Disease Disease komentáře u knih

Vlna Vlna Christopher Hyde

Je vidět, že je to prvotina a na pozdější kousky to zatím nemá.

22.11.2023 3 z 5

Doznání rockera Doznání rockera Rob Halford

Judas jsem přestal sledovat nějak po Defenders, takže třeba odchod KK jsem zaregistrovat cca pred půl rokem (chvála FB!), nicméně tahle autobiografie mě bavila hodně. Halford se s tim nesere, to je prostě METAL!

20.11.2023 4 z 5

The Best of Henry Slesar The Best of Henry Slesar Henry Slesar

Henry Slesar u nás není příliš známý, já ho kdysi zaregistroval tuším ve výboru Tichá hrůza. Právě proto si ale tuhle bestofku zaslouží.

15.11.2023 4 z 5

Pan Poirot se vrací Pan Poirot se vrací Agatha Christie

I na poněkolikáte fajn čtení. Pointa Vraždy Rogera Ackroyda je sice profláknutá, ale to vůbec nevadí. Styl Agathy Christie krásně popisuje poměry ve společnosti, což je plus. Jen holt mi nepřijde tak obratně vtipná jako Dorothy Sayers.

03.11.2023 4 z 5

Nová divočina Nová divočina Diane Cook

No nevím s tou dystopií... Spíš tak nějak lehce (post)apo. Nicméně poněkud rozvláčné a chování postav schématické.

11.09.2023 3 z 5

Nebe patří nám Nebe patří nám Brendan Ian Koerner

Kniha která je kromě ústředního tématu zajímavá hlavně politickým pozadím v té době.

28.07.2023 4 z 5

Půlnoční linka Půlnoční linka Lee Child

Hodně slabé. Pátrání, které začne náhodou a tak nějak suchopárně postupuje...

17.07.2023 2 z 5

Večerní škola Večerní škola Lee Child

Hodně podrobný popis vojenské akce. Tak podrobný, že místy i trochu nudí.

03.07.2023 3 z 5

Opona se zatahuje Opona se zatahuje Vojtěch Mašek

Solidní zakončení, i na tu kresbu se dalo zvyknout, i když občas bylo třeba hodně pátrat, která postava to je.

26.06.2023 4 z 5

Kdo se bojí, nesmí na hřbitov Kdo se bojí, nesmí na hřbitov Miloslav Švandrlík

Je to slabší než nedávno čtený Drakulův švagr, zejména novější povídky.

08.06.2023 3 z 5

Superman: Co se stalo s Mužem zítřka? Superman: Co se stalo s Mužem zítřka? Alan Moore

Z exkremenu bič neuplete ani Alan Moore. Prostě další pláštěnkárna...

31.05.2023 3 z 5

Dobrodružství Luthera Arkwrighta Dobrodružství Luthera Arkwrighta Bryan Talbot

Fajn kresba, i když vzhledem k černobílosti občas trochu nepřehledná. Příběh mě ale příliš nezaujal, je to spíš takový náčrtek, co by bylo kdyby.

31.05.2023 3 z 5

Top 10 - Devětačtyřicátníci Top 10 - Devětačtyřicátníci Alan Moore

Prequel TOP10, kde se už objevují známé postavy. Výborná kresba, která se k dobovému příběhu náramně hodí. Příběh sice jednodušší, ale to mu na síle neubírá.

29.05.2023 5 z 5

Top 10 – Kniha druhá Top 10 – Kniha druhá Alan Moore

Stejně dobré jako první díl.

29.05.2023 5 z 5

Top 10 - Kniha první Top 10 - Kniha první Alan Moore

Tohle baví i při opakovaném čtení. Parádní tak trochu jiné policejní drama.

26.05.2023 5 z 5

Showman Killer Showman Killer Alejandro Jodorowsky

Díky parádní kresbě a humoru se to dalo učíst na pohodu. Dějově taková ta blbůstka, jak Jodo píše.

15.05.2023 4 z 5

Mláďata v Zemi hraček Mláďata v Zemi hraček Bill Willingham

Taková vcelku příjemná odbočka z hlavního proudu příběhu.

09.05.2023 4 z 5

No Future! No Future! Alex Švamberk

Bavily mě spíš ty mikroprofily. Co se týče rozhovorů, jsou tak trochu na jedno brdo. I když je Británie v rámci Evropy asi nejvíc asociální a konzervativní, pointa "systém je zlý" se po čase omrzí.

11.04.2023 3 z 5

Paper Girls 2 Paper Girls 2 Brian K. Vaughan

Trochu se projevil časový odstup a musel jsem se do děje postupně dostávat. Nicméně jako rozvinutí celkového nápadu velmi dobré. Kdybych to četl v kuse, asi bych dal i plný počet.

27.03.2023 4 z 5

Velký vezír Iznougud Velký vezír Iznougud René Goscinny

Chápu, že se René Goscinny tímhlě komixem zviditelnil, ale do Asterixe to má ještě hodně daleko. Vzhledem ke "stopáži" jednotlivých epizod je tu totiž znát, jak je to stále na jedno brdo.

27.03.2023 3 z 5