Devil-Ivet komentáře u knih
Na tento díl jsem se těšila jako nikdy. Na nový případ s Malin Forsovou a na její životní události. A přestože to nebylo dokonalé a nepředčilo to mé očekávání, četlo se to pěkně. Bylo to svižné, napínavé a její rodina mnou opět pohnula. Jen by nemusela být tak tvrdá a neustále hlídat Daniela. Ne každý má pro to pochopení…
První kniha s tímto autorem a zpočátku jsem se velmi rychle začetla. Byla jsem překvapena jeho barvitým a peprným stylem psaní, ale po několika stránkách to bylo únavné. Část z minulosti byla zajímavá, jen jsem některým věcem nechtěla věřit. Přesto jsem byla překvapena, jak se to propojilo s přítomností a celé se to četlo celkem dobře. Ještě se podívám po jiných autorových knihách.
Příběh o lásce, naději, touze, odvaze a odhodlání. Nevěřila jsem, co všechno se může vejít do této knihy, ale mile mě překvapila a na konci mi bylo i smutno. Příběh o dvou mladých lidech, kteří se do sebe bláznivě zamilují, ale nástrahy života jsou někdy nevyzpytatelné, bohužel. Krásné a přesto smutné.
Thriller s poutavým námětem a slibovaným čtenářským zážitkem. Bohužel se mi nedařilo se začíst, bylo to zbytečně zdlouhavé a občas nudné. Ale přesto se mi líbilo vzpomínání v podání Isly. Její bolest je stále patrná a stejně jsem byla zvědavá, co se tenkrát doopravdy stalo.
Zajímavý, poutavý a dojemný příběh. Příběh o přátelství, lásce, ale i odhodlání. Slunečnice se četla pěkně, rychle, a přestože jsem se v ní jednou ztratila, vnesla do mě spousty světla a naděje.
Seznámení s touto autorkou bylo naprosto úžasné. Krásně pojatá kniha, která mě chytla za srdce. Má několik krásných mouder a mnoho mi dala. Ač se příběh zdá jako jednoduchý, má plno skrytých poznání. Ráda se k ní budu vracet.
Další zajímavý příběh plný naděje a bolesti a důležitých rozhodnutí. Několikrát jsem se ptala sama sebe, jak bych se asi zachovala já. Přijmout osud a jít dál nebo ještě chvíli počkat a doufat, že se Luke probere? Těžká volba… Také se mi moc líbilo povídání o vlcích. Dozvěděla jsem se spousty zajímavých věcí a do příběhu vnesli dávku tajemna a poznání.
Kniha se silným příběhem, který mě okamžitě vtáhl. Líbilo se mi poznávání mezi hlavní hrdinkou a Johannesem. Drsná příroda, období druhé světové války, a přesto se zrodilo něco pěkného. Četlo se to opravdu pěkně a ani na vteřinu jsem se nenudila.
Po Svědkyni ohně jsem nemohla odolat a zvědavost byla silnější. Musela jsem si přečíst, co se Joonovi v minulosti stalo a jaký další případ bude řešit tentokrát. Bylo to napínavé, čtivé a hodně šílené. Sagu obdivuji za její odhodlanost a odvahu, já bych tam za ním nevlezla. A závěr byl neskutečný. Bohužel to krapet pokulhávalo a nesplnilo tak mé vysoké očekávání...
Tahle kniha byla zatím nejslabší a dost mě zklamala. Přeskakování v čase z přítomnosti do minulosti a nazpět na mě neudělalo moc dobrý dojem a spíše to rušilo. A následný přešťastný konec byl více než očekávaný a předvídatelný. Děj spíše stagnoval a dal by se určitě zkrátit tak o polovinu knihy. Bohužel mě autorka zklamala a ještě si rozmyslím, jestli se pustím do dalších jejích knih (pokud budou přeloženy).
Do posledního dechu je čtvrtá kniha a já byla zvědavá, s jakým případem se Erika popere tentokrát. Mělo to pár much a v menší míře nudných míst, ale přesto se to četlo lehce a rychle. Závěr mě hodně překvapil a dočetla jsem se zatajeným dechem.
Na knihu jsem se moc těšila a jako vždy nezklamala. Autorka se zabývá vážným tématem, které ovlivnilo spoustu lidí, nejen dějové postavy. Holokaust je stále živý a Jodi Picoult vymyslela úžasný příběh, kde se vyskytuje spousta morálních a společenských otázek, ale odpovědi si na ně musí každý najít sám…
Nechala jsem se unést kladným ohlasem a očekávala výborný thriller, který by mě mile překvapil. Bohužel se tak nestalo, našla jsem dost hluchých míst, dost často mě kniha nudila a Karin mi byla nesympatická, což není moc dobré pro hlavní postavu. Jediné, co mě na knize opravdu zaujalo, bylo Stasi a její praktiky a rozdíl mezi Východem a Západem.
Po neskutečně dlouhé době jsem se k Joonovi vrátila. Pamatuji si, že mě předešlé dva díly neoslovily natolik, abych sháněla trojku. A to byla chyba, protože Svědkyně ohně byla hodně napínavá a čtivá. Tak nějak jsem tušila, kdo dívku zavraždil, ale skutečný důvod mě zaskočil a vlastně celá honba za Vicky je napínavá. Ale opravdu skutečný závěr, kdy se Joona ponoří do minulosti, mě naplnil zvědavostí, která jen tak neodezněla…
Kniha mě mile překvapila. Po první povídce jsem se začetla, bylo to napínavé a Jadwigu jsem si oblíbila.
Knihu jsem měla na seznamu od jejího vydání a konečně se mi naskytla příležitost ji přečíst. Byla jsem zvědavá a vlastně ihned se začetla. Nejvíce mě však zajímal osud Ráchel, když byla se svou rodinou nebo krátce po přestěhování do Norska. Bylo to napínavé, čtivé a vážně dobré. Doufám, že autorka vydá ještě nějakou knihu a bude přeložena, protože nebudu váhat ani minutu :)
Krátké básně, které se básněmi ani nezdají být. Některá mě upoutala a další nikoli. Celkově zklamaní, čekala jsem něco většího, silnějšího, ohromnějšího…
Měla jsem obavy nad těžkostí stylu, ale to se nestalo. Vcelku rychle jsem se začetla a byla jako na houpačce. Samotný příběh je zajímavý a čtivý, bohužel mě odrazovaly a nudily jeho neustálé odbočky k ničemu nebo přeskakování od jedné postavy k druhé, díky čemuž jsem se ztrácela. Přesto jsem v tom našla jakousi krásu a věřím, že za pár let se mi kniha bude líbit zase o něco více :)
Další kniha od této autorky a znovu jsem očekávala kvalitní příběh, tak jak jsem zvyklá. Bohužel to nebylo až tak dobré (a Čas odejít stanovil vysokou laťku), přesto mě to upoutalo a závěr byl neskutečný a odzbrojující. Nejvíce mě nudily soudní přenice, naopak myšlenky a činy samotné Anny byly zajímavé a dokázala mě udržet v napětí.
O knize jsem v podstatě nic nevěděla, a tak jsem byla zvědavá, o čem budu číst. A byla jsem zaskočena a naprosto vtáhnuta do děje. Alena píše poutavě, zajímavě a svižně. Po jejích dalších knihách se určitě podívám :)