Devil-Ivet komentáře u knih
Moje druhá autorčina kniha a jsem naprosto spokojená. Líbilo se mi povídání o všech postavách, jaký měli život, proč byli takový, jací byli. A hlavně historická rovina, kterou autorka zakomponovala do děje.
Další díl s Asterixem a jeho kamarády. Nejvíce se mi líbily Asterix a kotlík a Nesvár. Skvěle jsem se pobavila a s chutí rozečetla ten následující.
Dokonalé ticho je naprosto skvěle podaná kniha. Autentické, živé a nebezpečné. Autorka mě svou jednoduchostí a vypravěčským umem vtáhla do děje. Doslova jsem cítila onu mrazivou a smrtící Aljašku. Ruby jsem si oblíbila a její odvaha byla neskutečná.
Pro mě netradiční kniha, ale rozhodla jsem se to zkusit. Dozvěděla jsem se některé nové věci, ale spoustu si jich i připomněla. Autor lehce a srozumitelně vysvětluje, jak si vytvořit finanční rezervu a později se zaobírá akciemi. Pro ty, kteří by potřebovali poradit nebo se něčemu přiučit v rámci oněch akcií, by to nemusela být špatná průprava.
Smutná, čtivá, se skvělým námětem. Přesto mě nedokázala vtáhnout do děje. Neustále jsem očekávala nějaký zvrat, nějaké to "něco", díky čemuž je kniha tak oblíbená. Bohužel to nepřišlo a já zjistila, že čtu naprosto průměrnou knihu, která by od jiného autora (třeba Jodi Picoult) byla naprosto jedinečná. S panem Greenem jsem skončila. Nepředpokládám, že by mě jiným příběhem překvapil...
Naprosto skvělé. Bavila jsem se u všech vyprávěních a nejvíce se mi líbil ten o Normanech. Jak já ty rošťáky s kouzelným nápojem zbožňuji! :)
Tři vánoční příběhy střetávající se v jednom městě o naprosto rozdílných lidech, na které jsem se těšila a hlavně byla zvědavá. Nakonec se mi dostalo průměrného vyprávění, kdy nejlepší byl asi ten první.
Tentokrát to bylo krapet slabší. Nejvíce mě bavilo putování po Galii. Další příběhy byly o poznání slabší a už mě tolik nerozesmály.
Smutný příběh o rodině a dárcích, které zapisovala autorčina matka po celá léta. Zajímavá, vstřícná a bolestná kniha, která ve mně zanechala zvláštní pocity a nenechala na pokoji. Popisy, kdy byla se svou matkou v léčebně, byly asi nejlepší a dodávaly pocit naděje.
Asterixe zbožňuji od dětství, ale až teď jsem otevřela komiks. Je to úžasné, veselé a ty kresby! Těším se na další díly. Toto se snad nikdy neomrzí :)
Přestože má kniha skvělý námět, hodně mě zklamala. Měla hodně nudných částí a stránky se vlekly. Některé chvíle s Rachel jsem prostě nevěřila a rozhodně nebyla tak dramatická, jak slibuje obálka. Škoda...
Příběh, který má opravdu mnoho co říct. Naladí tu správnou atmosféru na Vánoce a jeho kouzelnost a vřelost vyvolá tak úžasné pocity… Ráda se do ní ponořím příští Vánoce.
Po Stalkeru zase slabší díl, který mě ze začátku nudil. Má pomalý rozjezd a dlouho jsem nevěděla, o čem bude vůbec řeč (když nevezmu v úvahu ono vraždění). Ale pak se Joona pustil do vyšetřování a konečně jsem se začetla a dostalo to správné tempo a já konečně byla zvědavá, jaký bude konec. Nebýt nudného začátku, tak by to byla další perfektní detektivka.
První díl s Charlie Lagerovou mile překvapil a doslova vtáhl do děje. Kapitoly jsou krátké, takže se to četlo velmi svižně a úryvky z minulosti byly zajímavé. Až do poslední chvíle jsem netušila, kam se Annabelle poděla a jak s ní ona minulost souvisí. Těším se na další díly :)
Romantický příběh napsán vtipně a poutavě. Zmínky o hygge mě zaujaly natolik, že si o tomto stylu života zjistím více, což je rozhodně velké plus. Ne mnoho knih dokáže takto ovlivnit. A také se mi líbilo popisování Kodaně, hned bych se tam vydala. Takže určitě pohodový příběh ke kávě po těžkém dni jako stvořený, určitě doporučuji. Sama se těším na pokračování :)
Pětka s Erikou Fosterovou mě v ničem nepřekvapila. Přestože je to stále čtivé a knihu máte přečtenou opravdu rychle, bylo to předvídatelné, moc rychlé prozrazení vraha a zpočátku se dlouho nic nedělo. Také to bylo občas nudné. Ale na druhou stranu se podíváme hloub do Eričiny rodiny a zjistíme, že i uvnitř policie není vždy všechno v pořádku… A vrah je také pěkný sociopat.
Naprosto bezkonkurenční díl. Tak nečekané, napínavé, drsné a šokující. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, a přestože jsem trošku tušila vraha, dostalo mě to. Doslova, do písmene. Ani v nejmenším jsem netušila takové vyústění a ten závěr… Rozhodně doporučuji, dostane se Vám kvalitního a dech beroucího příběhu.
Byla jsem zvědavá na tento mrazivý thriller, který mě vcelku mile překvapil. Podíváme se na zoubek třem hlavním postavám a každá z nich má nějaké tajemství a nechtělo se mi věřit, že by to zašlo až takhle daleko. Šokující a děsivé. Konečné vyústění dokáže vzbudit odpor a mrazení v zádech…
Podle anotace jsem očekávala příběh z války, ale ta se tam jen mihla. Dostalo se mi romantického příběhu, kdy hlavní hrdinka byla v určitých chvílích hloupá a naivní a v dalších zase zvídavá, odvážná a neporazitelná. Druhá časová osa odehrávající se v období oné války byla ale pro mě zajímavější a živější. Chrissie zažívala opravdovou lásku a tak neskutečné zklamání… Nakonec to byl pěkný román, který na odlehčení není vůbec špatný.
Další velmi silný příběh od Jodi a musím se přiznat, že jsem se několikrát nad některými myšlenkami a průpovídkami hlavní hrdinky pozastavila. Opravdu se tak na tomto světě děje? Ruth mi přirostla k srdci, a přestože jsem s ní párkrát nesouhlasila, věřila jsem, že to dotáhne do konce. Závěr knihy byl absolutně šílený a nepředvídatelný.