlo stát proto jí dávám dobrých 90%.

11.08.2019 4 z 5

Ztracený Ztracený Tim Weaver

Přátelé, knihy od Tima jsou prostě skvělé! Tato kniha nepostádá téměř nic z dobrého thrilleru a zatím je od Weavera i nejvíc drastická a tajemná. A ten závěr? Sice víme, že série pokračuje dále, ale ten závěr zajímalo by mě komu byl Healy na pohřbu... Těším se na další knihy autora. Za mě 80%.

01.02.2019 4 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Skoro do konce knihy jsem si říkal, tato kniha je bomba! Ale pak na konci ... No nelíbilo se mi to rozuzlení a hlavně to, že hlavní padouch nebyl potrestán! Ten konec je dost nepromyšlený a to knize odebírá hodnocení, které by jinak bylo velmi dobré. Ale jinak věřím tomu, jak autor píše o zvěrstvech a zrovna této dalo by se říci sekty, že to v dnešní době možné je, lidi jsou zvěrstva. Knize dávám 75%. Ale mohlo to být mnohem více.

13.01.2019 4 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Wow!! Tato kniha je bomba! Jak už zde mnoho z Vás píše nemá jen krásnou obálku, ale kniha je velice čtivá, záživná, dramatická. Doslova ji hltáte jedním dechem a říkáte si kdo to tedy vlastně dělá? Měl jsem pár tipů, ale ani jeden nevyšel. Knihu doporučuji přečíst a já se těším již na další knihy autora. Pro mě je kniha knihou roku 2018!!

10.01.2019 5 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Kniha přečtena jedním dechem! Zatím po žízni se mě asi líbila nejvíc, překvapivý vrah, a velice dobrý záporák! Knihu hodnotím 80%.

01.01.2019 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Byl jsem ovlivněn tím, že už jsem viděl film! Ale i tak musím říci kniha je jednoznačně lepší. Pochopil jsem mnohé co jsem ve filmu nepochopil. Nesbo je asi opravdu v současné době jedním z nejlepších autorů thrillerů. Knize dávám 80%. A doporučuji

07.09.2018 4 z 5