Disease komentáře u knih
Koukám, že hodně lidem tenhle nepřímočarý Reacher nesedl. No pro mě to naopak bylo plus a hodnotím jako zatím nejlepší z bratrské spolupráce. I ti padouši byli tentokrát odolnější a měli zajímavý businessplan :-)
Taková jednohubka "hlavně ať se něco děje". Od McBaina jsem četl lepší, nicméně kvalitu to má stále solidní.
Asfaltová pustina byla hodně přímočará, tohle je trochu členitější, ale na spádu to neubírá. Krásný jazyk (i díky skvělému překladu) a LGBT nadstavba, která nepůsobí agitačně.
Spíš sociální román, kdy detektivní linie není až tak důležitá. Na dobu vzniku dobře vykreslené postavy a prostředí, i když jsou tu takové dobové manýry.
Zatím nejnapínavější díl. V rámci novější tvorby asi zůstane nejlepší.
Kdysi mi to přišlo napínavější, nyní jsem si vychutnal ten svět a jeho politické a společenské pozadí.
Tentokrát ani ne tak příběhy, spíše pocitovky. Ale Schlink má psychologii zmáknutou, takže parádní.
Na prvotinu určitě výborné, ale na Brubakerovy pozdější opusy to nemá.
Ennis ty válečné věci prostě umí. Navíc díky irskému původu tu není americký patos.
Ale jo, když se člověk smíří s tím, že série s Terrencem je poklidnější, pořád se jedná o kvalitní čtivo.
Někde mezi 3-4*. Westernové schéma včetně finále se povedlo, ale do poloviny to bylo hodně pomalé.
Jako popis jednoho života a doby s tím související parádní. Když se "začnou dít podivuhodné věci", je to slabší, ale celkový dojem je fajn.
Jedna z knih, kdy filmová adaptace je rozhodně lepší. Tevis je výborný spisovatel, ale u mě od něj vede jednoznačně Zpěv drozda.
Tradiční Mignola, akorát Hellboy tu vypadá jako Batman :-)