Devil-Ivet Devil-Ivet komentáře u knih

Snuff Snuff Chuck Palahniuk

Snuff je první kniha, po které jsem sáhla od tohoto autora. Je zvláštní, šokující, nevkusný. Ale přesto je to dobré. Neočekávala jsem skoro nic, ale jak už to bývá: když nic neočekáváte, jste mile překvapeni.

16.01.2016 4 z 5

Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Když se prokoušete vcelku nudným začátkem, který čítá asi 80 stránek, tak vás tato kniha pohltí. Doslova! Takže dávám plný počet bodů :)

07.10.2011 5 z 5

Autobus sebevrahů Autobus sebevrahů Arto Paasilinna

Ač tahle kniha nepatřila mezi mé vyvolené, které jsem chtěla nutně přečíst, musím říct, že je velmi povedená. Trůní mi doma v knihovničce a jsem z ní naprosto nadšená. Můžu jen doporučit :)

28.09.2011 5 z 5

Jak to bylo dál?: Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie Jak to bylo dál?: Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie Tove Jansson

Kouzelná knížečka plná nádherných ilustrací. Vyříznuté díry v knížce jsou velmi důmyslné a malé děti si tak můžou představovat, co se stane na té další stránce.

31.12.2020 4 z 5

Ať zemře Ať zemře Sarah Pinborough

Po více jak polovině knihy se mi nedařilo začíst se. Postavy byly ploché, nevýrazné a některé protivné. Neustále jsem si říkala, co nám chce autorka sdělit. Až s poslední částí se vše otočilo a já začala být zvědavá. Jak to dopadne? Tak nějak jsem tušila, kdo za tím vším je a jaké tajemství jedna z hlavních postav ukrývá. Hodnotím jako průměrný thriller.

20.12.2020 3 z 5

Plašmyška Plašmyška Kateřina Kubalová

Milá knížka pro nejmenší s nádhernými ilustracemi. Děti se nenásilně poučí o odvaze, pomoci, a že ubližovat slabším se nemá. A rodina je to nejdůležitější.

20.12.2020 4 z 5

Kouzelný ostrov Kouzelný ostrov Brenda Bowen

Očekávala jsem romantický příběh na ostrově, kde se pokusí hlavní hrdinové načerpat novou energii. Popsání ostrova bylo dobré, opravdu kouzelný a nejraději bych se na nějaký sama rozjela. Co se týče toho ostatního… Postavy byly nevýrazné, ploché a někteří protivní. I jejich jednání mi nešlo na rozum. Samotný příběh byl rozvleklý, nezáživný a po celou knihu se toho moc nedělo.

23.10.2020 3 z 5

Vězeň času Vězeň času Matt Haig

Tak trochu jsem čekala něco jiného. Jako nápad je to dobré, ale hůře propracované. Tom se neustále ztrácel v čase, což na jednu stranu bylo zajímavé, na tu druhou nudné a málo rozepsané. Celkově děj stagnoval a ke konci knihy jsem čekala přesně takový závěr. Škoda, hodnotím jako slabý průměr.

15.07.2020 3 z 5

Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Eric de Kermel

Příběh z knihkupeckého prostředí. Co víc si přát? Hlavní hrdinka provozující knihkupectví skrze knihy dokáže proniknout do srdcí svých zákazníků. Dokáže jim vybrat knihy na míru a ještě se dozvíme o jejich zajímavých, šťastných ale i smutných životech. Bohužel tohoto tam bylo jen poskrovnu. Opravdu jsem si myslela, že budu číst o oněch deseti lidech, dozvím se o nich co nejvíce. Autor ale rozebíral morální otázky života, proč a nač se některé věci dějí nebo nedějí a o Cloé nebo Bastiena sotva škobrtl. A ano, napsal spoustu dobrých myšlenek, ale to mohl napsat jinou knihu. Škoda, kniha mě tak trochu zklamala.

Vražda na blatech Vražda na blatech Catherine Shepherd

Od knihy jsem neměla velká očekávání, ale naprosto mě pohltila. S Julií i Florianem jsem se sžila a s nadšením otáčela další a další stránky.

15.07.2020 5 z 5

Norma Norma Sofi Oksanen

Sofi Oksanen si mě získala Očistou a každou její další knihu s nadšením očekávám. S touto to nebylo jinak. Začetla jsem se poměrně rychle, i přesto, že postavy se mi pletli. Byla jsem zvědavá, jaké tajemství Norma skrývá a jaké bude její pátrání. Ale asi za polovinou knihy mé nadšení opadlo. Pořád to bylo čtivé, ale zbytečně zdlouhavé, postavy se nevyvíjely a ztratilo to nápaditost. Přesto nahrávky s Anitou jsem přečetla s napětím.

Vůně ďábla Vůně ďábla Mons Kallentoft

S Malin Forsovou je to jako na houpačce. Nikdy nevíte, jaký bude její další krok a do jakého nebezpečí se pohrne. Tentokrát se v Bangkoku vrhá do nebezpečných vod, kdy jí půjde o život. Její chuť pít je větší a její opilecké eskapády smutné. Co se případu týče, další skvělý počin, který byl napínavý a skvěle popsán.

15.07.2020 4 z 5

Mrazivá krutost Mrazivá krutost Caz Frear

Už v prvním díle mi Cat byla nesympatická, nejinak tomu bylo i zde. Její rodinné tajemství je stále nedořešené a nerada o něm přemýšlí. A vztah k otci je stále komplikovaný. Co se nového případu týče, s odstupem mohu napsat, že to bylo promyšlené. Bohužel autorka vše řešila sáhodlouze a některé pasáže byly nudné. Vrah Naomi mě v podstatě nezajímal, spíše tajemství rodiny Josepha Maddena. Hodnotím jako slabý průměr.

05.04.2020 3 z 5

Noční návštěva Noční návštěva Carol Goodman

Slibný příběh, který se odehrává v zimě na samotě v odlehlém městě. Sociální pracovnice Mattie si bere pod svou střechu Alici s jejím synem Orenem, než jim najde jiné místo. Nový domov. Každá však před tou druhou skrývá tajemství. Skvělý začátek, který pomyslnou laťku zvedl hodně vysoko. Bohužel duchařské prvky to celé srazily dolů a moje nadšení opadlo. Další rána přišla až na samém konci knihy, kdy autorka kombinovala tak moc, až se to celé zdálo nesmyslné a neuvěřitelné. A to byla veliká škoda…

05.04.2020 3 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Celou knihu jsem si užila. Napsáno tak krásně, že jsem se chtěla okamžitě rozjet do Paříže a ochutnat všechny ty zákusky a další dobrůtky :)

30.12.2019 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Na novou sérii od pana Bryndzy jsem se těšila. Jak se asi odlišil od Eriky a dokáže napsat jiné prostředí pro novou komisařku? Ano, dokázal. Kate byla zcela odlišná, s jiným příběhem a špatnou minulostí. Bylo to propracované, zápletka skvělá a závěr napínavý.

29.12.2019 4 z 5

Jako Bonnie a Clyde Jako Bonnie a Clyde Terry Shaft (p)

Líbilo se mi prohození děje, minulost za přítomnost a pak znovu do současnosti. A vnitřní boj hlavní hrdinky, kdy nevěděla, na jakou stranu se má přiklonit, to bylo také dobré. Ale od knihy jsem bohužel očekávala něco jiného. Hlavní hrdinka mi nebyla příliš sympatická a některé její myšlenkové pochody byly prostě nesmyslné. A také mi nebylo jasné, proč jenom tak si Clyde vybral zrovna Bonnie. Škoda, mělo to veliký potenciál…

24.12.2019 3 z 5

Královská hraničářka Královská hraničářka John Flanagan

Královská hraničářka je další skvělý díl, který mě bavil až do konce. Autor obnovil tuto sérii opravdu bravurně a Maddie celému příběhu dodala šmrnc.

24.12.2019 5 z 5

Ztracené příběhy Ztracené příběhy John Flanagan

Toto povídkové provedení se mi moc líbilo. Každá povídka o něčem jiném a setkali jsme se se všemi hrdiny. Bylo to svižné, nápadité a dokonale mě to naladilo v pokračování této série. Jen s Haltovou minulostí si autor mohl pohrát trochu více.

17.11.2019 5 z 5

Dubnová čarodějka Dubnová čarodějka Majgull Axelsson

Zprvu se mi nedařilo začíst se, ale když jsem začínala chápat veškeré souvislosti, nemohla jsem se od knihy odpoutat. Zajímal mě osud všech čtyř žen. Jaké měli dětství? Jaké jsou v dospělosti? Proč se o ně jejich matky nemohly starat? Co se stalo s tetou Ellen? A proč si v jednu chvíli byly jako sestry a v tu druhou zase ne? Těch otázek bylo několik a odpovědi se mi dostávaly téměř okamžitě. Byla to zajímavá, čtivá a poutavá kniha.

17.11.2019 4 z 5